Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä jauhot, leseet ja leivinjauhe. Sekoita seos taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Paina muotilla, esim. lasilla (halk. n. 8 cm) pyöreitä kiekkoja. Jätä osa taikinaa kansia varten.
Painele kiekot voideltujen muffinivuokien pohjalle ja reunoille. Sekoita kulhossa puolikohmeiset marjat, sokeri ja perunajauhot keskenään. Jaa seos taikinasyvennyksiin.
Painele lopusta taikinasta hieman pienempiä (halk. n. 6 cm) kiekkoja piirakoiden kansiksi. Paista piiraita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen vuoasta irrottamista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
222
928
11,2 g
2,8 g
25,4 g
12,9 g
2,4 g
3,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli