Omenaiset sämpylät

Nappaa talteen!
| 5 dl | maitoa tai vettä |
| 25 g | hiivaa |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 2 rkl | siirappia |
| 4 dl | omenaraastetta |
| 10 dl | vehnäjauhoja |
| 3 dl | kaurahiutaleita |
| 1/2 dl | öljyä |
- 1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai veteen. Sekoita joukkoon suola, siirappi ja omenaraaste. Lisää suurin osa vehnäjauhoista ja kaurahiutaleet. Alusta taikinaa. Lisää öljy ja loput jauhot. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikinaa liinan alla noin 20 minuuttia. Muotoile taikina jauhotetulla pöydällä tangoksi. Jaa se 20 palaan ja muotoile sämpylöiksi. Asettele sämpylät leivinpaperin päälle pellille, peitä liinalla ja kohota noin 20 minuuttia. Voitele sämpylät vedellä ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Omenaiset sämpylät
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | maitoa tai vettä |
| 25 g | hiivaa |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 2 rkl | siirappia |
| 4 dl | omenaraastetta |
| 10 dl | vehnäjauhoja |
| 3 dl | kaurahiutaleita |
| 1/2 dl | öljyä |
Valmistus
- 1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai veteen. Sekoita joukkoon suola, siirappi ja omenaraaste. Lisää suurin osa vehnäjauhoista ja kaurahiutaleet. Alusta taikinaa. Lisää öljy ja loput jauhot. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikinaa liinan alla noin 20 minuuttia. Muotoile taikina jauhotetulla pöydällä tangoksi. Jaa se 20 palaan ja muotoile sämpylöiksi. Asettele sämpylät leivinpaperin päälle pellille, peitä liinalla ja kohota noin 20 minuuttia. Voitele sämpylät vedellä ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












