Olutmojito

Nappaa talteen!
Mojito-cocktailista tutut minttu ja lime maustavat myös trendikkään olutmojiton. Inkivääri tuo juoman makukomboon lisäripauksen pirteyttä.
| 50 g | inkivääriä (½ dl raasteena) |
| 2 kpl | ruukkua minttua |
| 4 rkl | ruokosokeria |
| 4 kpl | limeä |
| 1 kpl | (0,5 l) pils-olutta (esim. keisari pils, nokian panimo) |
| 1 l | jääpaloja |
- 1.
Kuori inkivääri. Raasta inkivääriä niin, että saat ½ dl raastetta, ja viipaloi loppu koristelua varten. Irrota muutama mintunlehti ja säästä ne koristeluun.
- 2.
Laita loput mintut, inkivääriraaste ja sokeri ison vahvan lasin tai kapean kulhon pohjalle ja murskaa niitä esimerkiksi puisella perunasurvimella 2–3 minuuttia niin, että mintut mehustuvat.
- 3.
Purista kolmesta limestä mehu minttuseokseen ja survo vielä hetki.
- 4.
Laita seos isoon kannuun ja kaada kylmä olut joukkoon. Sekoita hyvin.
- 5.
Pese ja lohko lime. Murskaa jäät. Täytä lasit jäämurskalla ja kaada olutmojitoa laseihin. Koristele limelohkoilla, inkivääriviipaleilla ja mintunlehdillä. Tarjoa heti.
- 6.
Vinkki: 50 gramman pala inkivääriä on noin 5–7 cm pitkä.
Olutmojito
Mojito-cocktailista tutut minttu ja lime maustavat myös trendikkään olutmojiton. Inkivääri tuo juoman makukomboon lisäripauksen pirteyttä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 50 g | inkivääriä (½ dl raasteena) |
| 2 kpl | ruukkua minttua |
| 4 rkl | ruokosokeria |
| 4 kpl | limeä |
| 1 kpl | (0,5 l) pils-olutta (esim. keisari pils, nokian panimo) |
| 1 l | jääpaloja |
Valmistus
- 1
Kuori inkivääri. Raasta inkivääriä niin, että saat ½ dl raastetta, ja viipaloi loppu koristelua varten. Irrota muutama mintunlehti ja säästä ne koristeluun.
Määrä Ainesosa 50 g inkivääriä (½ dl raasteena) 2 kpl ruukkua minttua - 2
Laita loput mintut, inkivääriraaste ja sokeri ison vahvan lasin tai kapean kulhon pohjalle ja murskaa niitä esimerkiksi puisella perunasurvimella 2–3 minuuttia niin, että mintut mehustuvat.
Määrä Ainesosa 2 kpl ruukkua minttua 50 g inkivääriä (½ dl raasteena) 4 rkl ruokosokeria - 3
Purista kolmesta limestä mehu minttuseokseen ja survo vielä hetki.
Määrä Ainesosa 4 kpl limeä - 4
Laita seos isoon kannuun ja kaada kylmä olut joukkoon. Sekoita hyvin.
Määrä Ainesosa 1 kpl (0,5 l) pils-olutta (esim. keisari pils, nokian panimo) - 5
Pese ja lohko lime. Murskaa jäät. Täytä lasit jäämurskalla ja kaada olutmojitoa laseihin. Koristele limelohkoilla, inkivääriviipaleilla ja mintunlehdillä. Tarjoa heti.
Määrä Ainesosa 4 kpl limeä 1 l jääpaloja 50 g inkivääriä (½ dl raasteena) 2 kpl ruukkua minttua - 6
Vinkki: 50 gramman pala inkivääriä on noin 5–7 cm pitkä.
Ravintosisältö
170
Energiaa kcal
711
Energiaa kj
—
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
31,0 g
Hiilihydraatteja
31,0 g
Sokereita
—
Kuituja
0,5 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
170
Energiaa kcal
711
Energiaa kj
—
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
31,0 g
Hiilihydraatteja
31,0 g
Sokereita
—
Kuituja
0,5 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 50 g Inkivääriä (½ dl raasteena), Ruukkua minttua, 1 l Jääpaloja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























