Yhteistyössä: Food Market Herkku

Useita tunteja

Nappaa talteen!
Ranskalainen klassikkojälkiruoka crème brûlée saa raikkautta passionhedelmästä. Jälkiruoka viimeistellään polttamalla pinnalle rapea sokerikuori.
| 4 kpl | passionhedelmää |
| 1 rkl | raastettua sitruunankuorta |
| 4 dl | (2 prk) kuohukermaa |
| 1 dl | kevyt- tai täysmaitoa |
| 1 dl | sokeria |
| 6 kpl | keltuaista |
| Päälle | |
|---|---|
| 3 rkl | erikoishienoa sokeria |
Säädä uuni 150 asteeseen. Halkaise passionhedelmät ja lusikoi hedelmäliha ja siemenet kuorista. Raasta sitruunan kuori.
Laita kerma, maito, sokeri ja sitruunankuoriraaste kattilaan. Kiehauta seos ja siirrä kattila liedeltä. Lisää hedelmäliha. Voit halutessasi painella passionhedelmän sisukset siivilän läpi ja käyttää vain mehun.
Riko munat ja laita keltuaiset kulhoon. Vatkaa rakenne rikki. Kaada kuuma kerma-passionhedelmäseos munien joukkoon koko ajan sekoittaen. Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin, kahvikuppeihin tai suurempaan uuninkestävään kulhoon.
Laita vuoat uunipannuun. Kaada vuoan pohjalle kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka.
Kypsennä uunin alatasolla annosvuokia noin 35 min tai isoa kulhoa noin tunti tai kunnes vanukas on hyytynyt. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.
Ripottele vanukkaiden pinnalle sokeria. Polta kaasupolttimella pinta rapeaksi.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ranskalainen klassikkojälkiruoka crème brûlée saa raikkautta passionhedelmästä. Jälkiruoka viimeistellään polttamalla pinnalle rapea sokerikuori.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | passionhedelmää |
| 1 rkl | raastettua sitruunankuorta |
| 4 dl | (2 prk) kuohukermaa |
| 1 dl | kevyt- tai täysmaitoa |
| 1 dl | sokeria |
| 6 kpl | keltuaista |
Päälle | |
| 3 rkl | erikoishienoa sokeria |
Säädä uuni 150 asteeseen. Halkaise passionhedelmät ja lusikoi hedelmäliha ja siemenet kuorista. Raasta sitruunan kuori.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 rkl | raastettua sitruunankuorta |
| 4 kpl | passionhedelmää |
Laita kerma, maito, sokeri ja sitruunankuoriraaste kattilaan. Kiehauta seos ja siirrä kattila liedeltä. Lisää hedelmäliha. Voit halutessasi painella passionhedelmän sisukset siivilän läpi ja käyttää vain mehun.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | kevyt- tai täysmaitoa |
| 4 dl | (2 prk) kuohukermaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 rkl | raastettua sitruunankuorta |
Riko munat ja laita keltuaiset kulhoon. Vatkaa rakenne rikki. Kaada kuuma kerma-passionhedelmäseos munien joukkoon koko ajan sekoittaen. Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin, kahvikuppeihin tai suurempaan uuninkestävään kulhoon.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 kpl | keltuaista |
Laita vuoat uunipannuun. Kaada vuoan pohjalle kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka.
Kypsennä uunin alatasolla annosvuokia noin 35 min tai isoa kulhoa noin tunti tai kunnes vanukas on hyytynyt. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.
Ripottele vanukkaiden pinnalle sokeria. Polta kaasupolttimella pinta rapeaksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 rkl | erikoishienoa sokeria |
498
Energiaa kcal
2083
Energiaa kj
35,8 g
Rasvaa
19,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,7 g
Hiilihydraatteja
31,7 g
Sokereita
7,0 g
Kuituja
9,7 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
498
Energiaa kcal
2083
Energiaa kj
35,8 g
Rasvaa
19,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,7 g
Hiilihydraatteja
31,7 g
Sokereita
7,0 g
Kuituja
9,7 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli