Pehmeä piparkakku eli piparinmakuinen kuivakakku

arvosana2/5

(5)arviota
16 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Pehmeä piparkakku yhdistää kaksi joulun suosikkileivonnaista: piparkakut ja kahvikakun. Leivo pehmeä piparkakku joulunajan kahvipöytään tai tee kerralla useampi ja paketoi lahjaksi.

Ainekset

MääräAinesosa
3 kplmunaa
1 1/2 dlsokeria
5 dlvehnäjauhoja
2 tlkanelia
1 1/2 tlinkivääriä
1 tlneilikkaa
1 tlsoodaa
150 gvoita
2 dlkermaa
1/2 dlsiirappia

Viimeistelyyn

tomusokeria

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Sulata voi ja anna hetki jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, voisulaa, kermaa sekä siirappia. Nostele taikina tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    150 gvoita
    3 kplmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    5 dlvehnäjauhoja
    2 tlkanelia
    1 1/2 tlinkivääriä
    1 tlneilikkaa
    1 tlsoodaa
    2 dlkermaa
    1/2 dlsiirappia
  2. 2

    Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka. Kumoa taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun taikinaa ei tartu tikkuun. Anna jäähtyä ennen kumoamista.

Vinkki: Kakun voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin etukäteen, sillä sen maku vain paranee säilytyksen aikana. Kääri jäähtynyt kakku folioon ja nosta jääkaappiin tekeytymään 2–3 päiväksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Kanelia, 1.5 tl Inkivääriä, 1 tl Neilikkaa, Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä