Nutella-taatelikuusi
Ainekset
Valmistus
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Poista taateleista kivet. Keitä taateleita vedessä 3 minuuttia. Soseuta taatelit ja vesi. Sekoita pähkinälevite ja mausteet joukkoon.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat jauhotetulla alustalla samankokoisiksi ½ cm paksuiksi levyiksi. Leikkaa palat joulukuusen muotoisiksi kolmioiksi ja muotoile alaosaan kuusen jalka. Laita yksi pala leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä reilusti täytettä taikinalle. Paina toinen pala päälle. Leikkaa kuuselle oksat eli viillot 1 cm:n välein ikään kuin puun rungosta oksankärkeen. Pyöritä oksat kierteelle.
Leikkaa ylijääneistä taikinapaloista kuuselle tähti ja tee tähtitorttuja taatelitäytteellä.
Voitele taikina kevyesti kananmunalla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki. Koristele tomusokerilla.
Katso nutella-taatelikuusen teko videolta.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
61
256
0,9 g
0,1 g
10,9 g
10,9 g
1,3 g
1,6 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 paketti (600 g) pakastelehtitaikinaa ,
1 dl Vettä,
1 dl Pähkinä-suklaalevitettä (nutella),
1 tl Kanelia,
1 tl Jauhettua inkivääriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli