Omenainen ruis-kaurakukko

Omenakukon ruiskuoressa on ripaus kauraa ja täytteessä muskottia kanelin kaverina. Perinneherkun uudet maut nautitaan lämpimänä vaniljakastikkeen tai sitruunaisen ranskankerman kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa

Taikina

100 gvoita
1 dlfariinisokeria
2 dlruisjauhoja
1/2 dlkaurahiutaleita
1/2 tlleivinjauhetta
1/4 tl(¼ tl) suolaa

Täyte

4 kplomenaa (kirpeä lajike)
1 dlfariinisokeria
1 tlkanelia
1/4 tl(¼ tl) muskottipähkinää

Lisäksi

1 kpl(250 g) vaniljakastiketta tai 1prk (150 g) ranskankermaa

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen.

    Sulata voi. Sekoita fariinisokeri voisulaan. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne voiseoksen kanssa taikinaksi.

    MääräAinesosa
    100 gvoita
    1 dlfariinisokeria
    1/2 dlkaurahiutaleita
    1/2 tlleivinjauhetta
    2 dlruisjauhoja
    1/4 tl(¼ tl) suolaa
  2. 2

    Kuutioi omenat noin 1 cm:n kokoisiksi. Sekoita fariinisokeri ja mausteet omeniin. Levitä kuutiot uunivuokaan (noin 16 x 24 cm). Kauli taikinasta kansi uunivuoan päälle.

    MääräAinesosa
    4 kplomenaa (kirpeä lajike)
    1 dlfariinisokeria
    1 tlkanelia
    1/4 tl(¼ tl) muskottipähkinää
  3. 3

    Paista omenakukkoa uunissa 40–45 minuuttia.

  4. 4

    Tarjoa lämmin kukko vaniljakastikkeen tai sitruunalla ja sokerilla maustetun ranskankerman kera.

    MääräAinesosa
    1 kpl(250 g) vaniljakastiketta tai 1prk (150 g) ranskankermaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl Leivinjauhetta, 0.25 tl (¼ tl) suolaa, 1 tl Kanelia, 0.25 tl (¼ tl) muskottipähkinää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Satu Kemppainen
9.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä