Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ohra-fetatäytteiset tomaatit

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

4 kpl
Isoa tomaattia
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Täyte

1 dl
Rikottuja ohrasuurimoita
5 dl
Mietoa kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
150 g
Fetajuustoa
1 dl
Silputtuja kivettömiä oliiveja
1 rkl
Sitruunanmehua
1/2 dl
Silputtua tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele tomaatit. Leikkaa tomaattien yläosasta ”hattu” pois. Koverra tomaattien sisus lusikalla. Mausta tomaatit sisäpuolelta ripauksella suolaa ja pippuria. Siirrä tomaatit uunivuokaan. Keitä ohrasuurimot miedossa kasvisliemessä kannen alla kypsiksi, noin 20 minuuttia. Valuta tarvittaessa. Yhdistä ohraan murennettu fetajuusto ja silputut oliivit. Mausta sitruunanmehulla ja tillillä. Tarkista maku.

Täytä tomaatit ohra-fetaseoksella. Nosta tomaattien hatut päälle kanneksi. Kypsennä tomaatteja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes tomaatit pehmenevät. Tarjoa runsaan salaatin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2013
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

198

831

10,0 g

4,8 g

17,3 g

3,8 g

2,8 g

7,8 g

3,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

0,5 dl Silputtua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli