Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pasta bolognese

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Bolognesea keitellessä ei kannata kiirehtiä. Mitä pidempään perinteinen italialainen pastakastike saa hautua, sen parempaa siitä tulee. Laita siis spagetti kiehumaan vasta, kun pastakastike on poreillut kattilassa lähes tunnin.

Ainekset

2 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
(170 g) pekonia
1 kpl
(400 g) jauhelihaa
1 kpl
(500 g) tomaattimurskaa
1 kpl
(70 g) tomaattipyreetä
1 kpl
lihaliemikuutio
2 dl
vettä
2 rkl
kuivattua basilikaa
1 tl
sokeria
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

400 g
spagettia
(parmesaanijuustoa)

Reseptin ainekset S-kaupoista

~16
75
/yht. 12 tuotetta
(hinta Prismassa 29.12.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuutioi pekoni ja ruskista kuutiot kuumalla pannulla. Lisää jauheliha pannulle ja paista kypsäksi. Lisää sipulit ja valkosipulit, paista 2–3 minuuttia.

2

Sekoita loput ainekset jauhelihaseokseen ja hauduta kannen alla noin 45 minuuttia.

3

Keitä spagetti kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Tarjoa halutessasi juustoraasteen kera.

Miltä maistui?(8 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 26.4.2007
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.