Paahtovanukas - Yhteishyvä

Paahtovanukas

???
Annokset
4
Ruokavalio
Voit koristella jälkiruoan marjoilla tai hedelmillä.
Jaa Somessa

Ainekset

2 dl
Kuohu- tai vispikermaa
1 1/2 dl
Maitoa
2 tl
Vaniljasokeria
3 kpl
Keltuaista
3/4 dl
Sokeria

PINNALLE:

4 tl
Ruokokide- tai fariinisokeria

Näin teet

1

Kuumenna kerma ja maito kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Nosta hetkeksi jäähtymään.

Erottele kananmunista keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri ja vatkaa seos vaahdoksi. Kaada kermamaito vaahtoon.

Sekoita ja jaa seos mataliin uuninkestäviin annosvuokiin tai kahvikuppeihin. Peitä vuoat foliolla ja nosta ne reunalliselle uunipellille. Kaada pellille mahdollisimman kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka. Varo, ettei vettä pääse seokseen. Kypsennä 150 asteessa uunissa (kiertoilmauuni 120 astetta) 50–60 minuuttia, kunnes seos on hyytynyt.

Nosta vuoat pelliltä, anna jäähtyä ja hyytyä kunnolla, vaikka seuraavaan päivään. Kuumenna uunin grillivastus. Ripottele pinnalle ohut, tasainen kerros ruokokide- tai fariinisokeria. Paahda pinta grillivastuksen alla uunissa, kunnes sokeri ruskistuu. Voit paahtaa pinnan myös ruoanvalmistukseen tarkoitetulla kaasupolttimella. Jäähdytä hetki ja tarjoile.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 26.2.2007
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa