Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

30 min

Nappaa talteen!
Perinteinen blinitaikina viimeistellään oluella. Oluen voi vaihtaa myös kivennäisveteen.
| Pohja | |
|---|---|
| 1 1/2 dl | maitoa |
| 10 g | hiivaa |
| 1 dl | tattarijauhoja |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| suolaa | |
| Viimeistelyyn | |
| 2 kpl | keltuaista |
| puolikas plo olutta | |
| suolaa | |
| 1/2 dl | voisulaa |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 4 kpl | valkuaista |
| voita paistamiseen | |
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon. Lisää tattari- ja vehnäjauhot. Jätä taikina huoneenlämpöön liinan alle käymään vuorokaudeksi.
Lisää seuraavana päivänä keltuaiset, olut tai kivennäisvesi, suola, voisula ja loput vehnäjauhot vuorokauden seisseen blinitaikinan pohjaan.
Anna hapantua vielä hetki ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon.
Sulata voi kattilassa, älä anna kiehua. Anna seistä noin 20 minuuttia, nosta voin kirkas osa eri astiaan esimerkiksi lusikalla. Paista blinit kirkkaassa voisulassa kuumalla blini- tai ohukaispannulla. Älä pane liikaa taikinaa, sillä se turpoaa vielä pannullakin. Nauti blinit haluamiesi täytteiden kera.


arvosana5/5
30 min
Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

Perinteinen blinitaikina viimeistellään oluella. Oluen voi vaihtaa myös kivennäisveteen.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 1 1/2 dl | maitoa |
| 10 g | hiivaa |
| 1 dl | tattarijauhoja |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| suolaa | |
Viimeistelyyn | |
| 2 kpl | keltuaista |
| puolikas plo olutta | |
| suolaa | |
| 1/2 dl | voisulaa |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 4 kpl | valkuaista |
| voita paistamiseen | |
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon. Lisää tattari- ja vehnäjauhot. Jätä taikina huoneenlämpöön liinan alle käymään vuorokaudeksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 dl | maitoa |
| 10 g | hiivaa |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | tattarijauhoja |
| suolaa |
Lisää seuraavana päivänä keltuaiset, olut tai kivennäisvesi, suola, voisula ja loput vehnäjauhot vuorokauden seisseen blinitaikinan pohjaan.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | keltuaista |
| suolaa | |
| 1/2 dl | voisulaa |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| puolikas plo olutta |
Anna hapantua vielä hetki ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | valkuaista |
Sulata voi kattilassa, älä anna kiehua. Anna seistä noin 20 minuuttia, nosta voin kirkas osa eri astiaan esimerkiksi lusikalla. Paista blinit kirkkaassa voisulassa kuumalla blini- tai ohukaispannulla. Älä pane liikaa taikinaa, sillä se turpoaa vielä pannullakin. Nauti blinit haluamiesi täytteiden kera.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| voita paistamiseen |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
355
Energiaa kcal
1486
Energiaa kj
17,5 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,8 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
14,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
355
Energiaa kcal
1486
Energiaa kj
17,5 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,8 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
14,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: suolaa, Puolikas plo olutta, suolaa, voita paistamiseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli