Crème brûlée

Arvostele resepti
4 Annosta

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Ranskalainen jälkiruoka crème brûlée eli paahtovanukas onnistuu helposti kotiuunissa. Kermainen vanukas ja lohkeavan rapea sokeripinta on koukuttava yhdistelmä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dlkuohukermaa
1 1/2 dlmaitoa
2 tlvaniljasokeria
3 kplkananmunan keltuaisia
3/4 dlsokeria

Lisäksi

4 tlruokokidesokeria

Valmistus (Uuni 150°C)

  1. 1

    Kuumenna kerma ja maito kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita vaniljasokeri joukkoon. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.

    MääräAinesosa
    2 dlkuohukermaa
    1 1/2 dlmaitoa
    2 tlvaniljasokeria
  2. 2

    Erottele kananmunien keltuaiset kulhoon (voit käyttää valkuaiset muussa ruoanlaitossa tai leivonnassa). Lisää sokeri ja vaahdota seos. Sekoita hieman jäähtynyt kerma-maitoseos joukkoon.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunan keltuaisia
    3/4 dlsokeria
  3. 3

    Jaa seos mataliin uuninkestäviin annosvuokiin tai esimerkiksi kahvikuppeihin. Peitä astiat foliolla ja nosta ne reunalliselle uunipellille tai -vuokaan. Kaada pellille varovasti kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka. Kypsennä 150-asteisessa uunissa (kiertoilmalla 120 astetta) 50–60 minuuttia, kunnes seos on hyytynyt.

  4. 4

    Siirrä vuoat pois pelliltä ja anna jäähtyä. Hyydytä vanukkaat hyvin jääkaapissa, vaikka seuraavaan päivään.

  5. 5

    Juuri ennen tarjoamista kuumenna uunin grillivastus. Ripottele vanukkaiden pinnalle ohut, tasainen kerros ruokokide- tai fariinisokeria. Paahda pintaa grillivastuksen alla uunissa, kunnes sokeri ruskistuu. Voit paahtaa pinnan myös ruoanvalmistukseen tarkoitetulla kaasupolttimella. Anna jäähtyä hetki ja tarjoa.

    MääräAinesosa
    4 tlruokokidesokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio, Suvi Rüster
Kuvat:
Anna Huovinen
19.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä