Paimenen paistos Englannista

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gjauhelihaa
1 rklöljyä
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulin kynttä
1 kplpieni prk viipaloituja herkkusieniä
1 dllihalientä
2 tlworcesterkastiketta
1/2 tltimjamia
1/4 tlmustapippuria
suolaa tarvittaessa

Pinnalle:

1 lvalmista perunasosetta
tilkka maitoa tarvittaessa
1 kplkananmuna

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista sipuli ja valkosipuli öljyssä pannussa. Lisää jauheliha ja murenna se hienoksi samalla kun ruskistat sen. Lisää lihan joukkoon sienet. Lisää lihaliemi ja mausteet. Keitä muutama minuutti. Levitä jauhelihaseos matalan uunivuoan pohjalle. Jos perunasose on hyvin tiivistä, notkista sitä hiukan maidolla. Vatkaa joukkoon kananmuna. Lusikoi sose tasaiseksi kerrokseksi jauhelihan päälle. Koristele pinta haarukalla aaltomaisin kuvioin. Paista 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä