Pese, kuori ja kuutioi palsternakat ja perunat. Keitä ne kiehuvassa vedessä kypsiksi, 15–20 minuuttia. Kaada vesi pois ja soseuta kasvikset sähkövatkaimella.
Sekoita kerma ja voi soseeseen. Lisää muna, siirappi ja mausteet.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan (noin 2 l). Kuvioi pinta lusikalla ja ripottele korppujauhot pinnalle. Lisää voi nokareina päälle. Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunti.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
431
1809
26,3 g
13,3 g
36,3 g
12,0 g
6,8 g
8,5 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 tl muskottipähkinää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli