Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kulhossa vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos muna-sokerivaahtoon, sekoita varovasti. Lisää juokseva margariini ja maito nuolijalla nostellen taikinaan. Levitä taikina leivinpaperille pellille.
Huuhtele omenat, poista siemenkodat ja viipaloi omenat. Jos käytät ulkomaisia omenia, huuhtele ja kuori ne. Lado viipaleet limittäin taikinan pinnalle.
Sekoita muruseoksen ainekset keskenään. Ripottele muruseos omenoiden päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
203
849
7,3 g
2,7 g
29,3 g
16,1 g
1,6 g
3,8 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl kanelia,
0,5 tl inkivääriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli