Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mustikka-pähkinämurupiirakka

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
14 Palaa
Fork and knife
14 Palaa
Marjapiirakka maistuu aina! Piirakkapohja saa makua mantelijauheesta, ja leivonnainen viimeistellään pähkinämurulla. Mustikkapiirakka maistuu sellaisenaan tai vaikkapa vaniljakastikkeen tai –jäätelön kanssa.

Ainekset

3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
80 g
(1 ps) mantelijauhetta
2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
2 tl
Leivinjauhetta
150 g
Margariinia
2 dl
Pähkinäsekoitusta
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Kuohukermaa

Täyte

200 g
Mustikoita
2 rkl
Perunajauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu margariini.

3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
80 g
(1 ps) mantelijauhetta
2 dl
Sokeria
150 g
Margariinia
2

Ota taikinasta 1/4 toiseen kulhoon ja rouhi joukkoon pähkinät. Sekoita murumaiseksi seokseksi.

2 dl
Pähkinäsekoitusta
3

Sekoita suurempaan taikinaan muna ja kerma. Levitä tämä taikina piirakkavuoan (halk. n. 26 cm) pohjalle.

1 kpl
Kananmuna
1 dl
Kuohukermaa
4

Sekoita perunajauhot mustikoihin ja levitä taikinan päälle. Murustele pähkinätaikina pinnalle. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 25 minuuttia. Peitä tarvittaessa lopussa leivinpaperilla. Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista.

200 g
Mustikoita
2 rkl
Perunajauhoja
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.7.2015
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

295

1234

16,6 g

4,3 g

29,6 g

14,9 g

2,1 g

5,8 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli