Palsternakkalaatikko

arvosana4/5

(10)arviota
4 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Kokeile perinteisten joululaatikkojen rinnalle täyteläistä palsternakkalaatikkoa. Laatikko maustetaan jouluisasti inkiväärillä sekä muskottipähkinällä, ja sen maku on lempeä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gpalsternakkaa
500 gperunaa (jauhoinen lajike)
2 dl(1 prk) ruokakermaa 15 %
2 rklvoita
1 kplkananmuna
1 rklsiirappia
1 tlsuolaa
1/4 tlinkivääriä
1/4 tlmuskottipähkinää
1/4 tlvalkopippuria jauheena

Pinnalle

1 rklkorppujauhoja (gluteenittomia)
2 rklvoita

Lisäksi

1 rklvoita vuoan voiteluun

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pese, kuori ja kuutioi palsternakat ja perunat. Keitä ne kiehuvassa vedessä kypsiksi, 15–20 minuuttia. Kaada vesi pois ja soseuta kasvikset sähkövatkaimella.

    MääräAinesosa
    500 gpalsternakkaa
    500 gperunaa (jauhoinen lajike)
  2. 2

    Sekoita kerma ja voi soseeseen. Lisää muna, siirappi ja mausteet.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) ruokakermaa 15 %
    2 rklvoita
    1 kplkananmuna
    1 rklsiirappia
    1 tlsuolaa
    1/4 tlinkivääriä
    1/4 tlmuskottipähkinää
    1/4 tlvalkopippuria jauheena
  3. 3

    Kaada seos voideltuun uunivuokaan (noin 2 l). Kuvioi pinta lusikalla ja ripottele korppujauhot pinnalle. Lisää voi nokareina päälle. Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunti.

    MääräAinesosa
    1 rklvoita vuoan voiteluun
    1 rklkorppujauhoja (gluteenittomia)
    2 rklvoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl muskottipähkinää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
14.11.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä