Mustikka-rahkapiirakka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mustikka-rahkapiirakka

Mustikka-rahkapiirakka
Paloja
20
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Ruokavalio
Mehevä mustikkapiirakka saa pinnalleen rapean muruseoksen. Pellillisestä piirakkaa riittää tarjottavaa isollekin joukolle.
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA

7 dl
Vehnäjauhoja
80 g
(1 ps) mantelijauhetta
3 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Soodaa
250 g
margariinia
1 kpl
kananmuna
2 dl
(1 prk) kuohukermaa

TÄYTE

500 g
(1 purkki) maitorahkaa
2 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
2 rkl
Perunajauhoja
200 g
(1 ps) mustikoita (pakaste)

Vinkki: Mehevä mustikkapiirakka maistuu sellaisenaan, mutta sen kanssa sopii tarjottavaksi myös vaniljakastike tai -jäätelö.

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Jaa kahteen osaan ja sekoita toiseen osaan muna ja kerma. Levitä tämä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä toinen osa taikinaa hetkeksi odottamaan.

1 kpl
Kananmuna
2 dl
Kuohukermaa
7 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Soodaa
2 tl
Leivinjauhetta
3 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
80 g
(1 ps) mantelijauhetta
250 g
margariinia
1 kpl
kananmuna
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
2

Valmista täyte. Sekoita rahka, munat ja sokeri keskenään. Levitä rahkaseos pohjataikinan päälle. Sekoita perunajauhot mustikoihin ja ripottele marjat rahkaseoksen päälle. Murustele loppu taikina piirakan pinnalle.

2 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
500 g
(1 purkki) maitorahkaa
2 rkl
Perunajauhoja
200 g
(1 ps) mustikoita (pakaste)
3

Paista uunin alaosassa noin 40 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä ja pinta on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Resepti
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 24.7.2011
Muokattu: 2.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja42 g843 g
Proteiinia8 g150 g
Rasvaa12 g243 g
Kuituja2 g33 g
Energiaa kj1317 26346
Energiaa kcal315 6294

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja42 g843 g
Proteiinia8 g150 g
Rasvaa12 g243 g
Kuituja2 g33 g
Energiaa kj1317 26346
Energiaa kcal315 6294
Resepti
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.