Ohrainen punajuuri-possuvuoka | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Ohrainen punajuuri-possuvuoka

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

600 g
Porsaan ulkofileetä
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 rkl
Öljyä
2 kpl
(300 g) punajuurta
2 1/2 dl
Rikottuja ohrasuurimoita
7 dl
Kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
1 tl
Kuivattua timjamia
2 dl
Ruokakermaa
1 kpl
(150 g) sinihomejuustomurua

päälle

Persiljaa tai timjamia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Leikkaa liha sentin paksuisiksi viipaleiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Paista fileeviipaleet kauniin värisiksi öljyssä pannulla. Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi. Lado uunivuokaan vuorotellen ohrasuurimoita, punajuuriraastetta ja fileeviipaleita. Lisää kasvisliemi, timjami ja kerma. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Lisää homejuusto ja jatka kypsentämistä vielä 30–40 minuuttia. Jos pinta saa liiaksi väriä, peitä vuoka leivinpaperilla. Lisää nestettä, jos pinta kuivuu. Ripottele päälle silputtua persiljaa tai timjamia.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 2.3.2015
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2612

624

34,5 g

13,8 g

38,3 g

4,8 g

5,0 g

36,0 g

3,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

1 tl Kuivattua timjamia,

Persiljaa tai timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli