Crème brûlée
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ranskalainen jälkiruoka crème brûlée eli paahtovanukas onnistuu helposti kotiuunissa. Kermainen vanukas ja lohkeavan rapea sokeripinta on koukuttava yhdistelmä.
| 2 dl | kuohukermaa |
| 1 1/2 dl | maitoa |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 3 kpl | kananmunan keltuaisia |
| 3/4 dl | sokeria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 4 tl | ruokokidesokeria |
- 1.
Kuumenna kerma ja maito kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita vaniljasokeri joukkoon. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
- 2.
Erottele kananmunien keltuaiset kulhoon (voit käyttää valkuaiset muussa ruoanlaitossa tai leivonnassa). Lisää sokeri ja vaahdota seos. Sekoita hieman jäähtynyt kerma-maitoseos joukkoon.
- 3.
Jaa seos mataliin uuninkestäviin annosvuokiin tai esimerkiksi kahvikuppeihin. Peitä astiat foliolla ja nosta ne reunalliselle uunipellille tai -vuokaan. Kaada pellille varovasti kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka. Kypsennä 150-asteisessa uunissa (kiertoilmalla 120 astetta) 50–60 minuuttia, kunnes seos on hyytynyt.
- 4.
Siirrä vuoat pois pelliltä ja anna jäähtyä. Hyydytä vanukkaat hyvin jääkaapissa, vaikka seuraavaan päivään.
- 5.
Juuri ennen tarjoamista kuumenna uunin grillivastus. Ripottele vanukkaiden pinnalle ohut, tasainen kerros ruokokide- tai fariinisokeria. Paahda pintaa grillivastuksen alla uunissa, kunnes sokeri ruskistuu. Voit paahtaa pinnan myös ruoanvalmistukseen tarkoitetulla kaasupolttimella. Anna jäähtyä hetki ja tarjoa.
Crème brûlée
Ranskalainen jälkiruoka crème brûlée eli paahtovanukas onnistuu helposti kotiuunissa. Kermainen vanukas ja lohkeavan rapea sokeripinta on koukuttava yhdistelmä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | kuohukermaa |
| 1 1/2 dl | maitoa |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 3 kpl | kananmunan keltuaisia |
| 3/4 dl | sokeria |
Lisäksi | |
| 4 tl | ruokokidesokeria |
Valmistus (Uuni 150°C)
- 1
Kuumenna kerma ja maito kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita vaniljasokeri joukkoon. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
Määrä Ainesosa 2 dl kuohukermaa 1 1/2 dl maitoa 2 tl vaniljasokeria - 2
Erottele kananmunien keltuaiset kulhoon (voit käyttää valkuaiset muussa ruoanlaitossa tai leivonnassa). Lisää sokeri ja vaahdota seos. Sekoita hieman jäähtynyt kerma-maitoseos joukkoon.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunan keltuaisia 3/4 dl sokeria - 3
Jaa seos mataliin uuninkestäviin annosvuokiin tai esimerkiksi kahvikuppeihin. Peitä astiat foliolla ja nosta ne reunalliselle uunipellille tai -vuokaan. Kaada pellille varovasti kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka. Kypsennä 150-asteisessa uunissa (kiertoilmalla 120 astetta) 50–60 minuuttia, kunnes seos on hyytynyt.
- 4
Siirrä vuoat pois pelliltä ja anna jäähtyä. Hyydytä vanukkaat hyvin jääkaapissa, vaikka seuraavaan päivään.
- 5
Juuri ennen tarjoamista kuumenna uunin grillivastus. Ripottele vanukkaiden pinnalle ohut, tasainen kerros ruokokide- tai fariinisokeria. Paahda pintaa grillivastuksen alla uunissa, kunnes sokeri ruskistuu. Voit paahtaa pinnan myös ruoanvalmistukseen tarkoitetulla kaasupolttimella. Anna jäähtyä hetki ja tarjoa.
Määrä Ainesosa 4 tl ruokokidesokeria
Ravintosisältö
368
Energiaa kcal
1541
Energiaa kj
26,8 g
Rasvaa
14,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,3 g
Hiilihydraatteja
25,3 g
Sokereita
—
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
368
Energiaa kcal
1541
Energiaa kj
26,8 g
Rasvaa
14,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,3 g
Hiilihydraatteja
25,3 g
Sokereita
—
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli




























