Mustikka-rahkapiirakka

arvosana4/5

(15)arviota
20 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Mehevä mustikkapiirakka saa täytteekseen maitorahkaa ja pinnalleen rapean muruseoksen. Pellillisestä piirakkaa riittää tarjottavaa isollekin joukolle.

Ainekset

MääräAinesosa

Taikina

7 dlvehnäjauhoja
80 g(1 ps) mantelijauhetta
3 1/2 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
2 tlleivinjauhetta
2 tlsoodaa
250 gmargariinia
1 kplkananmuna
2 dl(1 prk) kuohukermaa

Täyte

500 g(1 prk) maitorahkaa
2 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
2 rklperunajauhoja
200 g(1 ps) mustikoita (pakaste)

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Säädä uuni 200 asteeseen. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Jaa kahteen osaan ja sekoita toiseen osaan muna ja kerma. Levitä tämä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä toinen osa taikinaa hetkeksi odottamaan.

    MääräAinesosa
    7 dlvehnäjauhoja
    2 tlsoodaa
    2 tlleivinjauhetta
    3 1/2 dlsokeria
    2 tlvaniljasokeria
    80 g(1 ps) mantelijauhetta
    250 gmargariinia
    1 kplkananmuna
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
  2. 2

    Valmista täyte. Sekoita rahka, munat ja sokeri keskenään. Levitä rahkaseos pohjataikinan päälle. Sekoita perunajauhot mustikoihin ja ripottele marjat rahkaseoksen päälle. Murustele loppu taikina piirakan pinnalle.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    500 g(1 prk) maitorahkaa
    2 rklperunajauhoja
    200 g(1 ps) mustikoita (pakaste)
  3. 3

    Paista uunin alaosassa noin 40 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä ja pinta on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Vinkki: Mehevä mustikkapiirakka maistuu sellaisenaan, mutta sen kanssa sopii tarjottavaksi myös vaniljakastike tai -jäätelö.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
6.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä