Munaton täytekakkupohja | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Munaton täytekakkupohja

Munaton täytekakkupohja

timer-icon45 min
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Munaton kakkupohja on kananmuna-allergisen valinta. Ilman kananmunaa tehty pohja on tavallista tiiviimpi, mutta omenasoseen ansiosta yhtä mehevä kuin perinteinen kakkupohja. Helppo kakkutaikina syntyy sekoittamalla ainekset keskenään.

Ainekset

4 1/2 dl
vehnäjauhoja
3 dl
sokeria
1 rkl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
50 g
margariinia
2 dl
maitoa
1/2 dl
omenasosetta

lisäksi

1 tl
margariinia
1/4 dl
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.

1/4 dl
korppujauhoja
1 tl
margariinia
2

Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa. Sulata rasva ja anna jäähtyä hetki. Lisää rasva, maito ja omenasose jauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi.

4 1/2 dl
vehnäjauhoja
3 dl
sokeria
1 rkl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
50 g
margariinia
2 dl
maitoa
1/2 dl
omenasosetta
3

Kumoa taikina vuokaan ja tasoita nuolijalla. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.

Resepti:
Minna Saarni, Kati Pohja
Kuvat:
Johanna Jarva
Julkaistu: 5.1.2005
Muokattu: 29.9.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.