Päärynät karamelliliemessä - Yhteishyvä

Päärynät karamelliliemessä

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Päärynää
1 1/2 dl
Sokeria
3 dl
Omenasiideriä
1 rkl
Sitruunamehua
(kanelitanko)

Näin teet

1

Kuori päärynät, mutta jätä päärynöiden kannat paikalleen. Tasoita päärynän alapinta niin, että päärynä pysyy pystyssä. Pane sokeri kattilaan ja kuumenna kunnes on sokeri on sulanut ja on kauniin kullanruskeaa. Kaada varovasti sekaan kiehuvan kuuma siideri ja siihen sekoitettu sitruunanmehu. Pane päärynät kattilaan ja lisää vettä, kunnes päärynät juuri ja juuri peittyvät. Keitä päärynät hiljalleen pehmeiksi. Tarjoile lämpiminä tai kylminä esim. jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Resepti
Yhteishyvä
Kuvat
SOK
Julkaistu: 1.3.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa