Pasta bolognese
60 min

Nappaa talteen!
Pasta bolognese on italialainen rakastettu jauhelihapasta. Paras bolognese valmistuu, kun kastike saa hautua pitkään. Spagetti kannattaakin keittää vasta, kun bolognesekastike on poreillut kattilassa lähes tunnin.
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | (170 g) pekonia |
| 1 kpl | (400 g) jauhelihaa |
| 1 kpl | (500 g) tomaattimurskaa |
| 1 kpl | (70 g) tomaattipyreetä |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 2 dl | vettä |
| 2 rkl | kuivattua basilikaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 400 g | spagettia |
| (parmesaania) | |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuutioi pekoni ja ruskista kuutiot kuumalla pannulla. Lisää jauheliha pannulle ja paista kypsäksi. Lisää sipulit ja valkosipulit, paista 2–3 minuuttia.
- 2.
Sekoita loput ainekset jauhelihaseokseen ja hauduta kannen alla noin 45 minuuttia.
- 3.
Keitä spagetti kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Tarjoa halutessasi parmesaaniraasteen kera.
Pasta bolognese on italialainen rakastettu jauhelihapasta. Paras bolognese valmistuu, kun kastike saa hautua pitkään. Spagetti kannattaakin keittää vasta, kun bolognesekastike on poreillut kattilassa lähes tunnin.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | (170 g) pekonia |
| 1 kpl | (400 g) jauhelihaa |
| 1 kpl | (500 g) tomaattimurskaa |
| 1 kpl | (70 g) tomaattipyreetä |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 2 dl | vettä |
| 2 rkl | kuivattua basilikaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 400 g | spagettia |
| (parmesaania) | |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuutioi pekoni ja ruskista kuutiot kuumalla pannulla. Lisää jauheliha pannulle ja paista kypsäksi. Lisää sipulit ja valkosipulit, paista 2–3 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 kpl sipulia 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl (170 g) pekonia 1 kpl (400 g) jauhelihaa - 2
Sekoita loput ainekset jauhelihaseokseen ja hauduta kannen alla noin 45 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 dl vettä 1 kpl (500 g) tomaattimurskaa 1 kpl (70 g) tomaattipyreetä 1 kpl lihaliemikuutio 2 rkl kuivattua basilikaa 1 tl sokeria 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Keitä spagetti kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Tarjoa halutessasi parmesaaniraasteen kera.
Määrä Ainesosa 400 g spagettia (parmesaania)
Ravintosisältö
414
Energiaa kcal
1732
Energiaa kj
6,8 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
69,5 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
15,8 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
414
Energiaa kcal
1732
Energiaa kj
6,8 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
69,5 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
15,8 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (parmesaania).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























