Kuori inkivääri. Raasta inkivääriä niin, että saat ½ dl raastetta, ja viipaloi loppu koristelua varten. Irrota muutama mintunlehti ja säästä ne koristeluun.
Laita loput mintut, inkivääriraaste ja sokeri ison vahvan lasin tai kapean kulhon pohjalle ja murskaa niitä esimerkiksi puisella perunasurvimella 2–3 minuuttia niin, että mintut mehustuvat.
Purista kolmesta limestä mehu minttuseokseen ja survo vielä hetki.
Laita seos isoon kannuun ja kaada kylmä olut joukkoon. Sekoita hyvin.
Pese ja lohko lime. Murskaa jäät. Täytä lasit jäämurskalla ja kaada olutmojitoa laseihin. Koristele limelohkoilla, inkivääriviipaleilla ja mintunlehdillä. Tarjoa heti.
Vinkki: 50 gramman pala inkivääriä on noin 5–7 cm pitkä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
170
711
—
—
31,0 g
31,0 g
—
0,5 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
50 g Inkivääriä (½ dl raasteena),
Ruukkua minttua,
1 l Jääpaloja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli