Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mustaherukkapiiraat

Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta

Ainekset

200 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
3 dl
Hiivaleipävehnäjauhoja
3/4 dl
Kauraleseitä
1 tl
Leivinjauhetta

Täyte

200 g
Pakastemustaherukoita
4 rkl
Sokeria
2 rkl
Perunajauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä jauhot, leseet ja leivinjauhe. Sekoita seos taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Paina muotilla, esim. lasilla (halk. n. 8 cm) pyöreitä kiekkoja. Jätä osa taikinaa kansia varten.

Painele kiekot voideltujen muffinivuokien pohjalle ja reunoille. Sekoita kulhossa puolikohmeiset marjat, sokeri ja perunajauhot keskenään. Jaa seos taikinasyvennyksiin.

Painele lopusta taikinasta hieman pienempiä (halk. n. 6 cm) kiekkoja piirakoiden kansiksi. Paista piiraita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen vuoasta irrottamista.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.12.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

222

928

11,2 g

2,8 g

25,4 g

12,9 g

2,4 g

3,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli