Omena-murupiirakka

arvosana5/5

(1)arvio
20 Palaa

45 min (josta 30 min aktiivista)

Leivo koko pellillinen mehevää omanapiirakkaa ja peittele se herkullisella kauramurulla. Inkiväärillä maustettu kauramuru tuo kaneliseen omenapiirakkaan oman, pirteän makunsa.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

4 kplkananmunaa
2 dlsokeria
5 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 dljuoksevaa margariinia
1 dlmaitoa

Täyte

800 gomenaa

Muruseos

50 gmargariinia
1 dlsokeria
1 dlkaurahiutaleita
1 tlkanelia
1/2 tlinkivääriä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kulhossa vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos muna-sokerivaahtoon, sekoita varovasti. Lisää juokseva margariini ja maito nuolijalla nostellen taikinaan. Levitä taikina leivinpaperille pellille.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    2 dlsokeria
    5 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    1 dljuoksevaa margariinia
    1 dlmaitoa
  2. 2

    Huuhtele omenat, poista siemenkodat ja viipaloi omenat. Jos käytät ulkomaisia omenia, huuhtele ja kuori ne. Lado viipaleet limittäin taikinan pinnalle.

    MääräAinesosa
    800 gomenaa
  3. 3

    Sekoita muruseoksen ainekset keskenään. Ripottele muruseos omenoiden päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

    MääräAinesosa
    50 gmargariinia
    1 dlsokeria
    1 dlkaurahiutaleita
    1 tlkanelia
    1/2 tlinkivääriä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl kanelia, 0.5 tl inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä