Nakkikääröt

Arvostele resepti
20 Kappaletta

30 min

Nostalgiset nakkipiilot saavat haastajakseen suupalan kokoiset nakkirullat. Helpot ja nopeat herkkupalat sopivat koko perheen napostelupöytään tai iltapalana saunan jälkeen popsittavaksi.

Ainekset

MääräAinesosa
200 g(2 kpl) voitaikinalevyjä
2 rklsinappia
180 g(1 ps) nakkeja
1 kplkananmuna

Lisäksi

1 rklseesaminsiemeniä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kauli sulaneet taikinalevyt 10 x 25 cm:n kokoisiksi, tarvittaessa vehnäjauhoja apuna käyttäen. Voitele levyjen pinnat sinapilla. Leikkaa molemmat taikinalevyt pituussuunnassa 5 suikaleeksi. Kieputa jokaisen nakin päälle yksi taikinasuikale sinappipuoli nakkia vasten. Puolita nakit taikinoineen.

    MääräAinesosa
    200 g(2 kpl) voitaikinalevyjä
    2 rklsinappia
    180 g(1 ps) nakkeja
  2. 2

    Laita nakkirullat leivinpaperille pellille. Voitele taikinat kananmunalla ja ripottele halutessasi seesaminsiemeniä päälle.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    1 rklseesaminsiemeniä
  3. 3

    Kypsennä nakkirullia 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Nakkirullat maistuvat lämpiminä sinapin tai ketsupin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 200 g (2 kpl) voitaikinalevyjä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Anna Huovinen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä