Omenaiset sämpylät | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Omenaiset sämpylät

Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta

Ruokavaliot

Ainekset

5 dl
Maitoa tai vettä
25 g
Hiivaa
1 1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Siirappia
4 dl
Omenaraastetta
10 dl
Vehnäjauhoja
3 dl
Kaurahiutaleita
1/2 dl
Öljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai veteen. Sekoita joukkoon suola, siirappi ja omenaraaste. Lisää suurin osa vehnäjauhoista ja kaurahiutaleet. Alusta taikinaa. Lisää öljy ja loput jauhot. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikinaa liinan alla noin 20 minuuttia. Muotoile taikina jauhotetulla pöydällä tangoksi. Jaa se 20 palaan ja muotoile sämpylöiksi. Asettele sämpylät leivinpaperin päälle pellille, peitä liinalla ja kohota noin 20 minuuttia. Voitele sämpylät vedellä ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.12.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.