Omenainen kaalilaatikko | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Omenainen kaalilaatikko

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

1 kg
Keräkaalia
1 1/2 dl
Riisi-kauraseosta
5 dl
Vettä
1 kpl
Llihaliemikuutio
1 kpl
Iso sipuli
1 kpl
Hapan omena
400 g
Naudan jauhelihaa
1 kpl
Muna
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Paprikajauhetta
1 tl
Meiramia
3 rkl
Omenasosetta

voiteluun:

2 rkl
Margariinia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Anna riisin kiehua lihaliemessä isossa, vähintään 5 l kattilassa noin 10 minuuttia. Kuori ja leikkaa sipuli ja omena pieniksi kuutioiksi. Nosta kaalisuikaleet sekä hienonnettu sipuli ja omena riisin päälle kypsymään. Anna kypsyä, kunnes riisi on pohjalla kypsää ja vesi imeytynyt niihin. Nosta kattila syrjään ja sekoita aineet kattilassa keskenään. Lisää joukkoon pieninä nokareina jauheliha, muna, mausteet sekä omenasose. Sekoita ainekset hyvin ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Paista kaalilaatikkoa 200 asteessa noin tunnin ajan. Tarjoile lisänä puolukkahilloa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.1.2006
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.