Mustikka-rahkapiirakka - Yhteishyvä

Mustikka-rahkapiirakka

Mustikka-rahkapiirakka
Paloja
20
Jaa Somessa

Ainekset

MURUTAIKINA

7 dl
Vehnäjauhoja
80 g
(1 pussi) mantelijauhetta
3 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Soodaa
250 g
Sulatettua margariinia

POHJATAIKINA

1/2 kpl
Murutaikinasta
1 kpl
Kananmuna
2 dl
Kuohukermaa

TÄYTE

500 g
(1 purkki) maitorahkaa
2 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
250 g
Pakastemustikoita
2 rkl
Perunajauhoja

Näin teet

1

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan muna ja kerma. Levitä tämä taikina leivinpaperoidulle uunipellille.

2 tl
Vaniljasokeria
80 g
(1 pussi) mantelijauhetta
3 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Leivinjauhetta
7 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Soodaa
250 g
Sulatettua margariinia
1 kpl
Kananmuna
2 dl
Kuohukermaa
2

Sekoita rahka, munat ja sokeri keskenään. Levitä rahkaseos pohjataikinan päälle. Sekoita perunajauhot jäisiin mustikoihin ja levitä rahkaseoksen päälle. Murustele loppu murutaikina piirakan pinnalle. Paista 200-asteisessa uunin alaosassa noin 40 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Peitä tarvittaessa lopussa leivinpaperilla. Anna piirakan jäähtyä kunnolla. Leikkaa annospaloiksi.

500 g
(1 purkki) maitorahkaa
2 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
2 rkl
Perunajauhoja
250 g
Pakastemustikoita
1/2 kpl
Murutaikinasta
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.7.2011
Muokattu: 7.2.2019
Jaa Somessa