Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mummon salaatti

Mummon salaatti

Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta

Ainekset

1 kpl
Keräsalaattia
2 kpl
Kovaksi keitettyä kananmunaa
1/2 kpl
Kurkkua
1 kpl
(200 g) kirsikkatomaatteja

kastike

1 dl
Kuohukermaa
2 tl
Väkiviinaetikkaa
1 tl
Sinappia
1 tl
Sokeria
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele ja valuta keräsalaatti. Revi salaatti vadille. Kuori ja halkaise kananmunat. Irrota keltuaiset ja siirrä kulhoon. Viipaloi valkuaiset ja ripottele salaatille. Pilko kurkku ja tomaatit ja nostele salaatin päälle. Hiero keltuaiset tasaiseksi haarukalla. Sekoita kerma keltuaisten joukkoon vähin erin. Mausta etikalla, sinapilla, sokerilla, suolalla ja pippurilla. Valuta kastike salaatin päälle.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2013
Muokattu: 8.2.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

150

627

11,5 g

6,5 g

4,5 g

4,5 g

2,0 g

5,8 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli