Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pähkinä-katkarapuwok

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Nopea pähkinä-katkarapuwok syntyy käden käänteessä esimerkiksi arki-illan illalliseksi. Kun käytät parsakaalista myös varret vältät samalla ylimääräistä hävikkiä.

Ainekset

300 g
katkarapuja
1 dl
cashewpähkinöitä
1 cm
pala inkivääriä
2 kpl
valkosipulinkynttä
Chili
Pieni punainen paprika
2 kpl
kevätsipulia
Parsakaali
öljyä
1/2 tl
seesamiöljyä
2 rkl
osterikastiketta
suolaa
4 annosta kypsiä nuudeleita tai riisiä

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Sulata katkaravut. Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla kullanruskeiksi.

300 g
katkarapuja
1 dl
cashewpähkinöitä
2

Hienonna inkivääri, valkosipuli ja chili. Suikaloi paprika ja viipaloi kevätsipuli.

1 cm
pala inkivääriä
2 kpl
valkosipulinkynttä
Chili
Pieni punainen paprika
2 kpl
kevätsipulia
3

Irrota parsakaalista nuput ja pilko suupaloiksi. Voit myös kuoria parsakaalin varren ja viipaloida sen. Kuumenna öljy kuumaksi pannussa ja paista ensin paprikat ja sitten parsakaalit. Jos aineksia tuntuu olevan paljon kannattaa ne kypsentää erissä.

Parsakaali
öljyä
4

Laita sitten pannuun seesamiöljy, chili, valkosipuli ja inkivääri, kuullota hetki ja lisää sitten katkaravut. Kuumenna ja lisää silputut kevätsipulit, osterikastike, cashewpähkinät ja jo paistetut kasvikset jos otit ne pois pannulta välillä.

1/2 tl
seesamiöljyä
300 g
katkarapuja
2 rkl
osterikastiketta
5

Mausta pähkinä-katkarapuwok suolalla ja tarjoile joko nuudelien tai riisin kera.

suolaa
4 annosta kypsiä nuudeleita tai riisiä

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 10.11.2018
|
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

138

578

7,5 g

1,3 g

3,3 g

0,8 g

0,5 g

14,0 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 cm pala inkivääriä,

Chili,

Pieni punainen paprika,

2 kpl kevätsipulia,

Parsakaali,

öljyä,

0,5 tl seesamiöljyä,

2 rkl osterikastiketta,

suolaa,

4 annosta kypsiä nuudeleita tai riisiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli