Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, öljy ja jauhot. Alusta kimmoisaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Poista pala parsakaalin varresta ja kuori varsi. Paloittele parsakaali ja kypsennä suolalla maustetussa vähässä vedessä muutama minuutti. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen lakkaa.
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli palat ohuiksi pitsapohjiksi. Nosta pohjat leivinpaperoidulle uunipellille. Sivele öljyä pohjille ja levitä päälle pesto. Nostele päälle parsakaalit ja juustoraaste. Paista pitsoja 250-asteisen uunin alatasolla noin 12 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
751
3143
37,0 g
4,5 g
77,5 g
6,5 g
9,0 g
21,5 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 dl Vettä,
15 g Hiivaa,
Sokeria,
Suolaa,
2 dl Mozzarellaraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli