Ohrabortsch

Nappaa talteen!
| 2 kpl | sipulia |
| 1/2 kpl | keräkaalia |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1/2 dl | öljyä |
| 1 l | vettä |
| 6 - 10 kpl | maustepippuria |
| 1 - 2 dl | liotettuja ohrasuurimoita |
| 1 kpl | pieni purjo |
| 1 - 2 kpl | varsisellerin vartta |
| 2 - 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 4 kpl | etikkapunajuurta |
| 1 kpl | säilykeherneitä liemineen |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | timjamia, meiramia tai oreganoa |
| Pinnalle | |
|---|---|
| tillisilppua | |
| Lisäksi | |
| smetanaa | |
- 1.
Suikaloi kaali, kuoritut porkkanat ja sipuli. Hauduta aineksia öljyssä ison padan tai kattilan pohjalla, kunnes ne saavat hiukan väriä.Lisää vesi, pippurit ja ohrasuurimot. Keitä 30 minuuttia.Puhdista ja viipaloi purjo sekä sellerinvarret. Lisää ne keittoon. Suikaloi punajuuret ja lisää nekin. Mausta keitto valkosipulilla. Keitä 5-10 minuuttia.Lisää herneet ja suola. Kiehauta ja mausta lopullisesti.Tarjoa keiton lisänä tummaa leipää ja smetanaa tai ranskankermaa.
Ohrabortsch
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | sipulia |
| 1/2 kpl | keräkaalia |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1/2 dl | öljyä |
| 1 l | vettä |
| 6 - 10 kpl | maustepippuria |
| 1 - 2 dl | liotettuja ohrasuurimoita |
| 1 kpl | pieni purjo |
| 1 - 2 kpl | varsisellerin vartta |
| 2 - 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 4 kpl | etikkapunajuurta |
| 1 kpl | säilykeherneitä liemineen |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | timjamia, meiramia tai oreganoa |
Pinnalle | |
| tillisilppua | |
Lisäksi | |
| smetanaa | |
Valmistus
- 1
Suikaloi kaali, kuoritut porkkanat ja sipuli. Hauduta aineksia öljyssä ison padan tai kattilan pohjalla, kunnes ne saavat hiukan väriä.Lisää vesi, pippurit ja ohrasuurimot. Keitä 30 minuuttia.Puhdista ja viipaloi purjo sekä sellerinvarret. Lisää ne keittoon. Suikaloi punajuuret ja lisää nekin. Mausta keitto valkosipulilla. Keitä 5-10 minuuttia.Lisää herneet ja suola. Kiehauta ja mausta lopullisesti.Tarjoa keiton lisänä tummaa leipää ja smetanaa tai ranskankermaa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























