Pähkinäleipä

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
5 dlpiimää
25 ghiivaa
1 dlsiirappia
2 tlsuolaa
1 dlruisjauhoja
2 dlgrahamjauhoja
50 gsaksanpähkinöitä
11 dlvehnäjauhoja

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää siirappi, suola ja ruisjauhot. Sekoita tasaiseksi. Anna seoksen seistä 5 minuuttia. Lisää joukkoon grahamjauhot, karkeaksi hienonnetut pähkinät ja muutama desi vehnäjauhoista. Sekoita taikinaa muutama minuutti. Lisää joukkoon loput jauhot ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Peitä taikina liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Leivo pehmeästä taikinasta jauhotetulla leivinpöydälle pitkulainen leipä ja nosta voideltuun suorakaiteenmuotoiseen leipävuokaan. Kohota leipää peitettynä 20 minuuttia. Paista 175-asteisessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna leivän jäähtyä vuoassa ritilällä hetken aikaa ennen kumoamista.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025