Ohra-fetatäytteiset tomaatit

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplisoa tomaattia
suolaa
rouhittua mustapippuria

Täyte

1 dlrikottuja ohrasuurimoita
5 dlmietoa kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
150 gfetajuustoa
1 dlsilputtuja kivettömiä oliiveja
1 rklsitruunanmehua
1/2 dlsilputtua tilliä

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele tomaatit. Leikkaa tomaattien yläosasta ”hattu” pois. Koverra tomaattien sisus lusikalla. Mausta tomaatit sisäpuolelta ripauksella suolaa ja pippuria. Siirrä tomaatit uunivuokaan. Keitä ohrasuurimot miedossa kasvisliemessä kannen alla kypsiksi, noin 20 minuuttia. Valuta tarvittaessa. Yhdistä ohraan murennettu fetajuusto ja silputut oliivit. Mausta sitruunanmehulla ja tillillä. Tarkista maku.

    Täytä tomaatit ohra-fetaseoksella. Nosta tomaattien hatut päälle kanneksi. Kypsennä tomaatteja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes tomaatit pehmenevät. Tarjoa runsaan salaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 0,5 dl Silputtua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä