Yhteistyössä: Food Market Herkku

60 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tässä ohjeessa broileri paistetaan ensin uunissa ennen grillaamista, joten se on helppo valmistella ennen vieraiden saapumista. Itse grillaukseen menee aikaa vain 10 minuuttia.
| 1 kpl | kokonainen broileri |
| sormisuolaa, mustapippuria myllystä | |
| 3 rkl | voita |
| Lehtipersilja-kaprisöljy | |
|---|---|
| 2 kpl | valkosipulinkynttä hienonnettuna |
| 1 dl | hienonnettua lehtipersiljaa |
| 1 rkl | pikkukapriksia |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | raastettua sitruunankuorta |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| muutama kierros chiliä myllystä | |
Laita broileri työlaudalle rintapuoli alaspäin. Leikkaa saksilla pyrstöstä aloittaen selkärangan molemmin puolin. Poista selkäranka. Käännä ympäri ja paina käsillä litteämmäksi. Pyyhi broileri talouspaperilla kuivaksi sisältä ja päältä. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta päälle voinokareita.
Paista broileria 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä. Tähän asti voit valmistella broilerin ennen grillaamista ja laittaa vaikka jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään.
Tee öljy sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
Grillaa broileria noin 5 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes liha on lämmitä. Kaada päälle mausteöljy. Tarjoa grillikasvisten ja uuden sadon perunoiden kanssa.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Tässä ohjeessa broileri paistetaan ensin uunissa ennen grillaamista, joten se on helppo valmistella ennen vieraiden saapumista. Itse grillaukseen menee aikaa vain 10 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | kokonainen broileri |
| sormisuolaa, mustapippuria myllystä | |
| 3 rkl | voita |
Lehtipersilja-kaprisöljy | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä hienonnettuna |
| 1 dl | hienonnettua lehtipersiljaa |
| 1 rkl | pikkukapriksia |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | raastettua sitruunankuorta |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| muutama kierros chiliä myllystä | |
Laita broileri työlaudalle rintapuoli alaspäin. Leikkaa saksilla pyrstöstä aloittaen selkärangan molemmin puolin. Poista selkäranka. Käännä ympäri ja paina käsillä litteämmäksi. Pyyhi broileri talouspaperilla kuivaksi sisältä ja päältä. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta päälle voinokareita.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | kokonainen broileri |
| sormisuolaa, mustapippuria myllystä | |
| 3 rkl | voita |
Paista broileria 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä. Tähän asti voit valmistella broilerin ennen grillaamista ja laittaa vaikka jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään.
Tee öljy sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| muutama kierros chiliä myllystä | |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 1 tl | raastettua sitruunankuorta |
| 1 rkl | pikkukapriksia |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 dl | hienonnettua lehtipersiljaa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä hienonnettuna |
Grillaa broileria noin 5 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes liha on lämmitä. Kaada päälle mausteöljy. Tarjoa grillikasvisten ja uuden sadon perunoiden kanssa.
611
Energiaa kcal
2558
Energiaa kj
52,5 g
Rasvaa
15,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,5 g
Hiilihydraatteja
—
Sokereita
—
Kuituja
35,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
611
Energiaa kcal
2558
Energiaa kj
52,5 g
Rasvaa
15,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,5 g
Hiilihydraatteja
—
Sokereita
—
Kuituja
35,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sormisuolaa, mustapippuria myllystä, 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa, 1 rkl pikkukapriksia, 1 tl raastettua sitruunankuorta, muutama kierros chiliä myllystä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli