Pehmeä piparkakku eli piparinmakuinen kuivakakku
Ainekset
Valmistus
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja anna hetki jäähtyä. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, voisulaa, kermaa tai kermaviiliä sekä siirappia. Nostele taikina tasaiseksi.
Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka. Kumoa taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun taikinaa ei tartu tikkuun. Anna jäähtyä ennen kumoamista.
Vinkki: Kakun voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin etukäteen, sillä sen maku vain paranee säilytyksen aikana. Kääri jäähtynyt kakku folioon ja nosta jääkaappiin tekeytymään 2–3 päiväksi.
Tarjoiluehdotus: Tee pehmeästä piparkakusta herkkusuupaloja pikkujoulubuffetiin leikkaamalla viipaleet neljään osaan ja levittämällä niille pehmeää homejuustoa ja viikunahilloa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
263
1099
13,7 g
8,6 g
29,6 g
11,9 g
0,9 g
4,5 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Kanelia,
1,5 tl Inkivääriä,
1 tl Neilikkaa,
Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli