Mustikka-rahkapiirakka
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mehevä mustikkapiirakka saa täytteekseen maitorahkaa ja pinnalleen rapean muruseoksen. Pellillisestä piirakkaa riittää tarjottavaa isollekin joukolle.
| Taikina | |
|---|---|
| 7 dl | vehnäjauhoja |
| 80 g | (1 ps) mantelijauhetta |
| 3 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | soodaa |
| 250 g | margariinia |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| Täyte | |
| 500 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 rkl | perunajauhoja |
| 200 g | (1 ps) mustikoita (pakaste) |
- 1.
Säädä uuni 200 asteeseen. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Jaa kahteen osaan ja sekoita toiseen osaan muna ja kerma. Levitä tämä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä toinen osa taikinaa hetkeksi odottamaan.
- 2.
Valmista täyte. Sekoita rahka, munat ja sokeri keskenään. Levitä rahkaseos pohjataikinan päälle. Sekoita perunajauhot mustikoihin ja ripottele marjat rahkaseoksen päälle. Murustele loppu taikina piirakan pinnalle.
- 3.
Paista uunin alaosassa noin 40 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä ja pinta on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Mustikka-rahkapiirakka
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Mehevä mustikkapiirakka saa täytteekseen maitorahkaa ja pinnalleen rapean muruseoksen. Pellillisestä piirakkaa riittää tarjottavaa isollekin joukolle.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 7 dl | vehnäjauhoja |
| 80 g | (1 ps) mantelijauhetta |
| 3 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | soodaa |
| 250 g | margariinia |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
Täyte | |
| 500 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 rkl | perunajauhoja |
| 200 g | (1 ps) mustikoita (pakaste) |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Säädä uuni 200 asteeseen. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Jaa kahteen osaan ja sekoita toiseen osaan muna ja kerma. Levitä tämä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä toinen osa taikinaa hetkeksi odottamaan.
Määrä Ainesosa 7 dl vehnäjauhoja 2 tl soodaa 2 tl leivinjauhetta 3 1/2 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 80 g (1 ps) mantelijauhetta 250 g margariinia 1 kpl kananmuna 2 dl (1 prk) kuohukermaa - 2
Valmista täyte. Sekoita rahka, munat ja sokeri keskenään. Levitä rahkaseos pohjataikinan päälle. Sekoita perunajauhot mustikoihin ja ripottele marjat rahkaseoksen päälle. Murustele loppu taikina piirakan pinnalle.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 500 g (1 prk) maitorahkaa 2 rkl perunajauhoja 200 g (1 ps) mustikoita (pakaste) - 3
Paista uunin alaosassa noin 40 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä ja pinta on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Vinkki: Mehevä mustikkapiirakka maistuu sellaisenaan, mutta sen kanssa sopii tarjottavaksi myös vaniljakastike tai -jäätelö.
Ravintosisältö
315
Energiaa kcal
1317
Energiaa kj
12,2 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,1 g
Hiilihydraatteja
24,1 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
315
Energiaa kcal
1317
Energiaa kj
12,2 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,1 g
Hiilihydraatteja
24,1 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























