Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva munavaahtoon. Siivilöi jauhoseos taikinaan sekoittaen ja lisää lopuksi kerma. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 20x30 cm). Painele marjat kevyesti taikinaan. Kypsennä kakkupohjaa 200-asteisessa uunissa ensin 25 minuuttia.
Sekoita muruseoksen aineet keskenään. Levitä päälle muruseos ja jatka kypsennystä noin 10 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
404
1692
21,0 g
11,7 g
45,7 g
23,8 g
2,3 g
6,6 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
0,5 tl Kardemummaa,
1 tl Vaniljasokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli