Mustaherukka-päärynäkiisseli ja suklaakermavaahto

arvosana4/5

(1)arvio
6 Annosta

20 min

Mausta helppo herukkakiisseli kanelilla ja päärynäsattumilla. Tarjoa jälkkärikiisseli herkullisen suklaakermavaahdon kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
3 kplpäärynää
200 gmustaherukoita
6 dlvettä
1 dlsokeria
1 rklsitruunanmehua
1/2 tlkanelia

Suurus

1 dlvettä
3 rklperunajauhoja

Suklaakerma

100 gtummaa suklaata
2 dlvispikermaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori päärynät. Poista siemenkodat ja leikkaa päärynät pieniksi kuutioiksi.

    MääräAinesosa
    3 kplpäärynää
  2. 2

    Mittaa mustaherukat, vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna ja keitä pari minuuttia.

    MääräAinesosa
    200 gmustaherukoita
    6 dlvettä
    1 dlsokeria
  3. 3

    Sekoita suuruksen vesi ja perunajauhot keskenään. Siirrä kattila pois levyltä. Kaada suurus ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kattilaan. Laita kattila takaisin kuumalle levylle. Kuumenna sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa muutaman kerran. Siirrä kattila pois levyltä.

    MääräAinesosa
    1 dlvettä
    3 rklperunajauhoja
  4. 4

    Sekoita päärynät, sitruunanmehu ja kaneli kiisseliin. Jaa kiisseli tarjoilukulhoihin. Ripottele sokeria pinnalle.

    MääräAinesosa
    1 rklsitruunanmehua
    1/2 tlkanelia
  5. 5

    Sulata suklaa. Vaahdota kerma. Kääntele hieman jäähtynyt suklaa ohuena nauhana kerman joukkoon. Tarjoa kiisseli jäähtyneenä suklaakerman kanssa.

    MääräAinesosa
    100 gtummaa suklaata
    2 dlvispikermaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Laura Riihelä
22.9.2020
|
Päivitetty: 15.12.2025