Säädä uuni 200 asteeseen. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Jaa kahteen osaan ja sekoita toiseen osaan muna ja kerma. Levitä tämä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä toinen osa taikinaa hetkeksi odottamaan.
Valmista täyte. Sekoita rahka, munat ja sokeri keskenään. Levitä rahkaseos pohjataikinan päälle. Sekoita perunajauhot mustikoihin ja ripottele marjat rahkaseoksen päälle. Murustele loppu taikina piirakan pinnalle.
Paista uunin alaosassa noin 40 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä ja pinta on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Vinkki: Mehevä mustikkapiirakka maistuu sellaisenaan, mutta sen kanssa sopii tarjottavaksi myös vaniljakastike tai -jäätelö.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
315
1317
12,2 g
4,8 g
42,1 g
24,1 g
1,6 g
7,5 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli