Parsa-hernekeitto ja piparjuurikerma

Nappaa talteen!
Herneet tuovat parsakeittoon raikkaan twistin.
| 500 g | vihreää parsaa |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 8 dl | kasvislientä |
| 1 kpl | (200 g) pakasteherneitä |
| 2 - 3 rkl | hienonnettua minttua |
| 1 kpl | limetin mehu |
| suolaa | |
| Piparjuurikerma | |
|---|---|
| 150 g | ranskankermaa |
| 2 - 3 rkl | piparjuuritahnaa |
- 1.
Huuhtele parsat ja poista tyvestä puumainen, kova osa. Kuori varret nupun alta, latvasta tyveen päin liikkuvateräisellä kuorimaveitsellä. Paloittele parsat.
Kuori ja hienonna sipuli, kuullota ne öljyssä kattilassa pehmeiksi. Lisää kasvisliemi ja parsat. Keitä 2 minuuttia. Lisää herneet ja keitä noin minuutti.
Lisää minttu ja soseuta keitto. Mausta limetinmehulla ja suolalla. Yhdistä ranskankerma ja piparjuuritahna ja tarjoile keiton kanssa.
Parsa-hernekeitto ja piparjuurikerma
Herneet tuovat parsakeittoon raikkaan twistin.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | vihreää parsaa |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 8 dl | kasvislientä |
| 1 kpl | (200 g) pakasteherneitä |
| 2 - 3 rkl | hienonnettua minttua |
| 1 kpl | limetin mehu |
| suolaa | |
Piparjuurikerma | |
| 150 g | ranskankermaa |
| 2 - 3 rkl | piparjuuritahnaa |
Valmistus
- 1
Huuhtele parsat ja poista tyvestä puumainen, kova osa. Kuori varret nupun alta, latvasta tyveen päin liikkuvateräisellä kuorimaveitsellä. Paloittele parsat.
Kuori ja hienonna sipuli, kuullota ne öljyssä kattilassa pehmeiksi. Lisää kasvisliemi ja parsat. Keitä 2 minuuttia. Lisää herneet ja keitä noin minuutti.
Lisää minttu ja soseuta keitto. Mausta limetinmehulla ja suolalla. Yhdistä ranskankerma ja piparjuuritahna ja tarjoile keiton kanssa.
Ravintosisältö
203
Energiaa kcal
848
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,8 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
203
Energiaa kcal
848
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,8 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 - 3 rkl Hienonnettua minttua , Limetin mehu, Suolaa, 2 - 3 rkl Piparjuuritahnaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












