Säädä uuni 150 asteeseen. Halkaise passionhedelmät ja lusikoi hedelmäliha ja siemenet kuorista. Raasta sitruunan kuori.
Laita kerma, maito, sokeri ja sitruunankuoriraaste kattilaan. Kiehauta seos ja siirrä kattila liedeltä. Lisää hedelmäliha. Voit halutessasi painella passionhedelmän sisukset siivilän läpi ja käyttää vain mehun.
Riko munat ja laita keltuaiset kulhoon. Vatkaa rakenne rikki. Kaada kuuma kerma-passionhedelmäseos munien joukkoon koko ajan sekoittaen. Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin, kahvikuppeihin tai suurempaan uuninkestävään kulhoon.
Laita vuoat uunipannuun. Kaada vuoan pohjalle kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka.
Kypsennä uunin alatasolla annosvuokia noin 35 min tai isoa kulhoa noin tunti tai kunnes vanukas on hyytynyt. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.
Ripottele vanukkaiden pinnalle sokeria. Polta kaasupolttimella pinta rapeaksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
498
2083
35,8 g
19,0 g
31,7 g
31,7 g
7,0 g
9,7 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli