Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mustaherukka-päärynäkiisseli ja suklaakermavaahto

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Mausta helppo herukkakiisseli kanelilla, sitruunalla ja päärynäsattumilla. Tarjoa jälkkärikiisseli herkullisen suklaakermavaahdon kanssa.

Ainekset

3 kpl
päärynää
200 g
(1 ps) mustaherukoita (pakaste)
6 dl
vettä
1 dl
sokeria
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
kanelia

SUURUS

1 dl
vettä
3 rkl
perunajauhoja

LISÄKSI

2 1/2 dl
(1 prk) suklaakermaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja kuori päärynät. Poista siemenkodat ja leikkaa päärynät pieniksi kuutioiksi.

3 kpl
päärynää
2

Mittaa mustaherukat, vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna ja keitä pari minuuttia.

200 g
(1 ps) mustaherukoita (pakaste)
6 dl
vettä
1 dl
sokeria
3

Sekoita suuruksen vesi ja perunajauhot keskenään. Siirrä kattila pois levyltä. Kaada suurus ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kattilaan. Laita kattila takaisin kuumalle levylle. Kuumenna sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa muutaman kerran. Siirrä kattila pois levyltä.

1 dl
vettä
3 rkl
perunajauhoja
4

Sekoita päärynät, sitruunanmehu ja kaneli kiisseliin. Jaa kiisseli tarjoilukulhoihin. Ripottele sokeria pinnalle.

1 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
kanelia
5

Vaahdota suklaakerma. Tarjoa kiisseli jäähtyneenä suklaakerman kanssa.

2 1/2 dl
(1 prk) suklaakermaa
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.9.2020
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

276

1155

15,7 g

10,3 g

29,0 g

24,8 g

4,2 g

1,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli