Joululimppu
Joululimppu
Yhteistyössä

Perinteinen joululimppu

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Perinteinen joululimppu on makea ja sopivasti mausteinen. Tämä joulun klassikkoherkku saa makua aniksesta ja fenkolista. Koristele joululimppu piparkakkutaikinasta leikatuilla kuvioilla ja viimeistele siirapilla, jos haluat limppuun täydellisen kiiltävän pinnan.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
5 dlpiimää
125 gsiirappia
35 ghiivaa
150 gkaljamallasta turvotettuna
15 gsuolaa
10 gfenkolijauhetta
5 ganisjauhetta
35 gvehnäleseitä
120 gruisjauhoja
160 ggrahamjauhoja
160 gvehnäjauhoja
100 gpiparkakkutaikinaa

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä piimä mikrossa kädenlämpöiseksi. Liota joukkoon siirappi ja hiiva.

    MääräAinesosa
    5 dlpiimää
    125 gsiirappia
    35 ghiivaa
  2. 2

    Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada massa leipävuokaan ja taputtele märällä kädellä massa tasaiseksi. Peitä liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä noin tunti.

    MääräAinesosa
    150 gkaljamallasta turvotettuna
    160 gvehnäjauhoja
    15 gsuolaa
    35 gvehnäleseitä
    120 gruisjauhoja
    5 ganisjauhetta
    160 ggrahamjauhoja
    10 gfenkolijauhetta
  3. 3

    Lämmitä uuni 150°C ja laita leipä uuniin. Paista noin 50 minuuttia. Kauli piparkakkutaikinasta noin 5 mm paksu levy ja leikkaa haluamasi mallisia paloja. Aseta taikinanpalat leivän päälle ja paista vielä noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    100 gpiparkakkutaikinaa
  4. 4

    Kypsentämisen jälkeen voit voidella leivän siirapilla mikäli haluat pintaan kiiltävän pinnan.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 150 g kaljamallasta turvotettuna, 10 g fenkolijauhetta, 5 g anisjauhetta, 100 g piparkakkutaikinaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
20.2.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä