Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pehmeä broilerinmaksapatee

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Broilerinmaksapatee sekoitetaan sauvasekoittimella ja sen annetaan jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoa esimerkiksi sinappisillin ja keitettyjen perunoiden kanssa osana joulun ajan ateriaa. Patee sopii myös ruokalahjaksi!

Ainekset

300 g
Pakastebroilerinmaksaa
1 kpl
Silputtu sipuli
1 - 2 kpl
Hienonnettua valkosipulinkynttä
6 - 8 kpl
Anjovisfileetä
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria
1/2 tl
Timjamia
100 g
Pehmeää voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa sulaneista maksoista jänteet pois. Sulata 1 rkl voita pannulla. Paista maksapaloja ja sipulisilppuja kunnes sipuli on pehmeää. Maksa saa olla kypsää, mutta sisältä vaaleanpunaista. Lisää anjovikset ja mausteet. Sekoita hyvin. Lisää voi nokareina pannulle. Pyöräytä massa sileäksi sauvasekoittimella, siirrä tarjoiluastiaan ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
|
Muokattu: 23.11.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1227

5134

98,0 g

57,0 g

16,0 g

6,0 g

1,0 g

71,0 g

6,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Hienonnettua valkosipulinkynttä,

1 tl Suolaa,

0,25 tl Mustapippuria,

0,5 tl Timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli