Parsakaali-fetasalaatti - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsakaali-fetasalaatti

???
Annokset
2
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
Parsakaalia
2 rkl
Oliiviöljyä
1/2 tl
Suolaa
Mustapippuria
2 kpl
Paahtoleipäpalaa
1/4 dl
Mustia oliiviviipaleita
50 g
(kevyt)fetajuustoa
2 rkl
Persiljaa

KASTIKE:

1/4 dl
Oliiviöljyä
1 rkl
Punaviinietikkaa
1 tl
Ruokosokeria
Suolaa
Mustapippuria

LISÄKSI:

1/2 kpl
Ruukkua rucolaa

Näin teet

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese ja leikkaa parsakaali kukinnoiksi. Sekoita keskenään oliiviöljy, parsakaali, suola ja mustapippuri kulhossa. Kaada seos leivinpaperin päälle pellille ja paahda keskitasolla 15 minuuttia. Leikkaa paahtoleipäpalat kuutioiksi, lisää parsakaaliseokseen ja jatka paahtamista 10 minuuttia. Valuta oliiveista liemi ja murustele feta. Hienonna persilja. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Asettele tarjoiluvadille ensin rucolaa ja sen päälle parsakaalisalaattia. Pirskota päälle salaatinkastiketta.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.9.2008
Muokattu: 15.5.2019