Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perinteinen joulukinkku – ohjeet sulattamiseen ja paistamiseen

Fork and knife
1 Annosta
Fork and knife
1 Annosta
Perinteinen joulukinkku on yhä edelleen monelle joulupöydän kunkku. Näin sulatat ja paistat perinteisen kinkun.

Ainekset

1 kpl
(noin 6 kg) kinkku
2 dl
Sinappia
2 dl
Korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kinkun sulatus

Ota suolattu pakastekinkku sulamaan riittävän ajoissa ennen kypsentämistä. Anna kinkun sulaa pakkauksessaan. Ison kinkun sulamisaika kylmiössä tai vastaavassa kylmässä tilassa on 3–5 vrk. Noin 6 kg:n kinkun sulamisaika on 2–3 vrk. Ota kinkku huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistamista. Parhaan lopputuloksen saat, jos kinkun sisälämpötila on noin +10. Huolehdi, että kinkku ei pääse lämpenemään liikaa.

Kinkun paistaminen

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista sopivaksi lämmennyt kinkku pakkauksesta. Jos kinkussa on verkko, jätä se kypsennyksen ajaksi paikalleen. Pane kinkku kamarapuoli ylöspäin paistopussiin.

Sulje pussi ja leikkaa pieni höyrynpoistoreikä pussin yläkulmaan. Työnnä lihalämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan siten, ettei sen kärki kosketa luuta ja asteikko näkyy uunista ulos.

Paista kinkkua 200 asteessa noin 1/2 tuntia ja alenna uunin lämpötila 125 asteeseen. Paista, kunnes mittari osoittaa 80 astetta. Paistoaikaa arvioidaan noin tunti kiloa kohden. Aika vaihtelee kinkun koosta, muodosta, alkulämpötilasta ja luullisuudesta riippuen.

Anna kinkun jäähtyä uunista ottamisen jälkeen 15–20 minuuttia. Poista pussi hiukan jäähtyneestä ja ota kertynyt neste talteen kastiketta varten. Poista saksilla verkko. Poista veitsen avulla nahka ja osa silavaa.

Nosta uunin lämpötila 250 asteeseen. Levitä kinkun pinnalle sinappia ja ripottele päälle korppujauhoja. Ruskista 250 asteessa, kunnes pinta saa kauniin värin. Seuraa ruskistumista koko ajan, jotta pinta ei pääse palamaan.

Vinkki: Kinkku pysyy hyvän makuisena pidempään, kun sitä säilytetään koko ajan kylmässä, foliolla peitettynä. Viipaloi tarjolle kulloinkin tarvittava määrä.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.11.2011
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.