Ohrainen punajuuri-possuvuoka - Yhteishyvä

Ohrainen punajuuri-possuvuoka

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
Porsaan ulkofileetä
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 rkl
Öljyä
2 kpl
(300 g) punajuurta
2 1/2 dl
Rikottuja ohrasuurimoita
7 dl
Kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
1 tl
Kuivattua timjamia
2 dl
Ruokakermaa
1 kpl
(150 g) sinihomejuustomurua

PÄÄLLE

Persiljaa tai timjamia

Näin teet

1

Leikkaa liha sentin paksuisiksi viipaleiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Paista fileeviipaleet kauniin värisiksi öljyssä pannulla. Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi. Lado uunivuokaan vuorotellen ohrasuurimoita, punajuuriraastetta ja fileeviipaleita. Lisää kasvisliemi, timjami ja kerma. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Lisää homejuusto ja jatka kypsentämistä vielä 30–40 minuuttia. Jos pinta saa liiaksi väriä, peitä vuoka leivinpaperilla. Lisää nestettä, jos pinta kuivuu. Ripottele päälle silputtua persiljaa tai timjamia.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 2.3.2015
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja38 g153 g
Proteiinia36 g144 g
Rasvaa35 g138 g
Kuituja5 g20 g
Energiaa kj2612 10446
Energiaa kcal624 2496

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 1 tl Kuivattua timjamia

  • Persiljaa tai timjamia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja38 g153 g
Proteiinia36 g144 g
Rasvaa35 g138 g
Kuituja5 g20 g
Energiaa kj2612 10446
Energiaa kcal624 2496

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 1 tl Kuivattua timjamia

  • Persiljaa tai timjamia

Resepti
Elina Jyväs

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.