Mustaherukkapiiraat

Arvostele resepti
12 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
200 gmargariinia
1 dlsokeria
1 kplkananmuna
3 dlhiivaleipävehnäjauhoja
3/4 dlkauraleseitä
1 tlleivinjauhetta

Täyte

200 gpakastemustaherukoita
4 rklsokeria
2 rklperunajauhoja

Valmistus

  1. 1

    Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä jauhot, leseet ja leivinjauhe. Sekoita seos taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

    Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Paina muotilla, esim. lasilla (halk. n. 8 cm) pyöreitä kiekkoja. Jätä osa taikinaa kansia varten.

    Painele kiekot voideltujen muffinivuokien pohjalle ja reunoille. Sekoita kulhossa puolikohmeiset marjat, sokeri ja perunajauhot keskenään. Jaa seos taikinasyvennyksiin.

    Painele lopusta taikinasta hieman pienempiä (halk. n. 6 cm) kiekkoja piirakoiden kansiksi. Paista piiraita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen vuoasta irrottamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025