Olutmojito | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Olutmojito
Play

Olutmojito

Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta
Mojito-cocktailista tutut minttu ja lime maustavat myös trendikkään olutmojiton. Inkivääri tuo juoman makukomboon lisäripauksen pirteyttä.

Ainekset

50 g
Inkivääriä (½ dl raasteena)
2 kpl
Ruukkua minttua
4 rkl
Ruokosokeria
4 kpl
Limeä
1 kpl
(0,5 l) pils-olutta (esim. keisari pils, nokian panimo)
1 l
Jääpaloja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuori inkivääri. Raasta inkivääriä niin, että saat ½ dl raastetta, ja viipaloi loppu koristelua varten. Irrota muutama mintunlehti ja säästä ne koristeluun.

50 g
Inkivääriä (½ dl raasteena)
2 kpl
Ruukkua minttua
2

Laita loput mintut, inkivääriraaste ja sokeri ison vahvan lasin tai kapean kulhon pohjalle ja murskaa niitä esimerkiksi puisella perunasurvimella 2–3 minuuttia niin, että mintut mehustuvat.

2 kpl
Ruukkua minttua
50 g
Inkivääriä (½ dl raasteena)
4 rkl
Ruokosokeria
3

Purista kolmesta limestä mehu minttuseokseen ja survo vielä hetki.

4 kpl
Limeä
4

Laita seos isoon kannuun ja kaada kylmä olut joukkoon. Sekoita hyvin.

1 kpl
(0,5 l) pils-olutta (esim. keisari pils, nokian panimo)
5

Pese ja lohko lime. Murskaa jäät. Täytä lasit jäämurskalla ja kaada olutmojitoa laseihin. Koristele limelohkoilla, inkivääriviipaleilla ja mintunlehdillä. Tarjoa heti.

4 kpl
Limeä
1 l
Jääpaloja
50 g
Inkivääriä (½ dl raasteena)
2 kpl
Ruukkua minttua
6

Vinkki: 50 gramman pala inkivääriä on noin 5–7 cm pitkä.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.4.2018
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

711

170

31,0 g

31,0 g

0,5 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

50 g Inkivääriä (½ dl raasteena),

Ruukkua minttua,

1 l Jääpaloja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli