Pehmeä piparkakku eli piparinmakuinen kuivakakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pehmeä pipari kakku

Pehmeä piparkakku eli piparinmakuinen kuivakakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa
Pehmeä piparkakku yhdistää kaksi joulun suosikkileivonnaista: piparkakut ja kahvikakun. Leivo pehmeä piparkakku joulunajan kahvipöytään tai tee kerralla useampi ja paketoi lahjaksi.

Ainekset

3 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Sokeria
5 - 6 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Kanelia
1 1/2 tl
Inkivääriä
1 tl
Neilikkaa
1 tl
Soodaa
150 g
Voita
2 dl
Kermaa tai 200 g kermaviiliä
1/2 dl
Siirappia

viimeistelyyn

Tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja anna hetki jäähtyä. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, voisulaa, kermaa tai kermaviiliä sekä siirappia. Nostele taikina tasaiseksi.

1 1/2 dl
Sokeria
3 kpl
Munaa
1 tl
Soodaa
5 - 6 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Kanelia
1 1/2 tl
Inkivääriä
1 tl
Neilikkaa
150 g
Voita
2

Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka. Kumoa taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun taikinaa ei tartu tikkuun. Anna jäähtyä ennen kumoamista.

Kakun voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin etukäteen, sillä sen maku vain paranee säilytyksen aikana. Kääri jäähtynyt kakku folioon ja nosta jääkaappiin tekeytymään 2–3 päiväksi.

Tarjoiluehdotus: Tee pehmeästä piparkakusta herkkusuupaloja pikkujoulubuffetiin leikkaamalla viipaleet neljään osaan ja levittämällä niille pehmeää homejuustoa ja viikunahilloa.

Lue lisää Katso kaikki Yhteishyvän vinkit jouluun

3

Kakun voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin etukäteen, sillä sen maku vain paranee säilytyksen aikana. Kääri jäähtynyt kakku folioon ja nosta jääkaappiin tekeytymään 2–3 päiväksi.

Tarjoiluehdotus: Tee pehmeästä piparkakusta herkkusuupaloja pikkujoulubuffetiin leikkaamalla viipaleet neljään osaan ja levittämällä niille pehmeää homejuustoa ja viikunahilloa.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 23.10.2017
Muokattu: 19.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1099

263

13,7 g

8,6 g

29,6 g

11,9 g

0,9 g

4,5 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Kanelia,

1,5 tl Inkivääriä,

1 tl Neilikkaa,

Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli