Paahdetut yrtti-valkosipulit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Paahdetut yrtti-valkosipulit

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

6 kpl
Kokonaista valkosipulia
1 rkl
Voita
1 rkl
Sitruunanmehua
Vettä

yrttitahna

2 dl
Hiennonnettuja yrttejä, esim. rakunaa, persiljaa ja timamia
2 rkl
Voita
1/2 dl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nosta valkosipulit kattilaan ja kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että ne juuri peittyvät. Lisää veteen nokare rasvaa ja sitruunanmehua. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.

Valuta sipulit ja nosta uunivuokaan. Poista veitsellä sipuleista uloimmat kuoret.

Sekoita yrttitahnan aineet keskenään sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Sivele tahnaa valkosipulien pintaan ja kypsennä 225 asteessa uunissa 10-15 minuuttia. Valele muutaman kerran kypsennyksen aikana vuokaan valuneella nesteellä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.