Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perinteinen joululimppu

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perinteinen joululimppu on makea ja sopivasti mausteinen. Tämä joulun klassikkoherkku saa makua aniksesta ja fenkolista. Koristele joululimppu piparkakkutaikinasta leikatuilla kuvioilla ja viimeistele siirapilla, jos haluat limppuun täydellisen kiiltävän pinnan.

Ainekset

5 dl
piimää
125 g
siirappia
35 g
hiivaa
150 g
kaljamallasta turvotettuna
15 g
suolaa
10 g
fenkolijauhetta
5 g
anisjauhetta
35 g
vehnäleseitä
120 g
ruisjauhoja
160 g
grahamjauhoja
160 g
vehnäjauhoja
100 g
piparkakkutaikinaa

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Lämmitä piimä mikrossa kädenlämpöiseksi. Liota joukkoon siirappi ja hiiva.

5 dl
piimää
125 g
siirappia
35 g
hiivaa
2

Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada massa leipävuokaan ja taputtele märällä kädellä massa tasaiseksi. Peitä liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä noin tunti.

150 g
kaljamallasta turvotettuna
160 g
vehnäjauhoja
15 g
suolaa
35 g
vehnäleseitä
120 g
ruisjauhoja
5 g
anisjauhetta
160 g
grahamjauhoja
10 g
fenkolijauhetta
3

Lämmitä uuni 150°C ja laita leipä uuniin. Paista noin 50 minuuttia. Kauli piparkakkutaikinasta noin 5 mm paksu levy ja leikkaa haluamasi mallisia paloja. Aseta taikinanpalat leivän päälle ja paista vielä noin 15 minuuttia.

100 g
piparkakkutaikinaa
4

Kypsentämisen jälkeen voit voidella leivän siirapilla mikäli haluat pintaan kiiltävän pinnan.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 23.12.2017
|
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

527

2205

3,0 g

0,3 g

97,8 g

31,3 g

14,5 g

18,8 g

2,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

150 g kaljamallasta turvotettuna,

10 g fenkolijauhetta,

5 g anisjauhetta,

100 g piparkakkutaikinaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli