Omenamuffinssit

arvosana3/5

(6)arviota
12 Kappaletta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Leivo omenamuffinssit helposta sekoitettavasta taikinasta, jota ei tarvitse edes vatkata. Taikinaan sekoitetut omenakuutiot tekevät muffinsseista sisältä supermeheviä. Koristele muffinssit vielä lopuksi omenaviipaleilla!

Ainekset

MääräAinesosa
300 g(2 kpl) omenaa (kotimaista)
3 1/2 dlvehnäjauhoja
2 dlsokeria
2 tlleivinjauhetta
2 tlkanelia
1 tlvaniljasokeria
2 kplkananmunaa
1 dlmaitoa
1 dljuoksevaa rasvaseosta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Huuhtele kotimaiset omenat, pese ja kuori ulkomaiset. Kuutioi toisen omenan hedelmäliha ja leikkaa toinen ohuiksi lohkoiksi.

    MääräAinesosa
    300 g(2 kpl) omenaa (kotimaista)
  2. 2

    Sekoita kuivat aineet keskenään.

    MääräAinesosa
    3 1/2 dlvehnäjauhoja
    2 dlsokeria
    2 tlleivinjauhetta
    2 tlkanelia
    1 tlvaniljasokeria
  3. 3

    Lisää munat, maito, rasva ja omenakuutiot jauhoseokseen. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina muffinivuokiin ja aseta jokaisen päälle 2–3 omenalohkoa.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    1 dlmaitoa
    1 dljuoksevaa rasvaseosta
  4. 4

    Paista muffinsseja 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
25.7.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä