Omena-puolukkapaistos | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Omena-puolukkapaistos

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

pohjataikina

125 g
Voita tai margariinia
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
Suolaa

omena-puolukkatäyte

3 kpl
Omenaa
50 g
Voita
1 dl
Fariinisokeria
1 tl
Kanelia
1/2 tl
Jauhettua neilikkaa
1 1/2 dl
Puolukoita

tarjoiluun

Vaniljajäätelöä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, lisää kananmuna. Lisää jauhot ja ripaus suolaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin 30–60 minuutiksi. Kuori ja lohko omenat, poista niistä siemenkodat. Sulata voi ja sokeri valurautapannussa. Anna paahtua muutama minuutti, kunnes seos on kullanruskeaa. Varo polttamasta seosta. Lisää kaneli ja neilikka.

Sommittele omenalohkot ja puolukat pannuun voi-sokeriseoksen päälle. Kauli taikina jauhotetulla alustalla pyöreäksi levyksi. Nosta levy täytteen päälle ja painele reunat tiiviiksi. Pistele taikina haarukalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on kypsä. Irrota reunat veitsellä, odota hetki ja kumoa varovasti vadille. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki! Jos sinulla ei ole valurautapannua, leivonnainen onnistuu myös piirasvuoassa. Sulata voi ja sokeri pannussa ja lisää mausteet. Lisää omenat ja puolukat. Siirrä seos piirasvuokaan ja peitä taikinakannella.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2013
Muokattu: 5.12.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1592

380

19,1 g

11,6 g

46,6 g

25,9 g

2,0 g

4,5 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

1 tl Kanelia,

0,5 tl Jauhettua neilikkaa,

Vaniljajäätelöä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli