Päärynäpiirakka

Arvostele resepti
10 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Hedelmäisessä piirakassa on tuoretta päärynää ja aprikoosimarmeladia, mausteena kardemummaa. Nauti päärynäpiirakka vaniljajäätelön ja teekupposen kera.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Murotaikina

100 gmargariinia
4 dlvehnäjauhoja
1 1/2 dlsokeria
1 tlleivinjauhetta
1/2 tlsoodaa
1/2 tljauhettua kardemummaa

Pohja

3/4 murotaikinasta
1 kplkananmuna
150 g(1 prk) vaniljajogurttia

Täyte

2 kplpäärynää
1 dlaprikoosimarmeladia
1/4 murotaikinasta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Nypi pehmeä rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet tasaiseksi muruseokseksi.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
    1 tlleivinjauhetta
    4 dlvehnäjauhoja
    1 1/2 dlsokeria
    1/2 tljauhettua kardemummaa
    1/2 tlsoodaa
  2. 2

    Erota 3/4 taikinasta kulhoon ja sekoita joukkoon kananmuna ja jogurtti. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle.

    MääräAinesosa
    3/4 murotaikinasta
    150 g(1 prk) vaniljajogurttia
    1 kplkananmuna
  3. 3

    Pese päärynät ja leikkaa viipaleiksi. Poista siemenkodat. Lämmitä marmeladi mikrossa. Lado päärynäviipaleet taikinalle. Levitä marmeladi päärynöiden päälle. Murenna pinnalle 1/4 taikinasta. Paista piirakka 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 kplpäärynää
    1 dlaprikoosimarmeladia
    1/4 murotaikinasta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, 0,5 tl Soodaa, 0,5 tl Jauhettua kardemummaa, Murotaikinasta, Murotaikinasta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 13.10.2025

Samankaltaisia reseptejä