Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Murupintainen marjakakku

Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Mummolasta tuttu murukakku on ihana kesäherkku vaniljakastikkeen tai pehmeän jäätelön kanssa tarjottuna. Kakkuun voi myös käyttää sokerilla maustettuja raparperipaloja.

Ainekset

2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
100 g
Voita tai margariinia
2 dl
Kermaa
1 tl
Leivinjauhetta
4 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Kardemummaa
2 1/2 - 3 dl
Mustikoita tai vadelmia

Muruseos

50 g
Pehmeää voita tai margariinia
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Mantelirouhetta
1 dl
Fariinisokeria
1 tl
Vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva munavaahtoon. Siivilöi jauhoseos taikinaan sekoittaen ja lisää lopuksi kerma. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 20x30 cm). Painele marjat kevyesti taikinaan. Kypsennä kakkupohjaa 200-asteisessa uunissa ensin 25 minuuttia.
Sekoita muruseoksen aineet keskenään. Levitä päälle muruseos ja jatka kypsennystä noin 10 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.6.2016
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

404

1692

21,0 g

11,7 g

45,7 g

23,8 g

2,3 g

6,6 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

0,5 tl Kardemummaa,

1 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli