Etsitkö ideaa juhlapäivän ateriaksi? Paahtofilee, tumma punaviinikastike, Hasselbackan perunat ja kuumat kasvikset ovat klassinen yhdistelmä. Tarjoa aluksi herkkusienikeittoa ja pieniä pähkinäsämpylöitä. Jälkiruokana maistuvat juustot ja hillot sekä ranskalainen sitruunatorttu.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
800 gnaudan ulkofileetä
1 rklöljyä
2 kplhienonnettua valkosipulinkynttä
2 rklsoijakastiketta
1 tltimjamia
1 tlrosmariinia
1 tlrouhittua mustapippuria
1 tlhiutalesuolaa

Valmistus

  1. 1

    Puhdista fileestä kalvot. Hiero fileen pintaan öljyä ja ruskista liha nopeasti kuumalla pannulla. Pane liha uunivuokaan, sivele soijakastikkeella ja hiero pintaan mausteet suolaa lukuun ottamatta. Työnnä paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä liha 110-asteisessa uunissa, noin tunnin ajan kunnes lämpömittari näyttää 55-62 astetta riippuen kuinka punaiseksi haluat fileen jäävän.

    Anna lihan levätä foliossa peitettynä vähintään 15 minuuttia ennen viipalointia. Ripottele hiutalesuolaa lihaviipaleiden päälle.

  2. 2

    Pane liha uunivuokaan, sivele soijakastikkeella ja hiero pintaan mausteet suolaa lukuun ottamatta. Työnnä paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä liha 110-asteisessa uunissa, noin tunnin ajan kunnes lämpömittari näyttää 55-62 astetta riippuen kuinka punaiseksi haluat fileen jäävän.

    MääräAinesosa
    2 rklsoijakastiketta
    1 tltimjamia
    1 tlrosmariinia
    1 tlrouhittua mustapippuria
    2 kplhienonnettua valkosipulinkynttä
  3. 3

    Anna lihan levätä foliossa peitettynä vähintään 15 minuuttia ennen viipalointia. Ripottele hiutalesuolaa lihaviipaleiden päälle.

    MääräAinesosa
    1 tlhiutalesuolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Hienonnettua valkosipulinkynttä, 1 tl Timjamia, 1 tl Rosmariinia, 1 tl Rouhittua mustapippuria, 1 tl Hiutalesuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
18.1.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025