Omena-puolukkapaistos

Nappaa talteen!
| Pohjataikina | |
|---|---|
| 125 g | voita tai margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| suolaa | |
| Omena-puolukkatäyte | |
| 3 kpl | omenaa |
| 50 g | voita |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 1 tl | kanelia |
| 1/2 tl | jauhettua neilikkaa |
| 1 1/2 dl | puolukoita |
| Tarjoiluun | |
| vaniljajäätelöä | |
- 1.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, lisää kananmuna. Lisää jauhot ja ripaus suolaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin 30–60 minuutiksi. Kuori ja lohko omenat, poista niistä siemenkodat. Sulata voi ja sokeri valurautapannussa. Anna paahtua muutama minuutti, kunnes seos on kullanruskeaa. Varo polttamasta seosta. Lisää kaneli ja neilikka.
Sommittele omenalohkot ja puolukat pannuun voi-sokeriseoksen päälle. Kauli taikina jauhotetulla alustalla pyöreäksi levyksi. Nosta levy täytteen päälle ja painele reunat tiiviiksi. Pistele taikina haarukalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on kypsä. Irrota reunat veitsellä, odota hetki ja kumoa varovasti vadille. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki! Jos sinulla ei ole valurautapannua, leivonnainen onnistuu myös piirasvuoassa. Sulata voi ja sokeri pannussa ja lisää mausteet. Lisää omenat ja puolukat. Siirrä seos piirasvuokaan ja peitä taikinakannella.
Omena-puolukkapaistos
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohjataikina | |
| 125 g | voita tai margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| suolaa | |
Omena-puolukkatäyte | |
| 3 kpl | omenaa |
| 50 g | voita |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 1 tl | kanelia |
| 1/2 tl | jauhettua neilikkaa |
| 1 1/2 dl | puolukoita |
Tarjoiluun | |
| vaniljajäätelöä | |
Valmistus
- 1
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, lisää kananmuna. Lisää jauhot ja ripaus suolaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin 30–60 minuutiksi. Kuori ja lohko omenat, poista niistä siemenkodat. Sulata voi ja sokeri valurautapannussa. Anna paahtua muutama minuutti, kunnes seos on kullanruskeaa. Varo polttamasta seosta. Lisää kaneli ja neilikka.
Sommittele omenalohkot ja puolukat pannuun voi-sokeriseoksen päälle. Kauli taikina jauhotetulla alustalla pyöreäksi levyksi. Nosta levy täytteen päälle ja painele reunat tiiviiksi. Pistele taikina haarukalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on kypsä. Irrota reunat veitsellä, odota hetki ja kumoa varovasti vadille. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki! Jos sinulla ei ole valurautapannua, leivonnainen onnistuu myös piirasvuoassa. Sulata voi ja sokeri pannussa ja lisää mausteet. Lisää omenat ja puolukat. Siirrä seos piirasvuokaan ja peitä taikinakannella.
Ravintosisältö
385
Energiaa kcal
1613
Energiaa kj
19,3 g
Rasvaa
11,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,0 g
Hiilihydraatteja
26,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
4,9 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
385
Energiaa kcal
1613
Energiaa kj
19,3 g
Rasvaa
11,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,0 g
Hiilihydraatteja
26,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
4,9 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, 1 tl Kanelia, 0,5 tl Jauhettua neilikkaa, Vaniljajäätelöä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Testasimme merinovillapipot! Löytyi uusi, kaunis luottolakki
- 3.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Oletkos nähnyt näin upeaa taatelikakkua? Leivo joulupöydän kruunuksi!
- 6.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen












