Kuumenna kerma ja maito kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita vaniljasokeri joukkoon. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
Erottele kananmunien keltuaiset kulhoon (voit käyttää valkuaiset muussa ruoanlaitossa tai leivonnassa). Lisää sokeri ja vaahdota seos. Sekoita hieman jäähtynyt kerma-maitoseos joukkoon.
Jaa seos mataliin uuninkestäviin annosvuokiin tai esimerkiksi kahvikuppeihin. Peitä astiat foliolla ja nosta ne reunalliselle uunipellille tai -vuokaan. Kaada pellille varovasti kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka. Kypsennä 150-asteisessa uunissa (kiertoilmalla 120 astetta) 50–60 minuuttia, kunnes seos on hyytynyt.
Siirrä vuoat pois pelliltä ja anna jäähtyä. Hyydytä vanukkaat hyvin jääkaapissa, vaikka seuraavaan päivään.
Juuri ennen tarjoamista kuumenna uunin grillivastus. Ripottele vanukkaiden pinnalle ohut, tasainen kerros ruokokide- tai fariinisokeria. Paahda pintaa grillivastuksen alla uunissa, kunnes sokeri ruskistuu. Voit paahtaa pinnan myös ruoanvalmistukseen tarkoitetulla kaasupolttimella. Anna jäähtyä hetki ja tarjoa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
368
1541
26,8 g
14,5 g
25,3 g
25,3 g
—
7,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli