Palsternakkakeitto
Keitä lempeä ja lämmittävä keitto palsternakasta ja porkkanasta. Lisää palsternakkakeittoon lopuksi kylmäsavuporotuorejuustoa. Tarjoa keitto tuoreen, hyvän leivän kera.
Ainekset
300 g
Palsternakkaa
200 g
Porkkanoita
8 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuuutio tai 1,5 rkl kasvisfondia
100 g
Kylmäsavuporosulatejuustoa
Näin teet
1
Pese, kuori ja paloittele palsternakka ja porkkanat. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvikset sekä kasvisliemikuutio tai -fondi. Keitä kasvikset kypsäksi ja soseuta. Lisää sulatejuusto ja anna sen sulaa keiton joukkoon samalla sekoittaen. Tarjoile leivän kanssa.
Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.1.2007
Muokattu: 15.11.2018