Pähkinä-katkarapuwok
Pähkinä-katkarapuwok
Yhteistyössä

Pähkinä-katkarapuwok

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Nopea pähkinä-katkarapuwok syntyy käden käänteessä esimerkiksi arki-illan illalliseksi. Kun käytät parsakaalista myös varret vältät samalla ylimääräistä hävikkiä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gkatkarapuja
1 dlcashewpähkinöitä
1 cmpala inkivääriä
2 kplvalkosipulinkynttä
chili
pieni punainen paprika
2 kplkevätsipulia
parsakaali
öljyä
1/2 tlseesamiöljyä
2 rklosterikastiketta
suolaa
4 annosta kypsiä nuudeleita tai riisiä

Valmistus

  1. 1

    Sulata katkaravut. Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla kullanruskeiksi.

    MääräAinesosa
    300 gkatkarapuja
    1 dlcashewpähkinöitä
  2. 2

    Hienonna inkivääri, valkosipuli ja chili. Suikaloi paprika ja viipaloi kevätsipuli.

    MääräAinesosa
    1 cmpala inkivääriä
    2 kplvalkosipulinkynttä
    chili
    pieni punainen paprika
    2 kplkevätsipulia
  3. 3

    Irrota parsakaalista nuput ja pilko suupaloiksi. Voit myös kuoria parsakaalin varren ja viipaloida sen. Kuumenna öljy kuumaksi pannussa ja paista ensin paprikat ja sitten parsakaalit. Jos aineksia tuntuu olevan paljon kannattaa ne kypsentää erissä.

    MääräAinesosa
    parsakaali
    öljyä
  4. 4

    Laita sitten pannuun seesamiöljy, chili, valkosipuli ja inkivääri, kuullota hetki ja lisää sitten katkaravut. Kuumenna ja lisää silputut kevätsipulit, osterikastike, cashewpähkinät ja jo paistetut kasvikset jos otit ne pois pannulta välillä.

    MääräAinesosa
    1/2 tlseesamiöljyä
    300 gkatkarapuja
    2 rklosterikastiketta
  5. 5

    Mausta pähkinä-katkarapuwok suolalla ja tarjoile joko nuudelien tai riisin kera.

    MääräAinesosa
    suolaa
    4 annosta kypsiä nuudeleita tai riisiä

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 cm pala inkivääriä, Chili, Pieni punainen paprika, 2 kpl kevätsipulia, Parsakaali, öljyä, 0.5 tl seesamiöljyä, 2 rkl osterikastiketta, suolaa, 4 annosta kypsiä nuudeleita tai riisiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
10.11.2018
|
Päivitetty: 26.11.2025

Samankaltaisia reseptejä