Munaton täytekakkupohja

Arvostele resepti
12 Palaa

60 min (josta 15 min aktiivista)

Ilman kananmunaa tehty kakkupohja on tavallista tiiviimpi, mutta omenasoseen ansiosta yhtä mehevä kuin perinteinen pohja. Helppo vegaaninen kakkutaikina syntyy sekoittamalla ainekset keskenään.

Ainekset

MääräAinesosa
4 1/2 dlvehnäjauhoja
3 dlsokeria
1 rklleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
50 gmargariinia (maidoton)
2 dlkaurajuomaa
1/2 dlomenasosetta

Lisäksi

1 tlmargariinia
1/4 dlkorppujauhoja

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.

    MääräAinesosa
    1/4 dlkorppujauhoja
    1 tlmargariinia
  2. 2

    Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa. Sulata rasva ja anna jäähtyä hetki. Lisää rasva, maito ja omenasose jauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    4 1/2 dlvehnäjauhoja
    3 dlsokeria
    1 rklleivinjauhetta
    2 tlvaniljasokeria
    50 gmargariinia (maidoton)
    2 dlkaurajuomaa
    1/2 dlomenasosetta
  3. 3

    Kumoa taikina vuokaan ja tasoita nuolijalla. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl margariinia, 0.25 dl korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio, Kati Pohja
Kuvat:
Johanna Jarva
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä