Päärynät karamelliliemessä

Nappaa talteen!
| 4 kpl | päärynää |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 3 dl | omenasiideriä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| (kanelitanko) |
- 1.
Kuori päärynät, mutta jätä päärynöiden kannat paikalleen. Tasoita päärynän alapinta niin, että päärynä pysyy pystyssä. Pane sokeri kattilaan ja kuumenna kunnes on sokeri on sulanut ja on kauniin kullanruskeaa. Kaada varovasti sekaan kiehuvan kuuma siideri ja siihen sekoitettu sitruunanmehu. Pane päärynät kattilaan ja lisää vettä, kunnes päärynät juuri ja juuri peittyvät. Keitä päärynät hiljalleen pehmeiksi. Tarjoile lämpiminä tai kylminä esim. jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Päärynät karamelliliemessä
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | päärynää |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 3 dl | omenasiideriä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| (kanelitanko) |
Valmistus
- 1
Kuori päärynät, mutta jätä päärynöiden kannat paikalleen. Tasoita päärynän alapinta niin, että päärynä pysyy pystyssä. Pane sokeri kattilaan ja kuumenna kunnes on sokeri on sulanut ja on kauniin kullanruskeaa. Kaada varovasti sekaan kiehuvan kuuma siideri ja siihen sekoitettu sitruunanmehu. Pane päärynät kattilaan ja lisää vettä, kunnes päärynät juuri ja juuri peittyvät. Keitä päärynät hiljalleen pehmeiksi. Tarjoile lämpiminä tai kylminä esim. jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












