Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Nakkirullat

Nakkikääröt

timer-icon30 min
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Nostalgiset nakkipiilot saavat haastajakseen suupalan kokoiset nakkirullat. Helpot ja nopeat herkkupalat sopivat koko perheen napostelupöytään tai iltapalana saunan jälkeen popsittavaksi.

Ainekset

200 g
(2 kpl) lehti- tai voitaikinalevyjä
2 rkl
Sinappia
180 g
(1 ps) nakkeja
1 kpl
Kananmuna

lisäksi

1 rkl
seesamin- tai unikonsiemeniä (halutessasi)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kauli sulaneet taikinalevyt 10 x 25 cm:n kokoisiksi, tarvittaessa vehnäjauhoja apuna käyttäen. Voitele levyjen pinnat sinapilla. Leikkaa molemmat taikinalevyt pituussuunnassa 5 suikaleeksi. Kieputa jokaisen nakin päälle yksi taikinasuikale sinappipuoli tulee nakkia vasten. Puolita nakit taikinoineen.

200 g
(2 kpl) lehti- tai voitaikinalevyjä
2 rkl
Sinappia
180 g
(1 ps) nakkeja
2

Laita nakkirullat leivinpaperille pellille. Voitele taikinat kananmunalla ja ripottele halutessasi seesamin- tai unikonsiemeniä päälle.

1 kpl
Kananmuna
1 rkl
seesamin- tai unikonsiemeniä (halutessasi)
3

Kypsennä nakkirullia 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Nakkirullat maistuvat lämpiminä sinapin tai ketsupin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 25.10.2010
Muokattu: 5.10.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

25

104

2,0 g

0,7 g

0,3 g

0,3 g

0,1 g

1,4 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

200 g (2 kpl) lehti- tai voitaikinalevyjä,

1 rkl seesamin- tai unikonsiemeniä (halutessasi).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli