Palsternakkalaatikko
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kokeile perinteisten joululaatikkojen rinnalle täyteläistä palsternakkalaatikkoa. Laatikko maustetaan jouluisasti inkiväärillä sekä muskottipähkinällä, ja sen maku on lempeä.
| 500 g | palsternakkaa |
| 500 g | perunaa (jauhoinen lajike) |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa 15 % |
| 2 rkl | voita |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 rkl | siirappia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | inkivääriä |
| 1/4 tl | muskottipähkinää |
| 1/4 tl | valkopippuria jauheena |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 1 rkl | korppujauhoja (gluteenittomia) |
| 2 rkl | voita |
| Lisäksi | |
| 1 rkl | voita vuoan voiteluun |
- 1.
Pese, kuori ja kuutioi palsternakat ja perunat. Keitä ne kiehuvassa vedessä kypsiksi, 15–20 minuuttia. Kaada vesi pois ja soseuta kasvikset sähkövatkaimella.
- 2.
Sekoita kerma ja voi soseeseen. Lisää muna, siirappi ja mausteet.
- 3.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan (noin 2 l). Kuvioi pinta lusikalla ja ripottele korppujauhot pinnalle. Lisää voi nokareina päälle. Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunti.
Palsternakkalaatikko
arvosana4/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Kokeile perinteisten joululaatikkojen rinnalle täyteläistä palsternakkalaatikkoa. Laatikko maustetaan jouluisasti inkiväärillä sekä muskottipähkinällä, ja sen maku on lempeä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | palsternakkaa |
| 500 g | perunaa (jauhoinen lajike) |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa 15 % |
| 2 rkl | voita |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 rkl | siirappia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | inkivääriä |
| 1/4 tl | muskottipähkinää |
| 1/4 tl | valkopippuria jauheena |
Pinnalle | |
| 1 rkl | korppujauhoja (gluteenittomia) |
| 2 rkl | voita |
Lisäksi | |
| 1 rkl | voita vuoan voiteluun |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Pese, kuori ja kuutioi palsternakat ja perunat. Keitä ne kiehuvassa vedessä kypsiksi, 15–20 minuuttia. Kaada vesi pois ja soseuta kasvikset sähkövatkaimella.
Määrä Ainesosa 500 g palsternakkaa 500 g perunaa (jauhoinen lajike) - 2
Sekoita kerma ja voi soseeseen. Lisää muna, siirappi ja mausteet.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) ruokakermaa 15 % 2 rkl voita 1 kpl kananmuna 1 rkl siirappia 1 tl suolaa 1/4 tl inkivääriä 1/4 tl muskottipähkinää 1/4 tl valkopippuria jauheena - 3
Kaada seos voideltuun uunivuokaan (noin 2 l). Kuvioi pinta lusikalla ja ripottele korppujauhot pinnalle. Lisää voi nokareina päälle. Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunti.
Määrä Ainesosa 1 rkl voita vuoan voiteluun 1 rkl korppujauhoja (gluteenittomia) 2 rkl voita
Ravintosisältö
431
Energiaa kcal
1809
Energiaa kj
26,3 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,3 g
Hiilihydraatteja
12,0 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
8,5 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
431
Energiaa kcal
1809
Energiaa kj
26,3 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,3 g
Hiilihydraatteja
12,0 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
8,5 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl muskottipähkinää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























