Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nopea savulohikeitto

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Helppo ja nopea lohikeitto valmistuu savustetusta lohifileestä. Lempeän kermainen liemi saa raikkautta sitruunasta. Tarjoa herkullinen savulohikeitto ruisleivän kera.

Ainekset

250 g
(1 pkt) savustettua kirjolohta
5 - 6 kpl
perunaa
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
sipuli
2 rkl
voita tai margariinia
7 dl
vettä
1 kpl
kalaliemikuutio (gluteeniton)
2 kpl
laakerinlehteä
6 kpl
maustepippuria
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1/2 tl
suolaa

Lisäksi

½ ruukkua tilliä
1 - 2 rkl
sitruunanmehua

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Poista fileestä nahka ja mahdolliset ruodot. Leikkaa lohi suupaloiksi.

250 g
(1 pkt) savustettua kirjolohta
2

Pese, kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia rasvassa kattilassa, kunnes se pehmenee. Lisää perunat ja porkkanat ja jatka kuullottamista hetki.

5 - 6 kpl
perunaa
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
sipuli
2 rkl
voita tai margariinia
3

Lisää vesi, liemikuutio, laakerinlehdet ja pippurit. Keitä 10–15 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

7 dl
vettä
1 kpl
kalaliemikuutio (gluteeniton)
2 kpl
laakerinlehteä
6 kpl
maustepippuria
4

Lisää lohi ja kerma keittoon. Kuumenna höyryävän kuumaksi. Mausta suolalla tarvittaessa.

2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1/2 tl
suolaa
5

Hienonna tilli. Viimeistele keitto tillillä ja sitruunanmehulla.

½ ruukkua tilliä
1 - 2 rkl
sitruunanmehua
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 25.1.2023
|
Muokattu: 27.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

314

1316

18,0 g

8,3 g

17,8 g

3,3 g

2,3 g

17,3 g

3,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl laakerinlehteä,

½ ruukkua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli