Passion brûlée | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Passion brûlée

Passion brûlée

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Ranskalainen klassikkojälkiruoka crème brûlée saa raikkautta passionhedelmästä. Jälkiruoka viimeistellään polttamalla pinnalle rapea sokerikuori.

Ainekset

4 kpl
passionhedelmää
1 rkl
raastettua sitruunankuorta
4 dl
(2 prk) kuohukermaa
1 dl
kevyt- tai täysmaitoa
1 dl
sokeria
6 kpl
keltuaista

päälle

3 rkl
erikoishienoa sokeria

Valmistus

1

Säädä uuni 150 asteeseen. Halkaise passionhedelmät ja lusikoi hedelmäliha ja siemenet kuorista. Raasta sitruunan kuori.

1 rkl
raastettua sitruunankuorta
4 kpl
passionhedelmää
2

Laita kerma, maito, sokeri ja sitruunankuoriraaste kattilaan. Kiehauta seos ja siirrä kattila liedeltä. Lisää hedelmäliha. Voit halutessasi painella passionhedelmän sisukset siivilän läpi ja käyttää vain mehun.

1 dl
kevyt- tai täysmaitoa
4 dl
(2 prk) kuohukermaa
1 dl
sokeria
1 rkl
raastettua sitruunankuorta
3

Riko munat ja laita keltuaiset kulhoon. Vatkaa rakenne rikki. Kaada kuuma kerma-passionhedelmäseos munien joukkoon koko ajan sekoittaen. Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin, kahvikuppeihin tai suurempaan uuninkestävään kulhoon.

6 kpl
keltuaista
4

Laita vuoat uunipannuun. Kaada vuoan pohjalle kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka.

5

Kypsennä uunin alatasolla annosvuokia noin 35 min tai isoa kulhoa noin tunti tai kunnes vanukas on hyytynyt. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.

6

Ripottele vanukkaiden pinnalle sokeria. Polta kaasupolttimella pinta rapeaksi.

3 rkl
erikoishienoa sokeria
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 10.4.2019
Muokattu: 10.4.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2083

498

35,8 g

19,0 g

31,7 g

31,7 g

7,0 g

9,7 g

0,2 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli