Parsa-hernekeitto ja piparjuurikerma

Herneet tuovat parsakeittoon raikkaan twistin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gvihreää parsaa
1 kplpieni sipuli
1 rkloliiviöljyä
8 dlkasvislientä
1 kpl(200 g) pakasteherneitä
2 - 3 rklhienonnettua minttua
1 kpllimetin mehu
suolaa

Piparjuurikerma

150 granskankermaa
2 - 3 rklpiparjuuritahnaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele parsat ja poista tyvestä puumainen, kova osa. Kuori varret nupun alta, latvasta tyveen päin liikkuvateräisellä kuorimaveitsellä. Paloittele parsat.
    Kuori ja hienonna sipuli, kuullota ne öljyssä kattilassa pehmeiksi. Lisää kasvisliemi ja parsat. Keitä 2 minuuttia. Lisää herneet ja keitä noin minuutti.
    Lisää minttu ja soseuta keitto. Mausta limetinmehulla ja suolalla. Yhdistä ranskankerma ja piparjuuritahna ja tarjoile keiton kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 - 3 rkl Hienonnettua minttua , Limetin mehu, Suolaa, 2 - 3 rkl Piparjuuritahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä