Omenainen ruis-kaurakukko
Ainekset
Taikina
Täyte
Lisäksi
Valmistus
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Sulata voi. Sekoita fariinisokeri voisulaan. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne voiseoksen kanssa taikinaksi.
Kuutioi omenat noin 1 cm:n kokoisiksi. Sekoita fariinisokeri ja mausteet omeniin. Levitä kuutiot uunivuokaan (noin 16 x 24 cm). Kauli taikinasta kansi uunivuoan päälle.
Paista omenakukkoa uunissa 40–45 minuuttia.
Tarjoa lämmin kukko vaniljakastikkeen tai sitruunalla ja sokerilla maustetun ranskankerman kera.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
293
1228
14,1 g
9,0 g
36,3 g
26,9 g
3,4 g
2,9 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Leivinjauhetta,
0,25 tl (¼ tl) suolaa,
1 tl Kanelia,
0,25 tl (¼ tl) muskottipähkinää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli