Ohra-fetatäytteiset tomaatit - Yhteishyvä

Ohra-fetatäytteiset tomaatit

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Isoa tomaattia
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

TÄYTE

1 dl
Rikottuja ohrasuurimoita
5 dl
Mietoa kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
150 g
Fetajuustoa
1 dl
Silputtuja kivettömiä oliiveja
1 rkl
Sitruunanmehua
1/2 dl
Silputtua tilliä

Näin teet

1

Huuhtele tomaatit. Leikkaa tomaattien yläosasta ”hattu” pois. Koverra tomaattien sisus lusikalla. Mausta tomaatit sisäpuolelta ripauksella suolaa ja pippuria. Siirrä tomaatit uunivuokaan. Keitä ohrasuurimot miedossa kasvisliemessä kannen alla kypsiksi, noin 20 minuuttia. Valuta tarvittaessa. Yhdistä ohraan murennettu fetajuusto ja silputut oliivit. Mausta sitruunanmehulla ja tillillä. Tarkista maku.

Täytä tomaatit ohra-fetaseoksella. Nosta tomaattien hatut päälle kanneksi. Kypsennä tomaatteja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes tomaatit pehmenevät. Tarjoa runsaan salaatin kanssa.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2013
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja17 g69 g
Proteiinia8 g31 g
Rasvaa10 g40 g
Kuituja3 g11 g
Energiaa kj831 3323
Energiaa kcal198 793

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 0,5 dl Silputtua tilliä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja17 g69 g
Proteiinia8 g31 g
Rasvaa10 g40 g
Kuituja3 g11 g
Energiaa kj831 3323
Energiaa kcal198 793

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 0,5 dl Silputtua tilliä

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.