Omenainen ruis-kaurakukko | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Omenainen ruis-kaurakukko

Omenainen ruis-kaurakukko

Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Omenakukon ruiskuoressa on ripaus kauraa ja täytteessä muskottia kanelin kaverina. Perinneherkun uudet maut nautitaan lämpimänä vaniljakastikkeen tai sitruunaisen ranskankerman kanssa.

Ruokavaliot

Ainekset

taikina

100 g
Voita
1 dl
Fariinisokeria
2 dl
Ruisjauhoja
1/2 dl
Kaurahiutaleita
1/2 tl
Leivinjauhetta
1/4 tl
(¼ tl) suolaa

täyte

4 kpl
Omenaa (kirpeä lajike)
1 dl
Fariinisokeria
1 tl
Kanelia
1/4 tl
(¼ tl) muskottipähkinää

lisäksi

1 kpl
(250 g) vaniljakastiketta tai 1prk (150 g) ranskankermaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Sulata voi. Sekoita fariinisokeri voisulaan. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne voiseoksen kanssa taikinaksi.

100 g
Voita
1 dl
Fariinisokeria
1/2 dl
Kaurahiutaleita
1/2 tl
Leivinjauhetta
2 dl
Ruisjauhoja
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
2

Kuutioi omenat noin 1 cm:n kokoisiksi. Sekoita fariinisokeri ja mausteet omeniin. Levitä kuutiot uunivuokaan (noin 16 x 24 cm). Kauli taikinasta kansi uunivuoan päälle.

4 kpl
Omenaa (kirpeä lajike)
1 dl
Fariinisokeria
1 tl
Kanelia
1/4 tl
(¼ tl) muskottipähkinää
3

Paista omenakukkoa uunissa 40–45 minuuttia.

4

Tarjoa lämmin kukko vaniljakastikkeen tai sitruunalla ja sokerilla maustetun ranskankerman kera.

1 kpl
(250 g) vaniljakastiketta tai 1prk (150 g) ranskankermaa
Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Satu Kemppainen
Julkaistu: 9.7.2018
Muokattu: 9.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1200

287

14,0 g

9,0 g

35,8 g

26,3 g

3,1 g

2,3 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Leivinjauhetta,

0,25 tl (¼ tl) suolaa,

1 tl Kanelia,

0,25 tl (¼ tl) muskottipähkinää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli