Mustaherukka-päärynäkiisseli ja suklaakermavaahto
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mausta helppo herukkakiisseli kanelilla, sitruunalla ja päärynäsattumilla. Tarjoa jälkkärikiisseli herkullisen suklaakermavaahdon kanssa.
| 3 kpl | päärynää |
| 200 g | (1 ps) mustaherukoita (pakaste) |
| 6 dl | vettä |
| 1 dl | sokeria |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | kanelia |
| SUURUS | |
|---|---|
| 1 dl | vettä |
| 3 rkl | perunajauhoja |
| LISÄKSI | |
| 2 1/2 dl | (1 prk) suklaakermaa |
- 1.
Huuhtele ja kuori päärynät. Poista siemenkodat ja leikkaa päärynät pieniksi kuutioiksi.
- 2.
Mittaa mustaherukat, vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna ja keitä pari minuuttia.
- 3.
Sekoita suuruksen vesi ja perunajauhot keskenään. Siirrä kattila pois levyltä. Kaada suurus ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kattilaan. Laita kattila takaisin kuumalle levylle. Kuumenna sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa muutaman kerran. Siirrä kattila pois levyltä.
- 4.
Sekoita päärynät, sitruunanmehu ja kaneli kiisseliin. Jaa kiisseli tarjoilukulhoihin. Ripottele sokeria pinnalle.
- 5.
Vaahdota suklaakerma. Tarjoa kiisseli jäähtyneenä suklaakerman kanssa.
Mustaherukka-päärynäkiisseli ja suklaakermavaahto
arvosana4/5
15 min (josta 15 min aktiivista)
Mausta helppo herukkakiisseli kanelilla, sitruunalla ja päärynäsattumilla. Tarjoa jälkkärikiisseli herkullisen suklaakermavaahdon kanssa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | päärynää |
| 200 g | (1 ps) mustaherukoita (pakaste) |
| 6 dl | vettä |
| 1 dl | sokeria |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | kanelia |
SUURUS | |
| 1 dl | vettä |
| 3 rkl | perunajauhoja |
LISÄKSI | |
| 2 1/2 dl | (1 prk) suklaakermaa |
Valmistus
- 1
Huuhtele ja kuori päärynät. Poista siemenkodat ja leikkaa päärynät pieniksi kuutioiksi.
Määrä Ainesosa 3 kpl päärynää - 2
Mittaa mustaherukat, vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna ja keitä pari minuuttia.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) mustaherukoita (pakaste) 6 dl vettä 1 dl sokeria - 3
Sekoita suuruksen vesi ja perunajauhot keskenään. Siirrä kattila pois levyltä. Kaada suurus ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kattilaan. Laita kattila takaisin kuumalle levylle. Kuumenna sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa muutaman kerran. Siirrä kattila pois levyltä.
Määrä Ainesosa 1 dl vettä 3 rkl perunajauhoja - 4
Sekoita päärynät, sitruunanmehu ja kaneli kiisseliin. Jaa kiisseli tarjoilukulhoihin. Ripottele sokeria pinnalle.
Määrä Ainesosa 1 rkl sitruunanmehua 1/2 tl kanelia - 5
Vaahdota suklaakerma. Tarjoa kiisseli jäähtyneenä suklaakerman kanssa.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl (1 prk) suklaakermaa
Ravintosisältö
276
Energiaa kcal
1155
Energiaa kj
15,7 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,0 g
Hiilihydraatteja
24,8 g
Sokereita
4,2 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
276
Energiaa kcal
1155
Energiaa kj
15,7 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,0 g
Hiilihydraatteja
24,8 g
Sokereita
4,2 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























