Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsa-hernekeitto ja piparjuurikerma

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Herneet tuovat parsakeittoon raikkaan twistin.

Ainekset

500 g
Vihreää parsaa
1 kpl
Pieni sipuli
1 rkl
Oliiviöljyä
8 dl
Kasvislientä
1 kpl
(200 g) pakasteherneitä
2 - 3 rkl
Hienonnettua minttua
1 kpl
Limetin mehu
Suolaa

Piparjuurikerma

150 g
Ranskankermaa
2 - 3 rkl
Piparjuuritahnaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele parsat ja poista tyvestä puumainen, kova osa. Kuori varret nupun alta, latvasta tyveen päin liikkuvateräisellä kuorimaveitsellä. Paloittele parsat.
Kuori ja hienonna sipuli, kuullota ne öljyssä kattilassa pehmeiksi. Lisää kasvisliemi ja parsat. Keitä 2 minuuttia. Lisää herneet ja keitä noin minuutti.
Lisää minttu ja soseuta keitto. Mausta limetinmehulla ja suolalla. Yhdistä ranskankerma ja piparjuuritahna ja tarjoile keiton kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.3.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

200

836

16,3 g

8,3 g

5,3 g

4,3 g

5,0 g

5,3 g

2,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 - 3 rkl Hienonnettua minttua ,

Limetin mehu,

Suolaa,

2 - 3 rkl Piparjuuritahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli