Mustaherukka-päärynäkiisseli ja suklaakermavaahto

arvosana4/5

(1)arvio
6 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Mausta helppo herukkakiisseli kanelilla, sitruunalla ja päärynäsattumilla. Tarjoa jälkkärikiisseli herkullisen suklaakermavaahdon kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
3 kplpäärynää
200 g(1 ps) mustaherukoita (pakaste)
6 dlvettä
1 dlsokeria
1 rklsitruunanmehua
1/2 tlkanelia

SUURUS

1 dlvettä
3 rklperunajauhoja

LISÄKSI

2 1/2 dl(1 prk) suklaakermaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja kuori päärynät. Poista siemenkodat ja leikkaa päärynät pieniksi kuutioiksi.

    MääräAinesosa
    3 kplpäärynää
  2. 2

    Mittaa mustaherukat, vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna ja keitä pari minuuttia.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) mustaherukoita (pakaste)
    6 dlvettä
    1 dlsokeria
  3. 3

    Sekoita suuruksen vesi ja perunajauhot keskenään. Siirrä kattila pois levyltä. Kaada suurus ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kattilaan. Laita kattila takaisin kuumalle levylle. Kuumenna sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa muutaman kerran. Siirrä kattila pois levyltä.

    MääräAinesosa
    1 dlvettä
    3 rklperunajauhoja
  4. 4

    Sekoita päärynät, sitruunanmehu ja kaneli kiisseliin. Jaa kiisseli tarjoilukulhoihin. Ripottele sokeria pinnalle.

    MääräAinesosa
    1 rklsitruunanmehua
    1/2 tlkanelia
  5. 5

    Vaahdota suklaakerma. Tarjoa kiisseli jäähtyneenä suklaakerman kanssa.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dl(1 prk) suklaakermaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Laura Riihelä
22.9.2020
|
Päivitetty: 13.10.2025

Samankaltaisia reseptejä