Sulata katkaravut. Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla kullanruskeiksi.
Hienonna inkivääri, valkosipuli ja chili. Suikaloi paprika ja viipaloi kevätsipuli.
Irrota parsakaalista nuput ja pilko suupaloiksi. Voit myös kuoria parsakaalin varren ja viipaloida sen. Kuumenna öljy kuumaksi pannussa ja paista ensin paprikat ja sitten parsakaalit. Jos aineksia tuntuu olevan paljon kannattaa ne kypsentää erissä.
Laita sitten pannuun seesamiöljy, chili, valkosipuli ja inkivääri, kuullota hetki ja lisää sitten katkaravut. Kuumenna ja lisää silputut kevätsipulit, osterikastike, cashewpähkinät ja jo paistetut kasvikset jos otit ne pois pannulta välillä.
Mausta pähkinä-katkarapuwok suolalla ja tarjoile joko nuudelien tai riisin kera.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
578
138
7,5 g
1,3 g
3,3 g
0,8 g
0,5 g
14,0 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 cm pala inkivääriä,
Chili,
Pieni punainen paprika,
2 kpl kevätsipulia,
Parsakaali,
öljyä,
0,5 tl seesamiöljyä,
2 rkl osterikastiketta,
suolaa,
4 annosta kypsiä nuudeleita tai riisiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli