Paahtofilee
Ainekset
Valmistus
Puhdista fileestä kalvot. Hiero fileen pintaan öljyä ja ruskista liha nopeasti kuumalla pannulla. Pane liha uunivuokaan, sivele soijakastikkeella ja hiero pintaan mausteet suolaa lukuun ottamatta. Työnnä paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä liha 110-asteisessa uunissa, noin tunnin ajan kunnes lämpömittari näyttää 55-62 astetta riippuen kuinka punaiseksi haluat fileen jäävän.
Anna lihan levätä foliossa peitettynä vähintään 15 minuuttia ennen viipalointia. Ripottele hiutalesuolaa lihaviipaleiden päälle.
Pane liha uunivuokaan, sivele soijakastikkeella ja hiero pintaan mausteet suolaa lukuun ottamatta. Työnnä paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä liha 110-asteisessa uunissa, noin tunnin ajan kunnes lämpömittari näyttää 55-62 astetta riippuen kuinka punaiseksi haluat fileen jäävän.
Anna lihan levätä foliossa peitettynä vähintään 15 minuuttia ennen viipalointia. Ripottele hiutalesuolaa lihaviipaleiden päälle.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
195
816
7,5 g
2,5 g
0,5 g
0,2 g
—
30,8 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Hienonnettua valkosipulinkynttä,
1 tl Timjamia,
1 tl Rosmariinia,
1 tl Rouhittua mustapippuria,
1 tl Hiutalesuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli