Olut-sitruunatorttu

Nappaa talteen!
Mukavasti hapan IPA-olut kuohkeuttaa rapeapohjaisen sitruunatortun makeankirpakan täytteen.
| Taikina | |
|---|---|
| 75 g | margariinia (maidoton) |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | tomusokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| Täyte | |
| 1 kpl | sitruuna |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| 2 rkl | maissitärkkelystä |
| 1 dl | ipa-olutta (esim. keisari ipa, nokian panimo) |
| Lisäksi | |
| 1 rkl | tomusokeria |
- 1.
Sulata margariini. Yhdistä jauhot, tomusokeri ja suola kulhossa. Lisää rasva ja sekoita murumaiseksi taikinaksi.
- 2.
Laita leivinpaperi uunivuokaan (esim. 17 x 27 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
- 3.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Paista pohjaa uunissa 20 minuuttia. Anna sen jäähtyä täytteen tekemisen ajan. Jätä uuni päälle.
- 4.
Pese sitruuna, raasta kuori ja purista noin ¾ dl sitruunamehua kulhoon. Lisää kananmunat ja sekoita. Yhdistä toisessa kulhossa 1 ½ dl tomusokeria ja maissitärkkelys. Sekoita ne kananmunaseokseen. Vispaa olut joukkoon ja kaada täyte esipaistetulle pohjalle.
- 5.
Paista torttua uunissa 20–25 minuuttia, kunnes täyte on keskeltäkin hyytynyt.
- 6.
Jäähdytä torttu ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen tarjoamista.
- 7.
Ripota tomusokeria pinnalle juuri ennen tarjoamista.
Olut-sitruunatorttu
Mukavasti hapan IPA-olut kuohkeuttaa rapeapohjaisen sitruunatortun makeankirpakan täytteen.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 75 g | margariinia (maidoton) |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | tomusokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
Täyte | |
| 1 kpl | sitruuna |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| 2 rkl | maissitärkkelystä |
| 1 dl | ipa-olutta (esim. keisari ipa, nokian panimo) |
Lisäksi | |
| 1 rkl | tomusokeria |
Valmistus
- 1
Sulata margariini. Yhdistä jauhot, tomusokeri ja suola kulhossa. Lisää rasva ja sekoita murumaiseksi taikinaksi.
Määrä Ainesosa 75 g margariinia (maidoton) 2 1/2 dl vehnäjauhoja 1 dl tomusokeria 1/2 tl suolaa - 2
Laita leivinpaperi uunivuokaan (esim. 17 x 27 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
- 3
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Paista pohjaa uunissa 20 minuuttia. Anna sen jäähtyä täytteen tekemisen ajan. Jätä uuni päälle.
- 4
Pese sitruuna, raasta kuori ja purista noin ¾ dl sitruunamehua kulhoon. Lisää kananmunat ja sekoita. Yhdistä toisessa kulhossa 1 ½ dl tomusokeria ja maissitärkkelys. Sekoita ne kananmunaseokseen. Vispaa olut joukkoon ja kaada täyte esipaistetulle pohjalle.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna 3 kpl kananmunaa 1 1/2 dl tomusokeria 2 rkl maissitärkkelystä 1 dl ipa-olutta (esim. keisari ipa, nokian panimo) - 5
Paista torttua uunissa 20–25 minuuttia, kunnes täyte on keskeltäkin hyytynyt.
- 6
Jäähdytä torttu ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen tarjoamista.
- 7
Ripota tomusokeria pinnalle juuri ennen tarjoamista.
Määrä Ainesosa 1 rkl tomusokeria
Ravintosisältö
198
Energiaa kcal
828
Energiaa kj
6,3 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,6 g
Hiilihydraatteja
16,6 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
198
Energiaa kcal
828
Energiaa kj
6,3 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,6 g
Hiilihydraatteja
16,6 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























