Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mustikka-pähkinämurupiirakka

Fork and knife
14 Annosta
Fork and knife
14 Annosta
Marjapiirakka maistuu aina! Manteli ja pähkinät tuovat makua mustikkapiirakkaan. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoamista. Mustikkapiirakka maistuu sellaisenaan tai vaikkapa vaniljakastikkeen tai –jäätelön kanssa.

Ainekset

3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 kpl
(80 g) mantelijauhetta
2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
2 tl
Leivinjauhetta
150 g
Margariinia
2 dl
Pähkinäsekoitusta
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Kuohukermaa

täyte

200 g
Mustikoita
2 rkl
Perunajauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Ota taikinasta 1/4 toiseen kulhoon ja rouhi joukkoon pähkinät. Sekoita murumaiseksi seokseksi. Sekoita suurempaan taikinaan muna ja kerma. Levitä tämä taikina piirakkavuoan (halk. n. 26 cm) pohjalle.

Sekoita perunajauhot mustikoihin ja levitä taikinan päälle. Murustele pähkinätaikina pinnalle. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 25 minuuttia. Peitä tarvittaessa lopussa leivinpaperilla. Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.7.2015
Muokattu: 8.2.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

267

1116

14,4 g

4,1 g

28,7 g

14,4 g

1,6 g

4,7 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Vaniljasokeria,

2 tl Leivinjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli