Perhosbroileri grillissä | Paisti ja fileet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tässä ohjeessa broileri paistetaan ensin uunissa ennen grillaamista, joten se on helppo valmistella ennen vieraiden saapumista.

Perhosbroileri grillissä

timer-iconNoin tunti  (josta 45 min aktiivista)
Tässä ohjeessa broileri paistetaan ensin uunissa ennen grillaamista, joten se on helppo valmistella ennen vieraiden saapumista. Itse grillaukseen menee aikaa vain 10 minuuttia.

Ainekset

1 kpl
kokonainen broileri
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
3 rkl
voita

lehtipersilja-kaprisöljy

2 kpl
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl
hienonnettua lehtipersiljaa
1 rkl
pikkukapriksia
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
raastettua sitruunankuorta
1 dl
oliiviöljyä
muutama kierros chiliä myllystä

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Laita broileri työlaudalle rintapuoli alaspäin. Leikkaa saksilla pyrstöstä aloittaen selkärangan molemmin puolin. Poista selkäranka. Käännä ympäri ja paina käsillä litteämmäksi. Pyyhi broileri talouspaperilla kuivaksi sisältä ja päältä. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta päälle voinokareita.

1 kpl
kokonainen broileri
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
3 rkl
voita
2

Paista broileria 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä. Tähän asti voit valmistella broilerin ennen grillaamista ja laittaa vaikka jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään.

3

Tee öljy sekoittamalla kaikki aineet keskenään.

muutama kierros chiliä myllystä
1 dl
oliiviöljyä
1 tl
raastettua sitruunankuorta
1 rkl
pikkukapriksia
2 rkl
sitruunamehua
1 dl
hienonnettua lehtipersiljaa
2 kpl
valkosipulinkynttä hienonnettuna
4

Grillaa broileria noin 5 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes liha on lämmitä. Kaada päälle mausteöljy. Tarjoa grillikasvisten ja uuden sadon perunoiden kanssa.

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.6.2018
Muokattu: 1.6.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Koko resepti

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

sormisuolaa, mustapippuria myllystä,

1 dl hienonnettua lehtipersiljaa,

1 rkl pikkukapriksia,

1 tl raastettua sitruunankuorta,

muutama kierros chiliä myllystä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli