Paahtovanukas | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Paahtovanukas

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Voit koristella jälkiruoan marjoilla tai hedelmillä.

Ruokavaliot

Ainekset

2 dl
Kuohu- tai vispikermaa
1 1/2 dl
Maitoa
2 tl
Vaniljasokeria
3 kpl
Keltuaista
3/4 dl
Sokeria

pinnalle:

4 tl
Ruokokide- tai fariinisokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna kerma ja maito kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Nosta hetkeksi jäähtymään.

Erottele kananmunista keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri ja vatkaa seos vaahdoksi. Kaada kermamaito vaahtoon.

Sekoita ja jaa seos mataliin uuninkestäviin annosvuokiin tai kahvikuppeihin. Peitä vuoat foliolla ja nosta ne reunalliselle uunipellille. Kaada pellille mahdollisimman kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka. Varo, ettei vettä pääse seokseen. Kypsennä 150 asteessa uunissa (kiertoilmauuni 120 astetta) 50–60 minuuttia, kunnes seos on hyytynyt.

Nosta vuoat pelliltä, anna jäähtyä ja hyytyä kunnolla, vaikka seuraavaan päivään. Kuumenna uunin grillivastus. Ripottele pinnalle ohut, tasainen kerros ruokokide- tai fariinisokeria. Paahda pinta grillivastuksen alla uunissa, kunnes sokeri ruskistuu. Voit paahtaa pinnan myös ruoanvalmistukseen tarkoitetulla kaasupolttimella. Jäähdytä hetki ja tarjoile.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 26.2.2007
Muokattu: 23.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.