Yhteistyössä: Kulman Keittiö

15 min

Nappaa talteen!
Nopea pähkinä-katkarapuwok syntyy käden käänteessä esimerkiksi arki-illan illalliseksi. Kun käytät parsakaalista myös varret vältät samalla ylimääräistä hävikkiä.
| 300 g | katkarapuja |
| 1 dl | cashewpähkinöitä |
| 1 cm | pala inkivääriä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| chili | |
| pieni punainen paprika | |
| 2 kpl | kevätsipulia |
| parsakaali | |
| öljyä | |
| 1/2 tl | seesamiöljyä |
| 2 rkl | osterikastiketta |
| suolaa | |
| 4 annosta kypsiä nuudeleita tai riisiä |
Sulata katkaravut. Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla kullanruskeiksi.
Hienonna inkivääri, valkosipuli ja chili. Suikaloi paprika ja viipaloi kevätsipuli.
Irrota parsakaalista nuput ja pilko suupaloiksi. Voit myös kuoria parsakaalin varren ja viipaloida sen. Kuumenna öljy kuumaksi pannussa ja paista ensin paprikat ja sitten parsakaalit. Jos aineksia tuntuu olevan paljon kannattaa ne kypsentää erissä.
Laita sitten pannuun seesamiöljy, chili, valkosipuli ja inkivääri, kuullota hetki ja lisää sitten katkaravut. Kuumenna ja lisää silputut kevätsipulit, osterikastike, cashewpähkinät ja jo paistetut kasvikset jos otit ne pois pannulta välillä.
Mausta pähkinä-katkarapuwok suolalla ja tarjoile joko nuudelien tai riisin kera.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Nopea pähkinä-katkarapuwok syntyy käden käänteessä esimerkiksi arki-illan illalliseksi. Kun käytät parsakaalista myös varret vältät samalla ylimääräistä hävikkiä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | katkarapuja |
| 1 dl | cashewpähkinöitä |
| 1 cm | pala inkivääriä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| chili | |
| pieni punainen paprika | |
| 2 kpl | kevätsipulia |
| parsakaali | |
| öljyä | |
| 1/2 tl | seesamiöljyä |
| 2 rkl | osterikastiketta |
| suolaa | |
| 4 annosta kypsiä nuudeleita tai riisiä |
Sulata katkaravut. Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla kullanruskeiksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | katkarapuja |
| 1 dl | cashewpähkinöitä |
Hienonna inkivääri, valkosipuli ja chili. Suikaloi paprika ja viipaloi kevätsipuli.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 cm | pala inkivääriä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| chili | |
| pieni punainen paprika | |
| 2 kpl | kevätsipulia |
Irrota parsakaalista nuput ja pilko suupaloiksi. Voit myös kuoria parsakaalin varren ja viipaloida sen. Kuumenna öljy kuumaksi pannussa ja paista ensin paprikat ja sitten parsakaalit. Jos aineksia tuntuu olevan paljon kannattaa ne kypsentää erissä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| parsakaali | |
| öljyä |
Laita sitten pannuun seesamiöljy, chili, valkosipuli ja inkivääri, kuullota hetki ja lisää sitten katkaravut. Kuumenna ja lisää silputut kevätsipulit, osterikastike, cashewpähkinät ja jo paistetut kasvikset jos otit ne pois pannulta välillä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 tl | seesamiöljyä |
| 300 g | katkarapuja |
| 2 rkl | osterikastiketta |
Mausta pähkinä-katkarapuwok suolalla ja tarjoile joko nuudelien tai riisin kera.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| suolaa | |
| 4 annosta kypsiä nuudeleita tai riisiä |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
138
Energiaa kcal
578
Energiaa kj
7,5 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,3 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
14,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
138
Energiaa kcal
578
Energiaa kj
7,5 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,3 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
14,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 cm pala inkivääriä, Chili, Pieni punainen paprika, 2 kpl kevätsipulia, Parsakaali, öljyä, 0.5 tl seesamiöljyä, 2 rkl osterikastiketta, suolaa, 4 annosta kypsiä nuudeleita tai riisiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli