Yhteistyössä: Kulman Keittiö

15 min

Nappaa talteen!
Perinteinen joululimppu on makea ja sopivasti mausteinen. Tämä joulun klassikkoherkku saa makua aniksesta ja fenkolista. Koristele joululimppu piparkakkutaikinasta leikatuilla kuvioilla ja viimeistele siirapilla, jos haluat limppuun täydellisen kiiltävän pinnan.
| 5 dl | piimää |
| 125 g | siirappia |
| 35 g | hiivaa |
| 150 g | kaljamallasta turvotettuna |
| 15 g | suolaa |
| 10 g | fenkolijauhetta |
| 5 g | anisjauhetta |
| 35 g | vehnäleseitä |
| 120 g | ruisjauhoja |
| 160 g | grahamjauhoja |
| 160 g | vehnäjauhoja |
| 100 g | piparkakkutaikinaa |
Lämmitä piimä mikrossa kädenlämpöiseksi. Liota joukkoon siirappi ja hiiva.
Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada massa leipävuokaan ja taputtele märällä kädellä massa tasaiseksi. Peitä liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä noin tunti.
Lämmitä uuni 150°C ja laita leipä uuniin. Paista noin 50 minuuttia. Kauli piparkakkutaikinasta noin 5 mm paksu levy ja leikkaa haluamasi mallisia paloja. Aseta taikinanpalat leivän päälle ja paista vielä noin 15 minuuttia.
Kypsentämisen jälkeen voit voidella leivän siirapilla mikäli haluat pintaan kiiltävän pinnan.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Perinteinen joululimppu on makea ja sopivasti mausteinen. Tämä joulun klassikkoherkku saa makua aniksesta ja fenkolista. Koristele joululimppu piparkakkutaikinasta leikatuilla kuvioilla ja viimeistele siirapilla, jos haluat limppuun täydellisen kiiltävän pinnan.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | piimää |
| 125 g | siirappia |
| 35 g | hiivaa |
| 150 g | kaljamallasta turvotettuna |
| 15 g | suolaa |
| 10 g | fenkolijauhetta |
| 5 g | anisjauhetta |
| 35 g | vehnäleseitä |
| 120 g | ruisjauhoja |
| 160 g | grahamjauhoja |
| 160 g | vehnäjauhoja |
| 100 g | piparkakkutaikinaa |
Lämmitä piimä mikrossa kädenlämpöiseksi. Liota joukkoon siirappi ja hiiva.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | piimää |
| 125 g | siirappia |
| 35 g | hiivaa |
Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada massa leipävuokaan ja taputtele märällä kädellä massa tasaiseksi. Peitä liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä noin tunti.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | kaljamallasta turvotettuna |
| 160 g | vehnäjauhoja |
| 15 g | suolaa |
| 35 g | vehnäleseitä |
| 120 g | ruisjauhoja |
| 5 g | anisjauhetta |
| 160 g | grahamjauhoja |
| 10 g | fenkolijauhetta |
Lämmitä uuni 150°C ja laita leipä uuniin. Paista noin 50 minuuttia. Kauli piparkakkutaikinasta noin 5 mm paksu levy ja leikkaa haluamasi mallisia paloja. Aseta taikinanpalat leivän päälle ja paista vielä noin 15 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | piparkakkutaikinaa |
Kypsentämisen jälkeen voit voidella leivän siirapilla mikäli haluat pintaan kiiltävän pinnan.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
527
Energiaa kcal
2205
Energiaa kj
3,0 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
97,8 g
Hiilihydraatteja
31,3 g
Sokereita
14,5 g
Kuituja
18,8 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
527
Energiaa kcal
2205
Energiaa kj
3,0 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
97,8 g
Hiilihydraatteja
31,3 g
Sokereita
14,5 g
Kuituja
18,8 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 150 g kaljamallasta turvotettuna, 10 g fenkolijauhetta, 5 g anisjauhetta, 100 g piparkakkutaikinaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli