Omenainen kaalilaatikko

arvosana5/5

(2)arviota
8 Annosta

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kgkeräkaalia
1 1/2 dlriisi-kauraseosta
5 dlvettä
1 kplllihaliemikuutio
1 kpliso sipuli
1 kplhapan omena
400 gnaudan jauhelihaa
1 kplmuna
1 tlsuolaa
1/2 tlpaprikajauhetta
1 tlmeiramia
3 rklomenasosetta

Voiteluun:

2 rklmargariinia

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Anna riisin kiehua lihaliemessä isossa, vähintään 5 l kattilassa noin 10 minuuttia. Kuori ja leikkaa sipuli ja omena pieniksi kuutioiksi. Nosta kaalisuikaleet sekä hienonnettu sipuli ja omena riisin päälle kypsymään. Anna kypsyä, kunnes riisi on pohjalla kypsää ja vesi imeytynyt niihin. Nosta kattila syrjään ja sekoita aineet kattilassa keskenään. Lisää joukkoon pieninä nokareina jauheliha, muna, mausteet sekä omenasose. Sekoita ainekset hyvin ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Paista kaalilaatikkoa 200 asteessa noin tunnin ajan. Tarjoile lisänä puolukkahilloa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 20.11.2025

Samankaltaisia reseptejä