Omenaposken mantelimuffinit
60 min

Nappaa talteen!
Kotimaiset omenat houkuttelevat leipomaan! Omena-mantelimuffinit voi leipoa yhdessä lasten kanssa ja harjoitella samalla ainesten mittaamista ja sekoittamista.
| 1 kpl | kotimainen omena |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | kanelia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | piimää |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | mantelirouhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
- 1.
Laita uuniritilä uunin keskitasolle. Säädä uuni 200 asteeseen. Laita muffinivuoat valmiiksi muffinipellin koloihin.
- 2.
Huuhtele ja kuori omena. Laita se leikkuulaudalle ja paina omenaporalla siemenkota pois. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Laita kuutiot pieneen kulhoon. Sekoita vaniljasokeri ja kaneli joukkoon. Laita odottamaan.
- 3.
Riko kananmunat juomalasiin ja kaada ne tyhjään taikinakulhoon. Lisää sokeri. Vatkaa seos vispilällä kevyeksi vaahdoksi. Lisää piimä ja rypsiöljy. Sekoita tasaiseksi.
- 4.
Ota esille vielä yksi kulho. Mittaa siihen jauhot, mantelirouhe ja leivinjauhe. Sekoita. Lisää jauhoseos ja omenakuutiot kananmunaseokseen. Sekoita puuhaarukalla nopeasti tasaiseksi.
- 5.
Jaa taikina lusikalla muffinivuokiin. Laita pelti uuniin ja kypsennä muffineja 20 minuuttia. Kokeile muffinien kypsyyttä varovasti cocktailtikulla. Jos tikkuun tarttuu taikinaa, jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä noin 15 minuuttia.
Kotimaiset omenat houkuttelevat leipomaan! Omena-mantelimuffinit voi leipoa yhdessä lasten kanssa ja harjoitella samalla ainesten mittaamista ja sekoittamista.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | kotimainen omena |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | kanelia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | piimää |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | mantelirouhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Laita uuniritilä uunin keskitasolle. Säädä uuni 200 asteeseen. Laita muffinivuoat valmiiksi muffinipellin koloihin.
- 2
Huuhtele ja kuori omena. Laita se leikkuulaudalle ja paina omenaporalla siemenkota pois. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Laita kuutiot pieneen kulhoon. Sekoita vaniljasokeri ja kaneli joukkoon. Laita odottamaan.
Määrä Ainesosa 1 kpl kotimainen omena 1 tl vaniljasokeria 1 tl kanelia - 3
Riko kananmunat juomalasiin ja kaada ne tyhjään taikinakulhoon. Lisää sokeri. Vatkaa seos vispilällä kevyeksi vaahdoksi. Lisää piimä ja rypsiöljy. Sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 1 1/2 dl piimää 2 rkl rypsiöljyä - 4
Ota esille vielä yksi kulho. Mittaa siihen jauhot, mantelirouhe ja leivinjauhe. Sekoita. Lisää jauhoseos ja omenakuutiot kananmunaseokseen. Sekoita puuhaarukalla nopeasti tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 3 dl vehnäjauhoja 1/2 dl mantelirouhetta 1 tl leivinjauhetta - 5
Jaa taikina lusikalla muffinivuokiin. Laita pelti uuniin ja kypsennä muffineja 20 minuuttia. Kokeile muffinien kypsyyttä varovasti cocktailtikulla. Jos tikkuun tarttuu taikinaa, jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä noin 15 minuuttia.
Ravintosisältö
327
Energiaa kcal
1369
Energiaa kj
10,3 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
48,0 g
Hiilihydraatteja
24,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
8,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
327
Energiaa kcal
1369
Energiaa kj
10,3 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
48,0 g
Hiilihydraatteja
24,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
8,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Vaniljasokeria, 1 tl Kanelia, 1 tl Leivinjauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























