Olutmojito

Arvostele resepti
2 Kappaletta

20 min

Mojito-cocktailista tutut minttu ja lime maustavat myös trendikkään olutmojiton. Inkivääri tuo juoman makukomboon lisäripauksen pirteyttä.

Ainekset

MääräAinesosa
50 ginkivääriä
2 kplruukkua minttua
4 rklruokosokeria
4 kpllimeä
1/2 lpils-olutta
1 ljääpaloja

Valmistus

  1. 1

    Kuori inkivääri. Raasta inkivääriä niin, että saat ½ dl raastetta, ja viipaloi loppu koristelua varten. Irrota muutama mintunlehti ja säästä ne koristeluun.

    MääräAinesosa
    50 ginkivääriä
    2 kplruukkua minttua
  2. 2

    Laita loput mintut, inkivääriraaste ja sokeri ison vahvan lasin tai kapean kulhon pohjalle ja murskaa niitä esimerkiksi puisella perunasurvimella 2–3 minuuttia niin, että mintut mehustuvat.

    MääräAinesosa
    4 rklruokosokeria
  3. 3

    Purista kolmesta limestä mehu minttuseokseen ja survo vielä hetki.

    MääräAinesosa
    4 kpllimeä
  4. 4

    Laita seos isoon kannuun ja kaada kylmä olut joukkoon. Sekoita hyvin.

    MääräAinesosa
    1/2 lpils-olutta
  5. 5

    Pese ja lohko yksi lime. Murskaa jäät. Täytä lasit jäämurskalla ja kaada olutmojitoa laseihin. Koristele limelohkoilla, inkivääriviipaleilla ja mintunlehdillä. Tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    1 ljääpaloja

Saat helposti alkoholittoman version käyttämällä alkoholitonta olutta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
9.7.2018
|
Päivitetty: 9.12.2025

Samankaltaisia reseptejä