Omenainen ruis-kaurakukko

Nappaa talteen!
Omenakukon ruiskuoressa on ripaus kauraa ja täytteessä muskottia kanelin kaverina. Perinneherkun uudet maut nautitaan lämpimänä vaniljakastikkeen tai sitruunaisen ranskankerman kanssa.
| Taikina | |
|---|---|
| 100 g | voita |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 2 dl | ruisjauhoja |
| 1/2 dl | kaurahiutaleita |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1/4 tl | (¼ tl) suolaa |
| Täyte | |
| 4 kpl | omenaa (kirpeä lajike) |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 1 tl | kanelia |
| 1/4 tl | (¼ tl) muskottipähkinää |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | (250 g) vaniljakastiketta tai 1prk (150 g) ranskankermaa |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Sulata voi. Sekoita fariinisokeri voisulaan. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne voiseoksen kanssa taikinaksi.
- 2.
Kuutioi omenat noin 1 cm:n kokoisiksi. Sekoita fariinisokeri ja mausteet omeniin. Levitä kuutiot uunivuokaan (noin 16 x 24 cm). Kauli taikinasta kansi uunivuoan päälle.
- 3.
Paista omenakukkoa uunissa 40–45 minuuttia.
- 4.
Tarjoa lämmin kukko vaniljakastikkeen tai sitruunalla ja sokerilla maustetun ranskankerman kera.
Omenainen ruis-kaurakukko
Omenakukon ruiskuoressa on ripaus kauraa ja täytteessä muskottia kanelin kaverina. Perinneherkun uudet maut nautitaan lämpimänä vaniljakastikkeen tai sitruunaisen ranskankerman kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 100 g | voita |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 2 dl | ruisjauhoja |
| 1/2 dl | kaurahiutaleita |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1/4 tl | (¼ tl) suolaa |
Täyte | |
| 4 kpl | omenaa (kirpeä lajike) |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 1 tl | kanelia |
| 1/4 tl | (¼ tl) muskottipähkinää |
Lisäksi | |
| 1 kpl | (250 g) vaniljakastiketta tai 1prk (150 g) ranskankermaa |
Valmistus
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Sulata voi. Sekoita fariinisokeri voisulaan. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne voiseoksen kanssa taikinaksi.
Määrä Ainesosa 100 g voita 1 dl fariinisokeria 1/2 dl kaurahiutaleita 1/2 tl leivinjauhetta 2 dl ruisjauhoja 1/4 tl (¼ tl) suolaa - 2
Kuutioi omenat noin 1 cm:n kokoisiksi. Sekoita fariinisokeri ja mausteet omeniin. Levitä kuutiot uunivuokaan (noin 16 x 24 cm). Kauli taikinasta kansi uunivuoan päälle.
Määrä Ainesosa 4 kpl omenaa (kirpeä lajike) 1 dl fariinisokeria 1 tl kanelia 1/4 tl (¼ tl) muskottipähkinää - 3
Paista omenakukkoa uunissa 40–45 minuuttia.
- 4
Tarjoa lämmin kukko vaniljakastikkeen tai sitruunalla ja sokerilla maustetun ranskankerman kera.
Määrä Ainesosa 1 kpl (250 g) vaniljakastiketta tai 1prk (150 g) ranskankermaa
Ravintosisältö
293
Energiaa kcal
1228
Energiaa kj
14,1 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,3 g
Hiilihydraatteja
26,9 g
Sokereita
3,4 g
Kuituja
2,9 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
293
Energiaa kcal
1228
Energiaa kj
14,1 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,3 g
Hiilihydraatteja
26,9 g
Sokereita
3,4 g
Kuituja
2,9 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl Leivinjauhetta, 0.25 tl (¼ tl) suolaa, 1 tl Kanelia, 0.25 tl (¼ tl) muskottipähkinää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























