Paahdetut yrtti-valkosipulit

Arvostele resepti
6 Annosta

15 min

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
6 kplkokonaista valkosipulia
1 rklvoita
1 rklsitruunanmehua
vettä

Yrttitahna

2 dlhiennonnettuja yrttejä, esim. rakunaa, persiljaa ja timamia
2 rklvoita
1/2 dlöljyä
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Nosta valkosipulit kattilaan ja kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että ne juuri peittyvät. Lisää veteen nokare rasvaa ja sitruunanmehua. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.

    Valuta sipulit ja nosta uunivuokaan. Poista veitsellä sipuleista uloimmat kuoret.

    Sekoita yrttitahnan aineet keskenään sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Sivele tahnaa valkosipulien pintaan ja kypsennä 225 asteessa uunissa 10-15 minuuttia. Valele muutaman kerran kypsennyksen aikana vuokaan valuneella nesteellä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025