
Perinteinen blinitaikina


Ainekset
Pohja
Viimeistelyyn
Reseptin ainekset Kulman keittiöstä
Valmistus
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon. Lisää tattari- ja vehnäjauhot. Jätä taikina huoneenlämpöön liinan alle käymään vuorokaudeksi.
Lisää seuraavana päivänä keltuaiset, olut tai kivennäisvesi, suola, voisula ja loput vehnäjauhot vuorokauden seisseen blinitaikinan pohjaan.
Anna hapantua vielä hetki ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon.
Sulata voi kattilassa, älä anna kiehua. Anna seistä noin 20 minuuttia, nosta voin kirkas osa eri astiaan esimerkiksi lusikalla. Paista blinit kirkkaassa voisulassa kuumalla blini- tai ohukaispannulla. Älä pane liikaa taikinaa, sillä se turpoaa vielä pannullakin. Nauti blinit haluamiesi täytteiden kera.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
355
1486
17,5 g
8,3 g
33,8 g
2,0 g
3,3 g
14,8 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
suolaa,
Puolikas plo olutta,
suolaa,
voita paistamiseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli