Parsa-hernekeitto ja piparjuurikerma - Yhteishyvä

Parsa-hernekeitto ja piparjuurikerma

???
Annokset
4
Ruokavalio
Herneet tuovat parsakeittoon raikkaan twistin.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Vihreää parsaa
1 kpl
Pieni sipuli
1 rkl
Oliiviöljyä
8 dl
Kasvislientä
1 kpl
(200 g) pakasteherneitä
2 - 3 rkl
Hienonnettua minttua
1 kpl
Limetin mehu
Suolaa

PIPARJUURIKERMA

150 g
Ranskankermaa
2 - 3 rkl
Piparjuuritahnaa

Näin teet

1

Huuhtele parsat ja poista tyvestä puumainen, kova osa. Kuori varret nupun alta, latvasta tyveen päin liikkuvateräisellä kuorimaveitsellä. Paloittele parsat.
Kuori ja hienonna sipuli, kuullota ne öljyssä kattilassa pehmeiksi. Lisää kasvisliemi ja parsat. Keitä 2 minuuttia. Lisää herneet ja keitä noin minuutti.
Lisää minttu ja soseuta keitto. Mausta limetinmehulla ja suolalla. Yhdistä ranskankerma ja piparjuuritahna ja tarjoile keiton kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.3.2016
Muokattu: 19.7.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja5 g21 g
Proteiinia5 g21 g
Rasvaa16 g65 g
Kuituja5 g20 g
Energiaa kj836 3345
Energiaa kcal200 799

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 - 3 rkl Hienonnettua minttua

  • Limetin mehu

  • Suolaa

  • 2 - 3 rkl Piparjuuritahnaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja5 g21 g
Proteiinia5 g21 g
Rasvaa16 g65 g
Kuituja5 g20 g
Energiaa kj836 3345
Energiaa kcal200 799

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 - 3 rkl Hienonnettua minttua

  • Limetin mehu

  • Suolaa

  • 2 - 3 rkl Piparjuuritahnaa

Resepti
Katri Schröder

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.