Nopea savulohikeitto
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo ja nopea lohikeitto valmistuu savustetusta lohifileestä. Lempeän kermainen liemi saa raikkautta sitruunasta. Tarjoa herkullinen savulohikeitto ruisleivän kanssa.
| 250 g | (1 pkt) savustettua kirjolohta |
| 5 - 6 kpl | perunaa |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 rkl | voita tai margariinia |
| 7 dl | vettä |
| 1 kpl | kalaliemikuutio (gluteeniton) |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 6 kpl | maustepippuria |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1/2 kpl | (rku) tilliä |
| 1 - 2 rkl | sitruunanmehua |
- 1.
Poista fileestä nahka ja mahdolliset ruodot. Leikkaa lohi suupaloiksi.
- 2.
Pese, kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia rasvassa kattilassa, kunnes se pehmenee. Lisää perunat ja porkkanat ja jatka kuullottamista hetki.
- 3.
Lisää vesi, liemikuutio, laakerinlehdet ja pippurit. Keitä 10–15 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä.
- 4.
Lisää lohi ja kerma keittoon. Kuumenna höyryävän kuumaksi. Mausta suolalla tarvittaessa.
- 5.
Hienonna tilli. Viimeistele keitto tillillä ja sitruunanmehulla.
Helppo ja nopea lohikeitto valmistuu savustetusta lohifileestä. Lempeän kermainen liemi saa raikkautta sitruunasta. Tarjoa herkullinen savulohikeitto ruisleivän kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (1 pkt) savustettua kirjolohta |
| 5 - 6 kpl | perunaa |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 rkl | voita tai margariinia |
| 7 dl | vettä |
| 1 kpl | kalaliemikuutio (gluteeniton) |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 6 kpl | maustepippuria |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 1/2 kpl | (rku) tilliä |
| 1 - 2 rkl | sitruunanmehua |
Valmistus
- 1
Poista fileestä nahka ja mahdolliset ruodot. Leikkaa lohi suupaloiksi.
Määrä Ainesosa 250 g (1 pkt) savustettua kirjolohta - 2
Pese, kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia rasvassa kattilassa, kunnes se pehmenee. Lisää perunat ja porkkanat ja jatka kuullottamista hetki.
Määrä Ainesosa 5 - 6 kpl perunaa 2 kpl porkkanaa 1 kpl sipuli 2 rkl voita tai margariinia - 3
Lisää vesi, liemikuutio, laakerinlehdet ja pippurit. Keitä 10–15 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä.
Määrä Ainesosa 7 dl vettä 1 kpl kalaliemikuutio (gluteeniton) 2 kpl laakerinlehteä 6 kpl maustepippuria - 4
Lisää lohi ja kerma keittoon. Kuumenna höyryävän kuumaksi. Mausta suolalla tarvittaessa.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) ruokakermaa 1/2 tl suolaa - 5
Hienonna tilli. Viimeistele keitto tillillä ja sitruunanmehulla.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl (rku) tilliä 1 - 2 rkl sitruunanmehua
Ravintosisältö
317
Energiaa kcal
1328
Energiaa kj
18,0 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,3 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
17,5 g
Proteiinia
3,7 g
Suolaa
317
Energiaa kcal
1328
Energiaa kj
18,0 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,3 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
17,5 g
Proteiinia
3,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl laakerinlehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























