Olut-sitruunatorttu - Yhteishyvä

Olut-sitruunatorttu

???
Paloja
10
Mukavasti hapan IPA-olut kuohkeuttaa rapeapohjaisen sitruunatortun makeankirpakan täytteen.
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA

75 g
Margariinia (maidoton)
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Tomusokeria
1/2 tl
Suolaa

TÄYTE

1 kpl
Sitruuna
3 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Tomusokeria
2 rkl
Maissitärkkelystä
1 dl
Ipa-olutta (esim. keisari ipa, nokian panimo)

LISÄKSI

1 rkl
Tomusokeria

Näin teet

1

Sulata margariini. Yhdistä jauhot, tomusokeri ja suola kulhossa. Lisää rasva ja sekoita murumaiseksi taikinaksi.

75 g
Margariinia (maidoton)
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Tomusokeria
1/2 tl
Suolaa
2

Laita leivinpaperi uunivuokaan (esim. 17 x 27 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin 15 minuutiksi.

3

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Paista pohjaa uunissa 20 minuuttia.  Anna sen jäähtyä täytteen tekemisen ajan. Jätä uuni päälle.

4

Pese sitruuna, raasta kuori ja purista noin ¾ dl sitruunamehua kulhoon. Lisää kananmunat ja sekoita. Yhdistä toisessa kulhossa 1 ½ dl tomusokeria ja maissitärkkelys. Sekoita ne kananmunaseokseen. Vispaa olut joukkoon ja kaada täyte esipaistetulle pohjalle.

1 kpl
Sitruuna
3 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Tomusokeria
2 rkl
Maissitärkkelystä
1 dl
Ipa-olutta (esim. keisari ipa, nokian panimo)
5

Paista torttua uunissa 20–25 minuuttia, kunnes täyte on keskeltäkin hyytynyt.

6

Jäähdytä torttu ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen tarjoamista.

7

Ripota tomusokeria pinnalle juuri ennen tarjoamista.

1 rkl
Tomusokeria
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.4.2018
Muokattu: 18.9.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja30 g296 g
Proteiinia4 g40 g
Rasvaa6 g63 g
Kuituja1 g8 g
Energiaa kj828 8278
Energiaa kcal198 1979

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja30 g296 g
Proteiinia4 g40 g
Rasvaa6 g63 g
Kuituja1 g8 g
Energiaa kj828 8278
Energiaa kcal198 1979

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.