Omena-siiderimarmeladi

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
1 kghappamia omenoita
1 kplsitruuna
1 kpl(0,33 l) kuivaa omenasiideriä
5 dlhillosokeria
1 kplkanelitanko

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Pese sitruuna huolellisesti, ja raasta sen kuori kattilaan. Poista terävällä veitsellä hedelmän valkoinen osa ja leikkaa sitruuna viipaleiksi. Aseta viipaleet kattilaan ja kaada päälle siideri. Mittaa sokeri kattilaan ja kuumenna seosta samalla sekoitellen, kunnes sokeri on täysin sulanut. Lisää omenapalat kattilaan kanelitangon kanssa. Keitä seosta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes omenat ovat täysin pehmenneet ja hajonneet. Poista kanelitanko ja purkita marmeladi puhtaisiin kuumiin lasipurkkeihin ja sulje heti.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä