Nutella-taatelikuusi
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Rakenna makea joulupuu lehtitaikinasta, taateleista ja pähkinä-suklaatahnasta. Lopusta taikinasta syntyy suklaisia joulutorttuja.
| 600 g | (1 pkt) iso lehtitaikinalevy |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| Täyte | |
|---|---|
| 15 kpl | taatelia |
| 1 dl | vettä |
| 1 dl | pähkinä-suklaalevitettä (nutella) |
| 1 tl | kanelia |
| 1 tl | jauhettua inkivääriä |
- 1.
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- 2.
Poista taateleista kivet. Keitä taateleita vedessä 3 minuuttia. Soseuta taatelit ja vesi. Sekoita pähkinälevite ja mausteet joukkoon.
- 3.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat jauhotetulla alustalla samankokoisiksi ½ cm paksuiksi levyiksi. Leikkaa palat joulukuusen muotoisiksi kolmioiksi ja muotoile alaosaan kuusen jalka. Laita yksi pala leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä reilusti täytettä taikinalle. Paina toinen pala päälle. Leikkaa kuuselle oksat eli viillot 1 cm:n välein ikään kuin puun rungosta oksankärkeen. Pyöritä oksat kierteelle.
- 4.
Leikkaa ylijääneistä taikinapaloista kuuselle tähti ja tee tähtitorttuja taatelitäytteellä.
- 5.
Voitele taikina kevyesti kananmunalla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki. Koristele tomusokerilla.
Nutella-taatelikuusi
arvosana3/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Rakenna makea joulupuu lehtitaikinasta, taateleista ja pähkinä-suklaatahnasta. Lopusta taikinasta syntyy suklaisia joulutorttuja.
Ainekset (7 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | (1 pkt) iso lehtitaikinalevy |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 dl | tomusokeria |
Täyte | |
| 15 kpl | taatelia |
| 1 dl | vettä |
| 1 dl | pähkinä-suklaalevitettä (nutella) |
| 1 tl | kanelia |
| 1 tl | jauhettua inkivääriä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 600 g (1 pkt) iso lehtitaikinalevy - 2
Poista taateleista kivet. Keitä taateleita vedessä 3 minuuttia. Soseuta taatelit ja vesi. Sekoita pähkinälevite ja mausteet joukkoon.
Määrä Ainesosa 15 kpl taatelia 1 dl vettä 1 dl pähkinä-suklaalevitettä (nutella) 1 tl kanelia 1 tl jauhettua inkivääriä - 3
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat jauhotetulla alustalla samankokoisiksi ½ cm paksuiksi levyiksi. Leikkaa palat joulukuusen muotoisiksi kolmioiksi ja muotoile alaosaan kuusen jalka. Laita yksi pala leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä reilusti täytettä taikinalle. Paina toinen pala päälle. Leikkaa kuuselle oksat eli viillot 1 cm:n välein ikään kuin puun rungosta oksankärkeen. Pyöritä oksat kierteelle.
- 4
Leikkaa ylijääneistä taikinapaloista kuuselle tähti ja tee tähtitorttuja taatelitäytteellä.
- 5
Voitele taikina kevyesti kananmunalla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki. Koristele tomusokerilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna 1/2 dl tomusokeria
Ravintosisältö
70
Energiaa kcal
294
Energiaa kj
0,9 g
Rasvaa
0,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,7 g
Hiilihydraatteja
12,6 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
1,6 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
70
Energiaa kcal
294
Energiaa kj
0,9 g
Rasvaa
0,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,7 g
Hiilihydraatteja
12,6 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
1,6 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 600 g (1 pkt) iso lehtitaikinalevy, 1 dl Pähkinä-suklaalevitettä (nutella).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























