Pasta bolognese

arvosana4/5

(20)arviota
4 Annosta

60 min

Pasta bolognese on italialainen rakastettu jauhelihapasta. Paras bolognese valmistuu, kun kastike saa hautua pitkään. Spagetti kannattaakin keittää vasta, kun bolognesekastike on poreillut kattilassa lähes tunnin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplsipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kpl(170 g) pekonia
1 kpl(400 g) jauhelihaa
1 kpl(500 g) tomaattimurskaa
1 kpl(70 g) tomaattipyreetä
1 kpllihaliemikuutio
2 dlvettä
2 rklkuivattua basilikaa
1 tlsokeria
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

400 gspagettia
(parmesaania)

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuutioi pekoni ja ruskista kuutiot kuumalla pannulla. Lisää jauheliha pannulle ja paista kypsäksi. Lisää sipulit ja valkosipulit, paista 2–3 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 kplsipulia
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kpl(170 g) pekonia
    1 kpl(400 g) jauhelihaa
  2. 2

    Sekoita loput ainekset jauhelihaseokseen ja hauduta kannen alla noin 45 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 dlvettä
    1 kpl(500 g) tomaattimurskaa
    1 kpl(70 g) tomaattipyreetä
    1 kpllihaliemikuutio
    2 rklkuivattua basilikaa
    1 tlsokeria
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Keitä spagetti kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Tarjoa halutessasi parmesaaniraasteen kera.

    MääräAinesosa
    400 gspagettia
    (parmesaania)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (parmesaania).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
17.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä