Murupintainen marjakakku

Nappaa talteen!
Mummolasta tuttu murukakku on ihana kesäherkku vaniljakastikkeen tai pehmeän jäätelön kanssa tarjottuna. Kakkuun voi myös käyttää sokerilla maustettuja raparperipaloja.
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 100 g | voita tai margariinia |
| 2 dl | kermaa |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | kardemummaa |
| 2 1/2 - 3 dl | mustikoita tai vadelmia |
| Muruseos | |
|---|---|
| 50 g | pehmeää voita tai margariinia |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | mantelirouhetta |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
- 1.
Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva munavaahtoon. Siivilöi jauhoseos taikinaan sekoittaen ja lisää lopuksi kerma. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 20x30 cm). Painele marjat kevyesti taikinaan. Kypsennä kakkupohjaa 200-asteisessa uunissa ensin 25 minuuttia.
Sekoita muruseoksen aineet keskenään. Levitä päälle muruseos ja jatka kypsennystä noin 10 minuuttia.
Murupintainen marjakakku
Mummolasta tuttu murukakku on ihana kesäherkku vaniljakastikkeen tai pehmeän jäätelön kanssa tarjottuna. Kakkuun voi myös käyttää sokerilla maustettuja raparperipaloja.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 100 g | voita tai margariinia |
| 2 dl | kermaa |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | kardemummaa |
| 2 1/2 - 3 dl | mustikoita tai vadelmia |
Muruseos | |
| 50 g | pehmeää voita tai margariinia |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | mantelirouhetta |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Valmistus
- 1
Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva munavaahtoon. Siivilöi jauhoseos taikinaan sekoittaen ja lisää lopuksi kerma. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 20x30 cm). Painele marjat kevyesti taikinaan. Kypsennä kakkupohjaa 200-asteisessa uunissa ensin 25 minuuttia.
Sekoita muruseoksen aineet keskenään. Levitä päälle muruseos ja jatka kypsennystä noin 10 minuuttia.
Ravintosisältö
404
Energiaa kcal
1692
Energiaa kj
21,0 g
Rasvaa
11,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,7 g
Hiilihydraatteja
23,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
6,6 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
404
Energiaa kcal
1692
Energiaa kj
21,0 g
Rasvaa
11,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,7 g
Hiilihydraatteja
23,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
6,6 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, 0,5 tl Kardemummaa, 1 tl Vaniljasokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























