Pähkinäiset suklaanekut - Yhteishyvä

Pähkinäiset suklaanekut

???
Kappaleita
20
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

100 g
Voita tai margariinia
3 dl
Sokeria
1 dl
Vaaleaa siirappia
2 dl
Kuohukermaa
Suolaa
1/2 dl
Kaakaojauhetta
2 tl
Vaniljasokeria

LISÄKSI

20 kpl
Makeismuotteja
Pistaasi- tai muuta pähkinärouhetta

Näin teet

1

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sekaan sokeri, siirappi, kaakaojauhe, kerma ja suola. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen ja alenna lämpöä. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Kuumenna seosta hiljalleen 40-45 minuuttia, välillä sekoittaen. Liian kovassa lämpötilassa seos kiehuu helposti yli. Seos on sopivan kiinteää, kun saat muotoiltua kylmässä vedessä jäähdytetystä nekkupisarasta puolikovan pallon.Nostele seosta muotteihin, koristele makeiset pähkinärouheella ja jäähdytä kylmässä. Nekut ovat parhaimmillaan, kun otat ne viileästä huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 15.12.2004
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa