Paimenen paistos Englannista

Nappaa talteen!
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 1 kpl | pieni prk viipaloituja herkkusieniä |
| 1 dl | lihalientä |
| 2 tl | worcesterkastiketta |
| 1/2 tl | timjamia |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| suolaa tarvittaessa | |
| Pinnalle: | |
|---|---|
| 1 l | valmista perunasosetta |
| tilkka maitoa tarvittaessa | |
| 1 kpl | kananmuna |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista sipuli ja valkosipuli öljyssä pannussa. Lisää jauheliha ja murenna se hienoksi samalla kun ruskistat sen. Lisää lihan joukkoon sienet. Lisää lihaliemi ja mausteet. Keitä muutama minuutti. Levitä jauhelihaseos matalan uunivuoan pohjalle. Jos perunasose on hyvin tiivistä, notkista sitä hiukan maidolla. Vatkaa joukkoon kananmuna. Lusikoi sose tasaiseksi kerrokseksi jauhelihan päälle. Koristele pinta haarukalla aaltomaisin kuvioin. Paista 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 1 kpl | pieni prk viipaloituja herkkusieniä |
| 1 dl | lihalientä |
| 2 tl | worcesterkastiketta |
| 1/2 tl | timjamia |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| suolaa tarvittaessa | |
Pinnalle: | |
| 1 l | valmista perunasosetta |
| tilkka maitoa tarvittaessa | |
| 1 kpl | kananmuna |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista sipuli ja valkosipuli öljyssä pannussa. Lisää jauheliha ja murenna se hienoksi samalla kun ruskistat sen. Lisää lihan joukkoon sienet. Lisää lihaliemi ja mausteet. Keitä muutama minuutti. Levitä jauhelihaseos matalan uunivuoan pohjalle. Jos perunasose on hyvin tiivistä, notkista sitä hiukan maidolla. Vatkaa joukkoon kananmuna. Lusikoi sose tasaiseksi kerrokseksi jauhelihan päälle. Koristele pinta haarukalla aaltomaisin kuvioin. Paista 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























