Pehmeä broilerinmaksapatee

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Broilerinmaksapatee sekoitetaan sauvasekoittimella ja sen annetaan jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoa esimerkiksi sinappisillin ja keitettyjen perunoiden kanssa osana joulun ajan ateriaa. Patee sopii myös ruokalahjaksi!

Ainekset

MääräAinesosa
300 gpakastebroilerinmaksaa
1 kplsilputtu sipuli
1 - 2 kplhienonnettua valkosipulinkynttä
6 - 8 kplanjovisfileetä
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
1/2 tltimjamia
100 gpehmeää voita

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa sulaneista maksoista jänteet pois. Sulata 1 rkl voita pannulla. Paista maksapaloja ja sipulisilppuja kunnes sipuli on pehmeää. Maksa saa olla kypsää, mutta sisältä vaaleanpunaista. Lisää anjovikset ja mausteet. Sekoita hyvin. Lisää voi nokareina pannulle. Pyöräytä massa sileäksi sauvasekoittimella, siirrä tarjoiluastiaan ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Hienonnettua valkosipulinkynttä, 1 tl Suolaa, 0,25 tl Mustapippuria, 0,5 tl Timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä