Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nakki-kasvissosekeitto ja yrttiöljy

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
(noin 700 g) bataatti
2 kpl
Sipulia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Kesäkurpitsa
1 kpl
Purjo
1 l
Kasvislientä (kuutiosta tai fondista)

Lisäksi

1 kpl
(n. 300 g) nakkeja
1 rkl
Öljyä tai margariinia

Yrttiöljy

1 dl
Silputtuja tuoreyrttejä (esim. persiljaa, basilikaa)
1 dl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja pilko bataatti, sipulit ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsa. Halkaise purjo, huuhtele ja suikaloi se.Kiehauta kasvisliemi kattilassa. Lisää paloitellut kasvikset. Keitä kannen alla ja keskilämmöllä, noin 20 minuuttia tai kunnes kasvikset kypsyvät. Soseuta sauvasekoittimella.Paloittele nakit ja paista ne pannulla. Lisää ne keittoon.Sekoita yrttiöljy tehosilppurissa tai käsin. Silppua yrtit hienoksi ja lisää öljy. Mausta suolalla ja pippurilla.Viimeistele keittoannokset yrttiöljyllä.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.8.2011
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.