Oscarin perinteinen blinitaikina
Oscarin perinteinen blinitaikina
Yhteistyössä

Perinteinen blinitaikina

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

Perinteinen blinitaikina viimeistellään oluella. Oluen voi vaihtaa myös kivennäisveteen.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

1 1/2 dlmaitoa
10 ghiivaa
1 dltattarijauhoja
1 dlvehnäjauhoja
suolaa

Viimeistelyyn

2 kplkeltuaista
puolikas plo olutta
suolaa
1/2 dlvoisulaa
1 1/2 dlvehnäjauhoja
4 kplvalkuaista
voita paistamiseen

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon. Lisää tattari- ja vehnäjauhot. Jätä taikina huoneenlämpöön liinan alle käymään vuorokaudeksi.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlmaitoa
    10 ghiivaa
    1 dlvehnäjauhoja
    1 dltattarijauhoja
    suolaa
  2. 2

    Lisää seuraavana päivänä keltuaiset, olut tai kivennäisvesi, suola, voisula ja loput vehnäjauhot vuorokauden seisseen blinitaikinan pohjaan.

    MääräAinesosa
    2 kplkeltuaista
    suolaa
    1/2 dlvoisulaa
    1 1/2 dlvehnäjauhoja
    puolikas plo olutta
  3. 3

    Anna hapantua vielä hetki ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon.

    MääräAinesosa
    4 kplvalkuaista
  4. 4

    Sulata voi kattilassa, älä anna kiehua. Anna seistä noin 20 minuuttia, nosta voin kirkas osa eri astiaan esimerkiksi lusikalla. Paista blinit kirkkaassa voisulassa kuumalla blini- tai ohukaispannulla. Älä pane liikaa taikinaa, sillä se turpoaa vielä pannullakin. Nauti blinit haluamiesi täytteiden kera.

    MääräAinesosa
    voita paistamiseen

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: suolaa, Puolikas plo olutta, suolaa, voita paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
13.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä