Päärynäpiirakka
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Hedelmäisessä piirakassa on tuoretta päärynää ja aprikoosimarmeladia, mausteena kardemummaa. Nauti päärynäpiirakka vaniljajäätelön ja teekupposen kera.
| Murotaikina | |
|---|---|
| 100 g | margariinia |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | soodaa |
| 1/2 tl | jauhettua kardemummaa |
| Pohja | |
| 3/4 | murotaikinasta |
| 1 kpl | kananmuna |
| 150 g | (1 prk) vaniljajogurttia |
| Täyte | |
| 2 kpl | päärynää |
| 1 dl | aprikoosimarmeladia |
| 1/4 | murotaikinasta |
- 1.
Nypi pehmeä rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet tasaiseksi muruseokseksi.
- 2.
Erota 3/4 taikinasta kulhoon ja sekoita joukkoon kananmuna ja jogurtti. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle.
- 3.
Pese päärynät ja leikkaa viipaleiksi. Poista siemenkodat. Lämmitä marmeladi mikrossa. Lado päärynäviipaleet taikinalle. Levitä marmeladi päärynöiden päälle. Murenna pinnalle 1/4 taikinasta. Paista piirakka 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Päärynäpiirakka
Hedelmäisessä piirakassa on tuoretta päärynää ja aprikoosimarmeladia, mausteena kardemummaa. Nauti päärynäpiirakka vaniljajäätelön ja teekupposen kera.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Murotaikina | |
| 100 g | margariinia |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | soodaa |
| 1/2 tl | jauhettua kardemummaa |
Pohja | |
| 3/4 | murotaikinasta |
| 1 kpl | kananmuna |
| 150 g | (1 prk) vaniljajogurttia |
Täyte | |
| 2 kpl | päärynää |
| 1 dl | aprikoosimarmeladia |
| 1/4 | murotaikinasta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Nypi pehmeä rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet tasaiseksi muruseokseksi.
Määrä Ainesosa 100 g margariinia 1 tl leivinjauhetta 4 dl vehnäjauhoja 1 1/2 dl sokeria 1/2 tl jauhettua kardemummaa 1/2 tl soodaa - 2
Erota 3/4 taikinasta kulhoon ja sekoita joukkoon kananmuna ja jogurtti. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle.
Määrä Ainesosa 3/4 murotaikinasta 150 g (1 prk) vaniljajogurttia 1 kpl kananmuna - 3
Pese päärynät ja leikkaa viipaleiksi. Poista siemenkodat. Lämmitä marmeladi mikrossa. Lado päärynäviipaleet taikinalle. Levitä marmeladi päärynöiden päälle. Murenna pinnalle 1/4 taikinasta. Paista piirakka 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 kpl päärynää 1 dl aprikoosimarmeladia 1/4 murotaikinasta
Ravintosisältö
254
Energiaa kcal
1062
Energiaa kj
7,2 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,0 g
Hiilihydraatteja
22,1 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
4,4 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
254
Energiaa kcal
1062
Energiaa kj
7,2 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,0 g
Hiilihydraatteja
22,1 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
4,4 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, 0,5 tl Soodaa, 0,5 tl Jauhettua kardemummaa, Murotaikinasta, Murotaikinasta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli




















