Pasta bolognese - Yhteishyvä

Pasta bolognese

Pasta bolognese
Annokset
6
Valmistusaika
Tunti
Ihana pasta bolognese paranee hautuessaan. Tarjoile bolognese spagetin ja parmesaanin kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

170 g
Pekonia
2 kpl
Sipulia
2 kpl
Valkosipulin kynttä
400 g
Sika-nautajauhelihaa
500 g
Tomaattimurskaa
70 g
Tomaattipyrettä
4 rkl
Ketsuppia
1 rkl
Sinappia
1 kpl
Lihaliemikuutio
1/2 tl
Mustapippuria
1 tl
Sokeria
2 rkl
Kuivattua basilikaa
500 g
Spagettia
(parmesania)

Näin teet

1

Kuutioi pekoni, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista pekoni kuumalla pannulla, lisää jauheliha. Paista jauheliha kypsäksi. Lisää sipuli ja valkosipuli ja paista enää noin minuutti. Lisää loput aineet ja anna hautua kannen alla noin 45 minuuttia. Kastikkeen maku paranee entisestään pitkän haudutusajan myötä.

170 g
Pekonia
2 kpl
Sipulia
2 kpl
Valkosipulin kynttä
400 g
Sika-nautajauhelihaa
500 g
Tomaattimurskaa
4 rkl
Ketsuppia
70 g
Tomaattipyrettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
1 rkl
Sinappia
2 rkl
Kuivattua basilikaa
1/2 tl
Mustapippuria
1 tl
Sokeria
2

Keitä spagetti kypsäksi ja sekoita kastikkeen joukkoon. Tarjoa halutessasi juustoraasteen kera.

500 g
Spagettia
(parmesania)
Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.4.2007
Muokattu: 4.1.2019
Jaa Somessa