Laita broileri työlaudalle rintapuoli alaspäin. Leikkaa saksilla pyrstöstä aloittaen selkärangan molemmin puolin. Poista selkäranka. Käännä ympäri ja paina käsillä litteämmäksi. Pyyhi broileri talouspaperilla kuivaksi sisältä ja päältä. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta päälle voinokareita.
Paista broileria 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä. Tähän asti voit valmistella broilerin ennen grillaamista ja laittaa vaikka jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään.
Tee öljy sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
Grillaa broileria noin 5 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes liha on lämmitä. Kaada päälle mausteöljy. Tarjoa grillikasvisten ja uuden sadon perunoiden kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Koko resepti
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
sormisuolaa, mustapippuria myllystä,
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa,
1 rkl pikkukapriksia,
1 tl raastettua sitruunankuorta,
muutama kierros chiliä myllystä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli