Pehmeä piparkakku eli piparinmakuinen kuivakakku
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pehmeä piparkakku yhdistää kaksi joulun suosikkileivonnaista: piparkakut ja kahvikakun. Leivo pehmeä piparkakku joulunajan kahvipöytään tai tee kerralla useampi ja paketoi lahjaksi.
| 3 kpl | munaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | kanelia |
| 1 1/2 tl | inkivääriä |
| 1 tl | neilikkaa |
| 1 tl | soodaa |
| 150 g | voita |
| 2 dl | kermaa |
| 1/2 dl | siirappia |
| Viimeistelyyn | |
|---|---|
| tomusokeria | |
- 1.
Sulata voi ja anna hetki jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, voisulaa, kermaa sekä siirappia. Nostele taikina tasaiseksi.
- 2.
Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka. Kumoa taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun taikinaa ei tartu tikkuun. Anna jäähtyä ennen kumoamista.
Pehmeä piparkakku eli piparinmakuinen kuivakakku
arvosana2/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Pehmeä piparkakku yhdistää kaksi joulun suosikkileivonnaista: piparkakut ja kahvikakun. Leivo pehmeä piparkakku joulunajan kahvipöytään tai tee kerralla useampi ja paketoi lahjaksi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | munaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | kanelia |
| 1 1/2 tl | inkivääriä |
| 1 tl | neilikkaa |
| 1 tl | soodaa |
| 150 g | voita |
| 2 dl | kermaa |
| 1/2 dl | siirappia |
Viimeistelyyn | |
| tomusokeria | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Sulata voi ja anna hetki jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, voisulaa, kermaa sekä siirappia. Nostele taikina tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 150 g voita 3 kpl munaa 1 1/2 dl sokeria 5 dl vehnäjauhoja 2 tl kanelia 1 1/2 tl inkivääriä 1 tl neilikkaa 1 tl soodaa 2 dl kermaa 1/2 dl siirappia - 2
Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka. Kumoa taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun taikinaa ei tartu tikkuun. Anna jäähtyä ennen kumoamista.
Vinkki: Kakun voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin etukäteen, sillä sen maku vain paranee säilytyksen aikana. Kääri jäähtynyt kakku folioon ja nosta jääkaappiin tekeytymään 2–3 päiväksi.
Ravintosisältö
248
Energiaa kcal
1036
Energiaa kj
13,6 g
Rasvaa
8,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,6 g
Hiilihydraatteja
11,8 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
4,1 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
248
Energiaa kcal
1036
Energiaa kj
13,6 g
Rasvaa
8,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,6 g
Hiilihydraatteja
11,8 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
4,1 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Kanelia, 1.5 tl Inkivääriä, 1 tl Neilikkaa, Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























