Paistettu naudan filee - Yhteishyvä

Paistettu naudan filee

Annokset
10
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 - 1 1/5 kg
Naudan ulkofileetä
25 g
Voita sulatettuna
1 tl
Suolaa
1 tl
Mustapippurirouhetta
2 - 3 rkl
Tuoretta tai 2-3 tl kuivattua timjamia

KASTIKE:

2 dl
Paistolientä tai paistolientä ja kermaa
1 rkl
Vehnäjauhoja
Suolaa, valkopippuria
Tilkka vasikanlihafondia halutessasi

Näin teet

1

Lämmitä liha ennen paistamista huoneenlämpöiseksi. Poista sen pinnasta paksut kalvot, jos niitä on. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota esille lihan kokoinen uunipannu ja sulata siinä voi. Nosta liha pannuun ja pyöritä sitä voissa joka puolelta. Ripottele suola ja pippuri lihan pintaan.Silppua tai murenna päälle puolet timjamista.Nosta liha uuniin ja kypsennä välillä paistoliemellä valellen 40-60 minuuttia riippuen haluamastasi kypsyysasteesta.

1 - 1 1/5 kg
Naudan ulkofileetä
25 g
Voita sulatettuna
1 tl
Suolaa
1 tl
Mustapippurirouhetta
2 - 3 rkl
Tuoretta tai 2-3 tl kuivattua timjamia
2

Liha on sopivan kypsää, kun siihen pistetystä reiästä valuva neste on vaalean punertavaa.Voit myös käyttää lihalämpömittaria. Sen on näytettävä lihan sisälämmöksi yli 70 astetta, kun haluat lihan olevan täysin kypsää. Nosta liha uunista ja silppua sen päälle loput timjamit. Peitä liha foliolla puoleksi tunniksi ja viipaloi sen jälkeen.

3

Mittaa paistoliemi kattilaan ja lisää tarpeen mukaan kermaa. Käytä vasikanfondia, jos paistolientä ei ole tarpeeksi. Sekoita joukkoon jauhot ja keitä kastiketta 5-10 minuuttia. Mausta.

2 dl
Paistolientä tai paistolientä ja kermaa
Tilkka vasikanlihafondia halutessasi
1 rkl
Vehnäjauhoja
Suolaa, valkopippuria
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 3.1.2005
Muokattu: 16.10.2018
Jaa Somessa