Mustaherukkapiiraat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mustaherukkapiiraat

Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta

Ainekset

200 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
3 dl
Hiivaleipävehnäjauhoja
3/4 dl
Kauraleseitä
1 tl
Leivinjauhetta

täyte

200 g
Pakastemustaherukoita
4 rkl
Sokeria
2 rkl
Perunajauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä jauhot, leseet ja leivinjauhe. Sekoita seos taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Paina muotilla, esim. lasilla (halk. n. 8 cm) pyöreitä kiekkoja. Jätä osa taikinaa kansia varten.

Painele kiekot voideltujen muffinivuokien pohjalle ja reunoille. Sekoita kulhossa puolikohmeiset marjat, sokeri ja perunajauhot keskenään. Jaa seos taikinasyvennyksiin.

Painele lopusta taikinasta hieman pienempiä (halk. n. 6 cm) kiekkoja piirakoiden kansiksi. Paista piiraita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen vuoasta irrottamista.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.12.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

928

222

11,2 g

2,8 g

25,4 g

12,9 g

2,4 g

3,3 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli