Omena-murupiirakka
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Leivo koko pellillinen mehevää omanapiirakkaa ja peittele se herkullisella kauramurulla. Inkiväärillä maustettu kauramuru tuo kaneliseen omenapiirakkaan oman, pirteän makunsa.
| Pohja | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 dl | juoksevaa margariinia |
| 1 dl | maitoa |
| Täyte | |
| 800 g | omenaa |
| Muruseos | |
| 50 g | margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1 dl | kaurahiutaleita |
| 1 tl | kanelia |
| 1/2 tl | inkivääriä |
- 1.
Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kulhossa vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos muna-sokerivaahtoon, sekoita varovasti. Lisää juokseva margariini ja maito nuolijalla nostellen taikinaan. Levitä taikina leivinpaperille pellille.
- 2.
Huuhtele omenat, poista siemenkodat ja viipaloi omenat. Jos käytät ulkomaisia omenia, huuhtele ja kuori ne. Lado viipaleet limittäin taikinan pinnalle.
- 3.
Sekoita muruseoksen ainekset keskenään. Ripottele muruseos omenoiden päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Leivo koko pellillinen mehevää omanapiirakkaa ja peittele se herkullisella kauramurulla. Inkiväärillä maustettu kauramuru tuo kaneliseen omenapiirakkaan oman, pirteän makunsa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 dl | juoksevaa margariinia |
| 1 dl | maitoa |
Täyte | |
| 800 g | omenaa |
Muruseos | |
| 50 g | margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1 dl | kaurahiutaleita |
| 1 tl | kanelia |
| 1/2 tl | inkivääriä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kulhossa vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos muna-sokerivaahtoon, sekoita varovasti. Lisää juokseva margariini ja maito nuolijalla nostellen taikinaan. Levitä taikina leivinpaperille pellille.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 2 dl sokeria 5 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1 dl juoksevaa margariinia 1 dl maitoa - 2
Huuhtele omenat, poista siemenkodat ja viipaloi omenat. Jos käytät ulkomaisia omenia, huuhtele ja kuori ne. Lado viipaleet limittäin taikinan pinnalle.
Määrä Ainesosa 800 g omenaa - 3
Sekoita muruseoksen ainekset keskenään. Ripottele muruseos omenoiden päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Määrä Ainesosa 50 g margariinia 1 dl sokeria 1 dl kaurahiutaleita 1 tl kanelia 1/2 tl inkivääriä
Ravintosisältö
203
Energiaa kcal
849
Energiaa kj
7,3 g
Rasvaa
2,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,3 g
Hiilihydraatteja
16,1 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
3,8 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
203
Energiaa kcal
849
Energiaa kj
7,3 g
Rasvaa
2,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,3 g
Hiilihydraatteja
16,1 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
3,8 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl kanelia, 0.5 tl inkivääriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























