Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nakkikääröt

timer-icon30 min
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Nostalgiset nakkipiilot saavat haastajakseen suupalan kokoiset nakkirullat. Helpot ja nopeat herkkupalat sopivat koko perheen napostelupöytään tai iltapalana saunan jälkeen popsittavaksi.

Ainekset

200 g
(2 kpl) voitaikinalevyjä
2 rkl
Sinappia
180 g
(1 ps) nakkeja
1 kpl
Kananmuna

Lisäksi

1 rkl
seesaminsiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kauli sulaneet taikinalevyt 10 x 25 cm:n kokoisiksi, tarvittaessa vehnäjauhoja apuna käyttäen. Voitele levyjen pinnat sinapilla. Leikkaa molemmat taikinalevyt pituussuunnassa 5 suikaleeksi. Kieputa jokaisen nakin päälle yksi taikinasuikale sinappipuoli nakkia vasten. Puolita nakit taikinoineen.

200 g
(2 kpl) voitaikinalevyjä
2 rkl
Sinappia
180 g
(1 ps) nakkeja
2

Laita nakkirullat leivinpaperille pellille. Voitele taikinat kananmunalla ja ripottele halutessasi seesaminsiemeniä päälle.

1 kpl
Kananmuna
1 rkl
seesaminsiemeniä
3

Kypsennä nakkirullia 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Nakkirullat maistuvat lämpiminä sinapin tai ketsupin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 20.5.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

28

116

2,3 g

0,8 g

0,3 g

0,3 g

0,1 g

1,5 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

200 g (2 kpl) voitaikinalevyjä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli