Nutella-taatelikuusi

arvosana3/5

(2)arviota
7 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Rakenna makea joulupuu lehtitaikinasta, taateleista ja pähkinä-suklaatahnasta. Lopusta taikinasta syntyy suklaisia joulutorttuja.

Ainekset (7 annosta)

MääräAinesosa
600 g(1 pkt) iso lehtitaikinalevy
1 kplkananmuna
1/2 dltomusokeria

Täyte

15 kpltaatelia
1 dlvettä
1 dlpähkinä-suklaalevitettä (nutella)
1 tlkanelia
1 tljauhettua inkivääriä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    600 g(1 pkt) iso lehtitaikinalevy
  2. 2

    Poista taateleista kivet. Keitä taateleita vedessä 3 minuuttia. Soseuta taatelit ja vesi. Sekoita pähkinälevite ja mausteet joukkoon.

    MääräAinesosa
    15 kpltaatelia
    1 dlvettä
    1 dlpähkinä-suklaalevitettä (nutella)
    1 tlkanelia
    1 tljauhettua inkivääriä
  3. 3

    Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat jauhotetulla alustalla samankokoisiksi ½ cm paksuiksi levyiksi. Leikkaa palat joulukuusen muotoisiksi kolmioiksi ja muotoile alaosaan kuusen jalka. Laita yksi pala leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä reilusti täytettä taikinalle. Paina toinen pala päälle. Leikkaa kuuselle oksat eli viillot 1 cm:n välein ikään kuin puun rungosta oksankärkeen. Pyöritä oksat kierteelle.

  4. 4

    Leikkaa ylijääneistä taikinapaloista kuuselle tähti ja tee tähtitorttuja taatelitäytteellä.

  5. 5

    Voitele taikina kevyesti kananmunalla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki. Koristele tomusokerilla.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    1/2 dltomusokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 600 g (1 pkt) iso lehtitaikinalevy, 1 dl Pähkinä-suklaalevitettä (nutella).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
2.8.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä