Mustikka-pähkinämurupiirakka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mustikka-pähkinämurupiirakka

???
Annokset
14
Marjapiirakka maistuu aina! Manteli ja pähkinät tuovat makua mustikkapiirakkaan. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoamista. Mustikkapiirakka maistuu sellaisenaan tai vaikkapa vaniljakastikkeen tai –jäätelön kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 kpl
(80 g) mantelijauhetta
2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
2 tl
Leivinjauhetta
150 g
Margariinia
2 dl
Pähkinäsekoitusta
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Kuohukermaa

TÄYTE

200 g
Mustikoita
2 rkl
Perunajauhoja

Näin teet

1

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Ota taikinasta 1/4 toiseen kulhoon ja rouhi joukkoon pähkinät. Sekoita murumaiseksi seokseksi. Sekoita suurempaan taikinaan muna ja kerma. Levitä tämä taikina piirakkavuoan (halk. n. 26 cm) pohjalle.

Sekoita perunajauhot mustikoihin ja levitä taikinan päälle. Murustele pähkinätaikina pinnalle. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 25 minuuttia. Peitä tarvittaessa lopussa leivinpaperilla. Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.7.2015
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja29 g402 g
Proteiinia5 g66 g
Rasvaa14 g202 g
Kuituja2 g22 g
Energiaa kj1116 15624
Energiaa kcal267 3733

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • 2 tl Leivinjauhetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja29 g402 g
Proteiinia5 g66 g
Rasvaa14 g202 g
Kuituja2 g22 g
Energiaa kj1116 15624
Energiaa kcal267 3733

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • 2 tl Leivinjauhetta

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.