Parsakaalipitsa | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Parsakaalipitsa

Parsakaalipitsa

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Parsakaali sopii erinomaisesti pitsaan. Herkullisen täytteen kruunaa pestokastike ja mozzarellaraaste.

Ainekset

1 1/2 dl
Vettä
15 g
Hiivaa
Sokeria
Suolaa
2 rkl
Oliiviöljyä
3 dl
Vehnäjauhoja

täyte

400 g
Parsakaalia
1 1/2 rkl
Oliiviöljyä
3 rkl
Pestokastiketta
2 dl
Mozzarellaraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, öljy ja jauhot. Alusta kimmoisaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Poista pala parsakaalin varresta ja kuori varsi. Paloittele parsakaali ja kypsennä suolalla maustetussa vähässä vedessä muutama minuutti. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen lakkaa.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli palat ohuiksi pitsapohjiksi. Nosta pohjat leivinpaperoidulle uunipellille. Sivele öljyä pohjille ja levitä päälle pesto. Nostele päälle parsakaalit ja juustoraaste. Paista pitsoja 250-asteisen uunin alatasolla noin 12 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Arto Vuohelainen
Julkaistu: 22.3.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

3143

751

37,0 g

4,5 g

77,5 g

6,5 g

9,0 g

21,5 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 dl Vettä,

15 g Hiivaa,

Sokeria,

Suolaa,

2 dl Mozzarellaraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli