Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen.
Lisää öljy, suola, sokeri, kaurahiutaleet, pellavansiemenet ja suurin osa jauhoista. Vaivaa taikinaa yleiskoneella keskinopeudella noin 5 minuuttia. Voit alustaa taikinan myös käsin. Alusta taikinaan vielä sen verran jauhoja, että se on pehmeän kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta.
Siirrä taikina yleiskoneesta tilavaan kulhoon ja peitä liinalla. Anna kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia.
Kumoa taikina leivinpaperille uunipellille ja taputtele jauhotetuin käsin pellin kokoiseksi levyksi. Peitä liinalla ja anna kohota noin 40 minuuttia.
Voitele leivän pinta kevyesti vedellä ja ripottele auringonkukansiemeniä ja kauraleseitä pinnalle. Leikkaa leipä veitsellä ruudukoksi. Paina veitsi pohjaan saakka, jotta ruudukko säilyy paistamisen aikana.
Paista peltileipää 200-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen palojen irrottamista toisistaan.
Pakasta peltileipäpalat sopivan kokoisina kerta-annoksina.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1025
245
6,6 g
0,6 g
35,3 g
3,0 g
3,9 g
8,8 g
0,7 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli