Omenaposken mantelimuffinit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Omena-mantelimuffinit

Omenaposken mantelimuffinit

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Kappaletta
Fork and knife
6 Kappaletta

Ainekset

1 kpl
Kotimainen omena
1 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Kanelia
2 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Piimää
2 rkl
Rypsiöljyä
3 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Mantelirouhetta
1 tl
Leivinjauhetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Laita uuniritilä uunin keskitasolle. Säädä uuni 200 asteeseen. Laita muffinivuoat valmiiksi muffinipellin koloihin.

2

Huuhtele ja kuori omena. Laita se leikkuulaudalle ja paina omenaporalla siemenkota pois. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Laita kuutiot pieneen kulhoon. Sekoita vaniljasokeri ja kaneli joukkoon. Laita odottamaan.

1 kpl
Kotimainen omena
1 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Kanelia
3

Riko kananmunat juomalasiin ja kaada ne tyhjään taikinakulhoon. Lisää sokeri. Vatkaa seos vispilällä kevyeksi vaahdoksi. Lisää piimä ja rypsiöljy. Sekoita tasaiseksi.

2 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Piimää
2 rkl
Rypsiöljyä
4

Ota esille vielä yksi kulho. Mittaa siihen jauhot, mantelirouhe ja leivinjauhe. Sekoita. Lisää jauhoseos ja omenakuutiot kananmunaseokseen. Sekoita puuhaarukalla nopeasti tasaiseksi.

3 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Mantelirouhetta
1 tl
Leivinjauhetta
5

Jaa taikina lusikalla muffinivuokiin. Laita pelti uuniin ja kypsennä muffineja 20 minuuttia. Kokeile muffinien kypsyyttä varovasti cocktailtikulla. Jos tikkuun tarttuu taikinaa, jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä noin 15 minuuttia.

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.4.2018
Muokattu: 10.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1360

325

10,3 g

1,5 g

47,8 g

24,2 g

2,2 g

8,2 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Vaniljasokeria,

1 tl Kanelia,

1 tl Leivinjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli