Murupintainen marjakakku

Mummolasta tuttu murukakku on ihana kesäherkku vaniljakastikkeen tai pehmeän jäätelön kanssa tarjottuna. Kakkuun voi myös käyttää sokerilla maustettuja raparperipaloja.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kplkananmunaa
2 dlsokeria
100 gvoita tai margariinia
2 dlkermaa
1 tlleivinjauhetta
4 dlvehnäjauhoja
1/2 tlkardemummaa
2 1/2 - 3 dlmustikoita tai vadelmia

Muruseos

50 gpehmeää voita tai margariinia
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1 dlmantelirouhetta
1 dlfariinisokeria
1 tlvaniljasokeria

Valmistus

  1. 1

    Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva munavaahtoon. Siivilöi jauhoseos taikinaan sekoittaen ja lisää lopuksi kerma. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 20x30 cm). Painele marjat kevyesti taikinaan. Kypsennä kakkupohjaa 200-asteisessa uunissa ensin 25 minuuttia.
    Sekoita muruseoksen aineet keskenään. Levitä päälle muruseos ja jatka kypsennystä noin 10 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, 0,5 tl Kardemummaa, 1 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä