Olut-sitruunatorttu | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Olut-sitruunatorttu

Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Mukavasti hapan IPA-olut kuohkeuttaa rapeapohjaisen sitruunatortun makeankirpakan täytteen.

Ainekset

taikina

75 g
Margariinia (maidoton)
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Tomusokeria
1/2 tl
Suolaa

täyte

1 kpl
Sitruuna
3 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Tomusokeria
2 rkl
Maissitärkkelystä
1 dl
Ipa-olutta (esim. keisari ipa, nokian panimo)

lisäksi

1 rkl
Tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata margariini. Yhdistä jauhot, tomusokeri ja suola kulhossa. Lisää rasva ja sekoita murumaiseksi taikinaksi.

75 g
Margariinia (maidoton)
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Tomusokeria
1/2 tl
Suolaa
2

Laita leivinpaperi uunivuokaan (esim. 17 x 27 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin 15 minuutiksi.

3

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Paista pohjaa uunissa 20 minuuttia.  Anna sen jäähtyä täytteen tekemisen ajan. Jätä uuni päälle.

4

Pese sitruuna, raasta kuori ja purista noin ¾ dl sitruunamehua kulhoon. Lisää kananmunat ja sekoita. Yhdistä toisessa kulhossa 1 ½ dl tomusokeria ja maissitärkkelys. Sekoita ne kananmunaseokseen. Vispaa olut joukkoon ja kaada täyte esipaistetulle pohjalle.

1 kpl
Sitruuna
3 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Tomusokeria
2 rkl
Maissitärkkelystä
1 dl
Ipa-olutta (esim. keisari ipa, nokian panimo)
5

Paista torttua uunissa 20–25 minuuttia, kunnes täyte on keskeltäkin hyytynyt.

6

Jäähdytä torttu ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen tarjoamista.

7

Ripota tomusokeria pinnalle juuri ennen tarjoamista.

1 rkl
Tomusokeria
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.4.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

828

198

6,3 g

1,8 g

29,6 g

16,6 g

0,8 g

4,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli