Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu margariini.
Ota taikinasta 1/4 toiseen kulhoon ja rouhi joukkoon pähkinät. Sekoita murumaiseksi seokseksi.
Sekoita suurempaan taikinaan muna ja kerma. Levitä tämä taikina piirakkavuoan (halk. n. 26 cm) pohjalle.
Sekoita perunajauhot mustikoihin ja levitä taikinan päälle. Murustele pähkinätaikina pinnalle. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 25 minuuttia. Peitä tarvittaessa lopussa leivinpaperilla. Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
295
1234
16,6 g
4,3 g
29,6 g
14,9 g
2,1 g
5,8 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli