Parsakaalipitsa

Parsakaali sopii erinomaisesti pitsaan. Herkullisen täytteen kruunaa pestokastike ja mozzarellaraaste.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 dlvettä
15 ghiivaa
sokeria
suolaa
2 rkloliiviöljyä
3 dlvehnäjauhoja

Täyte

400 gparsakaalia
1 1/2 rkloliiviöljyä
3 rklpestokastiketta
2 dlmozzarellaraastetta

Valmistus

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, öljy ja jauhot. Alusta kimmoisaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Poista pala parsakaalin varresta ja kuori varsi. Paloittele parsakaali ja kypsennä suolalla maustetussa vähässä vedessä muutama minuutti. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen lakkaa.

    Jaa taikina kahteen osaan ja kauli palat ohuiksi pitsapohjiksi. Nosta pohjat leivinpaperoidulle uunipellille. Sivele öljyä pohjille ja levitä päälle pesto. Nostele päälle parsakaalit ja juustoraaste. Paista pitsoja 250-asteisen uunin alatasolla noin 12 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1,5 dl Vettä, 15 g Hiivaa, Sokeria, Suolaa, 2 dl Mozzarellaraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Arto Vuohelainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 21.11.2025

Samankaltaisia reseptejä