Oliiviratatouille

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpliso kesäkurpitsa
1 kplkeltainen paprika
1 kplpunainen paprika
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rkloliiviöljyä
3 rkltomaattisosetta
2 dlkasvislientä
1 dlvihreitä ja/tai mustia kivettömiä oliiveja
sokeria
suolaa
rouhittua mustapippuria
nippu hienonnettua tuoretta basilikaa

Valmistus

  1. 1

    Pese ja paloittele kesäkurpitsa. Halkaise paprikat, poista kanta ja siemenet ja paloittele. Lohko sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy laakealla paistipannulla tai muurinpohjapannulla. Kuullota aineksia hetken aikaa. Lisää joukkoon tomaattisose ja kasvisliemi. Anna porista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen. Lisää joukkoon oliivit, mausteet ja hienonnettu basilika. Tarjoa esimerkiksi patongin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä