Lämmitä piimä mikrossa kädenlämpöiseksi. Liota joukkoon siirappi ja hiiva.
Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada massa leipävuokaan ja taputtele märällä kädellä massa tasaiseksi. Peitä liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä noin tunti.
Lämmitä uuni 150°C ja laita leipä uuniin. Paista noin 50 minuuttia. Kauli piparkakkutaikinasta noin 5 mm paksu levy ja leikkaa haluamasi mallisia paloja. Aseta taikinanpalat leivän päälle ja paista vielä noin 15 minuuttia.
Kypsentämisen jälkeen voit voidella leivän siirapilla mikäli haluat pintaan kiiltävän pinnan.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
527
2205
3,0 g
0,3 g
97,8 g
31,3 g
14,5 g
18,8 g
2,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
150 g kaljamallasta turvotettuna,
10 g fenkolijauhetta,
5 g anisjauhetta,
100 g piparkakkutaikinaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli