Omenapiiraat annosvuoissa | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Omenapiiraat annosvuoissa

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee omenapiirakka vaihteeksi annosvuokiin. Reseptillä valmistuu neljä sitruunamehulla ja kanelilla maustettua annosta.

Ainekset

taikina

125 g
Margariinia
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
1 kpl
Kananmuna

täyte

5 kpl
Omenaa
3/4 dl
Ruokokidesokeria
2 rkl
Vettä
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Kanelia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nypi kulhossa rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita muna joukkoon. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin.

Kuori ja pilko omenat. Siirrä ne kattilaan sokerin ja vesitilkan kanssa. Sekoita joukkoon jauhot. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen kunnes omenapalat ovat pehmenneet. Mausta seos sitruunamehulla ja kanelilla. Anna jäähtyä.

Jaa 2/3 taikinasta neljään uunin kestävään annosvuokaan. Painele taikina pohjalle ja reunoille. Jaa omenaseos vuokiin. Kauli loppu taikina levyksi ja painele esimerkiksi lasilla vuokien kokoisiksi kansilevyiksi. Tee höyryreikä keskelle. Painele reunat kiinni haarukalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Arto Vuohelainen
Julkaistu: 22.3.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1968

470

21,0 g

5,3 g

60,5 g

27,3 g

4,3 g

7,3 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Leivinjauhetta,

2 tl Vaniljasokeria,

2 rkl Vettä,

1 rkl Sitruunamehua,

0,5 tl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli