Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Peltileipä

timer-iconUseita tunteja  (josta 20 min aktiivista)
Fork and knife
30 Palaa
Fork and knife
30 Palaa
Leivo litran taikinasta kaurahiutaleilla ja pellavansiemenillä rikastettu iso peltileipä. Viimeistele runsaskuituinen herkkuleipä vielä auringonkukansiemenillä ja kauraleseillä.

Ainekset

1 l
maitoa
75 g
tuorehiivaa
1 dl
rypsiöljyä
1 rkl
suolaa
1 rkl
sokeria
3 dl
kaurahiutaleita
1 dl
pellavansiemeniä
22 - 24 dl
(noin 1 ½ kg) hiivaleipäjauhoja

Lisäksi

1 dl
auringonkukansiemeniä
1/2 dl
kauraleseitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen.

1 l
maitoa
75 g
tuorehiivaa
2

Lisää öljy, suola, sokeri, kaurahiutaleet, pellavansiemenet ja suurin osa jauhoista. Vaivaa taikinaa yleiskoneella keskinopeudella noin 5 minuuttia. Voit alustaa taikinan myös käsin. Alusta taikinaan vielä sen verran jauhoja, että se on pehmeän kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta.

1 dl
rypsiöljyä
1 rkl
suolaa
1 rkl
sokeria
3 dl
kaurahiutaleita
1 dl
pellavansiemeniä
22 - 24 dl
(noin 1 ½ kg) hiivaleipäjauhoja
3

Siirrä taikina yleiskoneesta tilavaan kulhoon ja peitä liinalla. Anna kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia.

4

Kumoa taikina leivinpaperille uunipellille ja taputtele jauhotetuin käsin pellin kokoiseksi levyksi. Peitä liinalla ja anna kohota noin 40 minuuttia.

5

Voitele leivän pinta kevyesti vedellä ja ripottele auringonkukansiemeniä ja kauraleseitä pinnalle. Leikkaa leipä veitsellä ruudukoksi. Paina veitsi pohjaan saakka, jotta ruudukko säilyy paistamisen aikana.

1 dl
auringonkukansiemeniä
1/2 dl
kauraleseitä
6

Paista peltileipää 200-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen palojen irrottamista toisistaan.

Vinkki: Voit käyttää taikinan nesteenä maidon tilalla vettä.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Elina Jyväs, Kati Pohja
Kuvat:
Johanna Jarva
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 12.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

245

1025

6,6 g

0,6 g

35,3 g

3,0 g

3,9 g

8,8 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli