Passion brûlée
Passion brûlée
Yhteistyössä

Passion brûlée

Arvostele resepti
6 Annosta

Useita tunteja

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ranskalainen klassikkojälkiruoka crème brûlée saa raikkautta passionhedelmästä. Jälkiruoka viimeistellään polttamalla pinnalle rapea sokerikuori.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
4 kplpassionhedelmää
1 rklraastettua sitruunankuorta
4 dl(2 prk) kuohukermaa
1 dlkevyt- tai täysmaitoa
1 dlsokeria
6 kplkeltuaista

Päälle

3 rklerikoishienoa sokeria

Valmistus (Uuni 150°C)

  1. 1

    Säädä uuni 150 asteeseen. Halkaise passionhedelmät ja lusikoi hedelmäliha ja siemenet kuorista. Raasta sitruunan kuori.

    MääräAinesosa
    1 rklraastettua sitruunankuorta
    4 kplpassionhedelmää
  2. 2

    Laita kerma, maito, sokeri ja sitruunankuoriraaste kattilaan. Kiehauta seos ja siirrä kattila liedeltä. Lisää hedelmäliha. Voit halutessasi painella passionhedelmän sisukset siivilän läpi ja käyttää vain mehun.

    MääräAinesosa
    1 dlkevyt- tai täysmaitoa
    4 dl(2 prk) kuohukermaa
    1 dlsokeria
    1 rklraastettua sitruunankuorta
  3. 3

    Riko munat ja laita keltuaiset kulhoon. Vatkaa rakenne rikki. Kaada kuuma kerma-passionhedelmäseos munien joukkoon koko ajan sekoittaen. Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin, kahvikuppeihin tai suurempaan uuninkestävään kulhoon.

    MääräAinesosa
    6 kplkeltuaista
  4. 4

    Laita vuoat uunipannuun. Kaada vuoan pohjalle kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka.

  5. 5

    Kypsennä uunin alatasolla annosvuokia noin 35 min tai isoa kulhoa noin tunti tai kunnes vanukas on hyytynyt. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.

  6. 6

    Ripottele vanukkaiden pinnalle sokeria. Polta kaasupolttimella pinta rapeaksi.

    MääräAinesosa
    3 rklerikoishienoa sokeria

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
10.4.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä