Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pasta bolognese

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mitä pidempään perinteinen italialainen pastakastike hautuu, sen parempaa siitä tulee. Keitä spagetti vasta, kun bolognese on poreillut kattilassa lähes tunnin.

Ainekset

2 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
(170 g) pekonia
1 kpl
(400 g) jauhelihaa
1 kpl
(500 g) tomaattimurskaa
1 kpl
(70 g) tomaattipyreetä
1 kpl
lihaliemikuutio
2 dl
vettä
2 rkl
kuivattua basilikaa
1 tl
sokeria
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

400 g
spagettia
(parmesaania)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~16
75
/yht. 12 tuotetta
(hinta Prismassa 29.12.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuutioi pekoni ja ruskista kuutiot kuumalla pannulla. Lisää jauheliha pannulle ja paista kypsäksi. Lisää sipulit ja valkosipulit, paista 2–3 minuuttia.

2 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
(170 g) pekonia
1 kpl
(400 g) jauhelihaa
2

Sekoita loput ainekset jauhelihaseokseen ja hauduta kannen alla noin 45 minuuttia.

2 dl
vettä
1 kpl
(500 g) tomaattimurskaa
1 kpl
(70 g) tomaattipyreetä
1 kpl
lihaliemikuutio
2 rkl
kuivattua basilikaa
1 tl
sokeria
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Keitä spagetti kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Tarjoa halutessasi parmesaaniraasteen kera.

400 g
spagettia
(parmesaania)
Miltä maistui?(16 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 26.4.2007
|
Muokattu: 20.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

414

1732

6,8 g

2,3 g

69,5 g

2,8 g

4,0 g

15,8 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(parmesaania).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli