Peltileipä | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Peltileipä

Peltileipä

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
30 Palaa
Fork and knife
30 Palaa
Leivo litran taikinasta kaurahiutaleilla ja pellavansiemenillä rikastettu iso peltileipä. Viimeistele runsaskuituinen herkkuleipä vielä auringonkukansiemenillä ja kauraleseillä.

Ruokavaliot

Ainekset

1 l
vettä tai maitoa
75 g
tuorehiivaa
1 dl
rypsiöljyä
1 rkl
suolaa
1 rkl
sokeria
3 dl
kaurahiutaleita
1 dl
pellavansiemeniä
22 - 24 dl
(noin 1 ½ kg) hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja

lisäksi

1 dl
auringonkukansiemeniä
1/2 dl
kauraleseitä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen.

1 l
vettä tai maitoa
75 g
tuorehiivaa
2

Lisää öljy, suola, sokeri, kaurahiutaleet, pellavansiemenet ja suurin osa jauhoista. Vaivaa taikinaa yleiskoneella keskinopeudella noin 5 minuuttia. Voit alustaa taikinan myös käsin. Alusta taikinaan vielä sen verran jauhoja, että se on pehmeän kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta.

1 dl
rypsiöljyä
1 rkl
suolaa
1 rkl
sokeria
3 dl
kaurahiutaleita
1 dl
pellavansiemeniä
22 - 24 dl
(noin 1 ½ kg) hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja
3

Siirrä taikina yleiskoneesta tilavaan kulhoon ja peitä liinalla. Anna kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia.

4

Kumoa taikina leivinpaperille uunipellille ja taputtele jauhotetuin käsin pellin kokoiseksi levyksi. Peitä liinalla ja anna kohota noin 40 minuuttia.

5

Voitele leivän pinta kevyesti vedellä ja ripottele auringonkukansiemeniä ja kauraleseitä pinnalle. Leikkaa leipä veitsellä ruudukoksi. Paina veitsi pohjaan saakka, jotta ruudukko säilyy paistamisen aikana.

1 dl
auringonkukansiemeniä
1/2 dl
kauraleseitä
6

Paista peltileipää 200-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen palojen irrottamista toisistaan.

Pakasta peltileipäpalat sopivan kokoisina kerta-annoksina.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Elina Jyväs, Kati Pohja
Kuvat:
Johanna Jarva
Julkaistu: 14.2.2011
Muokattu: 29.9.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1025

245

6,6 g

0,6 g

35,3 g

3,0 g

3,9 g

8,8 g

0,7 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli