Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ohrainen punajuuri-possuvuoka

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

600 g
Porsaan ulkofileetä
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 rkl
Öljyä
2 kpl
(300 g) punajuurta
2 1/2 dl
Rikottuja ohrasuurimoita
7 dl
Kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
1 tl
Kuivattua timjamia
2 dl
Ruokakermaa
1 kpl
(150 g) sinihomejuustomurua

Päälle

Persiljaa tai timjamia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa liha sentin paksuisiksi viipaleiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Paista fileeviipaleet kauniin värisiksi öljyssä pannulla. Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi. Lado uunivuokaan vuorotellen ohrasuurimoita, punajuuriraastetta ja fileeviipaleita. Lisää kasvisliemi, timjami ja kerma. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Lisää homejuusto ja jatka kypsentämistä vielä 30–40 minuuttia. Jos pinta saa liiaksi väriä, peitä vuoka leivinpaperilla. Lisää nestettä, jos pinta kuivuu. Ripottele päälle silputtua persiljaa tai timjamia.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 2.3.2015
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

624

2612

34,5 g

13,8 g

38,3 g

4,8 g

5,0 g

36,0 g

3,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

1 tl Kuivattua timjamia,

Persiljaa tai timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli