Pähkinäleipä | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pähkinäleipä

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ruokavaliot

Ainekset

5 dl
Piimää
25 g
Hiivaa
1 dl
Siirappia
2 tl
Suolaa
1 dl
Ruisjauhoja
2 dl
Grahamjauhoja
50 g
Saksanpähkinöitä
11 dl
Vehnäjauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää siirappi, suola ja ruisjauhot. Sekoita tasaiseksi. Anna seoksen seistä 5 minuuttia. Lisää joukkoon grahamjauhot, karkeaksi hienonnetut pähkinät ja muutama desi vehnäjauhoista. Sekoita taikinaa muutama minuutti. Lisää joukkoon loput jauhot ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Peitä taikina liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Leivo pehmeästä taikinasta jauhotetulla leivinpöydälle pitkulainen leipä ja nosta voideltuun suorakaiteenmuotoiseen leipävuokaan. Kohota leipää peitettynä 20 minuuttia. Paista 175-asteisessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna leivän jäähtyä vuoassa ritilällä hetken aikaa ennen kumoamista.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.10.2009
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.