Passion brûlée - Yhteishyvä

Passion brûlée

Passion brûlée
Annokset
6
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
150°C
Ranskalainen klassikkojälkiruoka crème brûlée saa raikkautta passionhedelmästä. Jälkiruoka viimeistellään polttamalla pinnalle rapea sokerikuori.
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
passionhedelmää
1 rkl
raastettua sitruunankuorta
4 dl
(2 prk) kuohukermaa
1 dl
kevyt- tai täysmaitoa
1 dl
sokeria
6 kpl
keltuaista

PÄÄLLE

3 rkl
erikoishienoa sokeria

Näin teet

1

Säädä uuni 150 asteeseen. Halkaise passionhedelmät ja lusikoi hedelmäliha ja siemenet kuorista. Raasta sitruunan kuori.

1 rkl
raastettua sitruunankuorta
4 kpl
passionhedelmää
2

Laita kerma, maito, sokeri ja sitruunankuoriraaste kattilaan. Kiehauta seos ja siirrä kattila liedeltä. Lisää hedelmäliha. Voit halutessasi painella passionhedelmän sisukset siivilän läpi ja käyttää vain mehun.

1 dl
kevyt- tai täysmaitoa
4 dl
(2 prk) kuohukermaa
1 dl
sokeria
1 rkl
raastettua sitruunankuorta
3

Riko munat ja laita keltuaiset kulhoon. Vatkaa rakenne rikki. Kaada kuuma kerma-passionhedelmäseos munien joukkoon koko ajan sekoittaen. Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin, kahvikuppeihin tai suurempaan uuninkestävään kulhoon.

6 kpl
keltuaista
4

Laita vuoat uunipannuun. Kaada vuoan pohjalle kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka.

5

Kypsennä uunin alatasolla annosvuokia noin 35 min tai isoa kulhoa noin tunti tai kunnes vanukas on hyytynyt. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.

6

Ripottele vanukkaiden pinnalle sokeria. Polta kaasupolttimella pinta rapeaksi.

3 rkl
erikoishienoa sokeria
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen
Julkaistu: 10.4.2019
Muokattu: 10.4.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja32 g190 g
Proteiinia10 g58 g
Rasvaa36 g215 g
Kuituja7 g42 g
Energiaa kj2083 12498
Energiaa kcal498 2986

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja32 g190 g
Proteiinia10 g58 g
Rasvaa36 g215 g
Kuituja7 g42 g
Energiaa kj2083 12498
Energiaa kcal498 2986
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.