Paistettu naudan filee

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
1 - 1 1/5 kgnaudan ulkofileetä
25 gvoita sulatettuna
1 tlsuolaa
1 tlmustapippurirouhetta
2 - 3 rkltuoretta tai 2-3 tl kuivattua timjamia

Kastike:

2 dlpaistolientä tai paistolientä ja kermaa
1 rklvehnäjauhoja
suolaa, valkopippuria
tilkka vasikanlihafondia halutessasi

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä liha ennen paistamista huoneenlämpöiseksi. Poista sen pinnasta paksut kalvot, jos niitä on. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota esille lihan kokoinen uunipannu ja sulata siinä voi. Nosta liha pannuun ja pyöritä sitä voissa joka puolelta. Ripottele suola ja pippuri lihan pintaan.Silppua tai murenna päälle puolet timjamista.Nosta liha uuniin ja kypsennä välillä paistoliemellä valellen 40-60 minuuttia riippuen haluamastasi kypsyysasteesta.

    MääräAinesosa
    1 - 1 1/5 kgnaudan ulkofileetä
    25 gvoita sulatettuna
    1 tlsuolaa
    1 tlmustapippurirouhetta
    2 - 3 rkltuoretta tai 2-3 tl kuivattua timjamia
  2. 2

    Liha on sopivan kypsää, kun siihen pistetystä reiästä valuva neste on vaalean punertavaa.Voit myös käyttää lihalämpömittaria. Sen on näytettävä lihan sisälämmöksi yli 70 astetta, kun haluat lihan olevan täysin kypsää. Nosta liha uunista ja silppua sen päälle loput timjamit. Peitä liha foliolla puoleksi tunniksi ja viipaloi sen jälkeen.

  3. 3

    Mittaa paistoliemi kattilaan ja lisää tarpeen mukaan kermaa. Käytä vasikanfondia, jos paistolientä ei ole tarpeeksi. Sekoita joukkoon jauhot ja keitä kastiketta 5-10 minuuttia. Mausta.

    MääräAinesosa
    2 dlpaistolientä tai paistolientä ja kermaa
    tilkka vasikanlihafondia halutessasi
    1 rklvehnäjauhoja
    suolaa, valkopippuria

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
6.9.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä