Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, lisää kananmuna. Lisää jauhot ja ripaus suolaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin 30–60 minuutiksi. Kuori ja lohko omenat, poista niistä siemenkodat. Sulata voi ja sokeri valurautapannussa. Anna paahtua muutama minuutti, kunnes seos on kullanruskeaa. Varo polttamasta seosta. Lisää kaneli ja neilikka.
Sommittele omenalohkot ja puolukat pannuun voi-sokeriseoksen päälle. Kauli taikina jauhotetulla alustalla pyöreäksi levyksi. Nosta levy täytteen päälle ja painele reunat tiiviiksi. Pistele taikina haarukalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on kypsä. Irrota reunat veitsellä, odota hetki ja kumoa varovasti vadille. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki! Jos sinulla ei ole valurautapannua, leivonnainen onnistuu myös piirasvuoassa. Sulata voi ja sokeri pannussa ja lisää mausteet. Lisää omenat ja puolukat. Siirrä seos piirasvuokaan ja peitä taikinakannella.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
380
1592
19,1 g
11,6 g
46,6 g
25,9 g
2,0 g
4,5 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Suolaa,
1 tl Kanelia,
0,5 tl Jauhettua neilikkaa,
Vaniljajäätelöä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli