Paistettu naudan filee

Nappaa talteen!
| 1 - 1 1/5 kg | naudan ulkofileetä |
| 25 g | voita sulatettuna |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippurirouhetta |
| 2 - 3 rkl | tuoretta tai 2-3 tl kuivattua timjamia |
| Kastike: | |
|---|---|
| 2 dl | paistolientä tai paistolientä ja kermaa |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
| suolaa, valkopippuria | |
| tilkka vasikanlihafondia halutessasi | |
- 1.
Lämmitä liha ennen paistamista huoneenlämpöiseksi. Poista sen pinnasta paksut kalvot, jos niitä on. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota esille lihan kokoinen uunipannu ja sulata siinä voi. Nosta liha pannuun ja pyöritä sitä voissa joka puolelta. Ripottele suola ja pippuri lihan pintaan.Silppua tai murenna päälle puolet timjamista.Nosta liha uuniin ja kypsennä välillä paistoliemellä valellen 40-60 minuuttia riippuen haluamastasi kypsyysasteesta.
- 2.
Liha on sopivan kypsää, kun siihen pistetystä reiästä valuva neste on vaalean punertavaa.Voit myös käyttää lihalämpömittaria. Sen on näytettävä lihan sisälämmöksi yli 70 astetta, kun haluat lihan olevan täysin kypsää. Nosta liha uunista ja silppua sen päälle loput timjamit. Peitä liha foliolla puoleksi tunniksi ja viipaloi sen jälkeen.
- 3.
Mittaa paistoliemi kattilaan ja lisää tarpeen mukaan kermaa. Käytä vasikanfondia, jos paistolientä ei ole tarpeeksi. Sekoita joukkoon jauhot ja keitä kastiketta 5-10 minuuttia. Mausta.
Paistettu naudan filee
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 - 1 1/5 kg | naudan ulkofileetä |
| 25 g | voita sulatettuna |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippurirouhetta |
| 2 - 3 rkl | tuoretta tai 2-3 tl kuivattua timjamia |
Kastike: | |
| 2 dl | paistolientä tai paistolientä ja kermaa |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
| suolaa, valkopippuria | |
| tilkka vasikanlihafondia halutessasi | |
Valmistus
- 1
Lämmitä liha ennen paistamista huoneenlämpöiseksi. Poista sen pinnasta paksut kalvot, jos niitä on. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota esille lihan kokoinen uunipannu ja sulata siinä voi. Nosta liha pannuun ja pyöritä sitä voissa joka puolelta. Ripottele suola ja pippuri lihan pintaan.Silppua tai murenna päälle puolet timjamista.Nosta liha uuniin ja kypsennä välillä paistoliemellä valellen 40-60 minuuttia riippuen haluamastasi kypsyysasteesta.
Määrä Ainesosa 1 - 1 1/5 kg naudan ulkofileetä 25 g voita sulatettuna 1 tl suolaa 1 tl mustapippurirouhetta 2 - 3 rkl tuoretta tai 2-3 tl kuivattua timjamia - 2
Liha on sopivan kypsää, kun siihen pistetystä reiästä valuva neste on vaalean punertavaa.Voit myös käyttää lihalämpömittaria. Sen on näytettävä lihan sisälämmöksi yli 70 astetta, kun haluat lihan olevan täysin kypsää. Nosta liha uunista ja silppua sen päälle loput timjamit. Peitä liha foliolla puoleksi tunniksi ja viipaloi sen jälkeen.
- 3
Mittaa paistoliemi kattilaan ja lisää tarpeen mukaan kermaa. Käytä vasikanfondia, jos paistolientä ei ole tarpeeksi. Sekoita joukkoon jauhot ja keitä kastiketta 5-10 minuuttia. Mausta.
Määrä Ainesosa 2 dl paistolientä tai paistolientä ja kermaa tilkka vasikanlihafondia halutessasi 1 rkl vehnäjauhoja suolaa, valkopippuria
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























